Da jeg tog disse muffins ud af ovnen, duftede der af blåbær, citron og vanilje på én gang. Jeg elsker, når køkkenet får en duft af bagværk. Der er noget ganske trygt og meget hyggeligt over det <3
De her blåbærmuffins kan og skal alle bage. De er så simple at røre sammen og smager helt vanvittigt godt. Byt gerne blåbær ud med hindbær og citronskallen med lime. Eller hvad I nu har lyst til. Det er en god grund opskrift at have ved hånden.
Jeg synes, at de skal spises helt friskbagte, men de kan snildt holde sig gode og lækre et par dage på køl.
Blåbærmuffins med citron
12-14 stk
200 g sukker
140 g smør, blødt
Korn fra 1/4 vaniljestang
2 æg
150 g græsk yoghurt (eller skyr)
260 g mel
2 tsk bagepulver
Citronskal fra 1/2 øko citron
200-250 g blåbær
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk sukker, smør og vaniljekorn godt sammen i en skål. Tilsæt æg og yoghurt og pisk videre. Vend mel og bagepulver i kagedejen sammen med citronskal. Kom til sidst blåbær i dejen. Fordel dejen i 12-14 muffinsforme og bag dem i ovnen i 25-30 minutter. Brug en strikkepind eller tandstik til at tjekke, om de er færdigbagt.
Karen Winther skriver
Blåbær på tilbud – så var der dømt blåbærmuffins. Kiggede lidt omkring på nettet og valgte så disse skønne kager.
Super god opskrift! Det bliver ikke sidste gang de bages. Tak for opskriften.
Anne au Chocolat skriver
Kære Karen,
Så dejligt at høre 🙂 Velbekomme!
Rikke skriver
Er de fryse egnede? Bruger friske bær 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
De kan sagtens fryses ja 🙂
Janne skriver
Hvordan hvis man laver mini muffins – bagetid?
Charotte skriver
Hej Anne
Bruger du friske blåbær? Har du et forslag til pynt? Jeg ville nemlig lave dem til min drengs 1 års fødselsdag. 🙂
mvh. Charlotte
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte
Jeg er ked af det sene svar. Ja du kan sagtens bruge friske blåbær 🙂 Men også frosne!