E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Blåbærmuffins med citron

16. september 2016 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

muffins1

Da jeg tog disse muffins ud af ovnen, duftede der af blåbær, citron og vanilje på én gang. Jeg elsker, når køkkenet får en duft af bagværk. Der er noget ganske trygt og meget hyggeligt over det <3

De her blåbærmuffins kan og skal alle bage. De er så simple at røre sammen og smager helt vanvittigt godt. Byt gerne blåbær ud med hindbær og citronskallen med lime. Eller hvad I nu har lyst til. Det er en god grund opskrift at have ved hånden.

Jeg synes, at de skal spises helt friskbagte, men de kan snildt holde sig gode og lækre et par dage på køl.

Blåbærmuffins med citron
12-14 stk

200 g sukker
140 g smør, blødt
Korn fra 1/4 vaniljestang
2 æg
150 g græsk yoghurt (eller skyr)
260 g mel
2 tsk bagepulver
Citronskal fra 1/2 øko citron
200-250 g blåbær

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk sukker, smør og vaniljekorn godt sammen i en skål. Tilsæt æg og yoghurt og pisk videre. Vend mel og bagepulver i kagedejen sammen med citronskal. Kom til sidst blåbær i dejen. Fordel dejen i 12-14 muffinsforme og bag dem i ovnen i 25-30 minutter. Brug en strikkepind eller tandstik til at tjekke, om de er færdigbagt.

muffins2  muffins

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små stunder med stor livsnydelse
Next Post: Chokoladeballaden klædt på til fest »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Karen Winther skriver

    1. august 2017 kl. 14:58

    Blåbær på tilbud – så var der dømt blåbærmuffins. Kiggede lidt omkring på nettet og valgte så disse skønne kager.
    Super god opskrift! Det bliver ikke sidste gang de bages. Tak for opskriften.

  2. Anne au Chocolat skriver

    2. august 2017 kl. 09:57

    Kære Karen,
    Så dejligt at høre 🙂 Velbekomme!

  3. Rikke skriver

    4. august 2017 kl. 08:53

    Er de fryse egnede? Bruger friske bær 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    4. august 2017 kl. 09:44

    Kære Rikke,
    De kan sagtens fryses ja 🙂

  5. Janne skriver

    7. november 2018 kl. 16:44

    Hvordan hvis man laver mini muffins – bagetid?

  6. Charotte skriver

    4. maj 2019 kl. 09:58

    Hej Anne

    Bruger du friske blåbær? Har du et forslag til pynt? Jeg ville nemlig lave dem til min drengs 1 års fødselsdag. 🙂

    mvh. Charlotte

  7. Anne au Chocolat skriver

    10. maj 2019 kl. 10:39

    Kære Charlotte
    Jeg er ked af det sene svar. Ja du kan sagtens bruge friske blåbær 🙂 Men også frosne!

Trackbacks

  1. Kager til fest - Anne au Chocolat siger:
    27. september 2016 kl. 10:53

    […] (ja, de findes altså), og så skulle ungerne også have noget lækkert. Dem forkælede jeg med blåbærmuffins. Så kunne de få deres helt egen lille kage at sidde med. Det plejer at være et sødt hit hos de […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap