Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeballaden klædt på til fest

17. september 2016 af Anne au Chocolat 44 kommentarer

ballade

Denne chokoladeballadekage er klædt på til 2 x 30 års fødselsdagsfest. Den skal på bordet senere i dag sammen med to andre kager, jeg har lavet til Anton og Line, som også bor i vores fine fællesskab af rækkehuse sammen med deres sødeste lille datter Esther, som lynhurtigt er blevet Kajs veninde.

Det er ikke så tit, at jeg laver kager til andre på bestilling, da jeg har rigeligt at se til i hverdagen. Men jeg holder meget af at gøre det en gang imellem.

Chokoladeballaden har her fået selskab af lækker mælkechokoladeflødeskum, brombær, blåbær og knasende karamelliseret hvid chokolade. Lav balladen dagen før og gør det samme med den karamelliserede hvide chokolade og mælkechokoladeflødeskummet, så sidstnævnte bare skal piskes let, lige inden det smøres på kagen.

Chokoladeballade med mælkechokoladeflødeskum og bær

10-12 personer

Chokoladeballadekage:
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% eller Guanaja 70% fra Valrhona
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Mælkechokoladeflødeskum:
190 ml piskefløde
115 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona

Karamelliseret hvid chokolade:
70 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
1 knivspids salt

Brombær og blåbær til pynt

Chokoladeballaden:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.

Mælkechokoladeflødeskum:
Varm fløde op til kogepunktet i en gryde. Hak i mellemtiden mælkechokolade fint og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over og lad det stå i 1 minut. Brug derefter et piskeris til at røre rundt, så al mælkechokoladen smelter godt sammen med fløden. Lad det køle af, dæk derefter skålen til og sæt den på køl natten over.

Karamelliseret hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade og kom den i et ildfast fad. Bag den i ovnen ved 120 grader varmluft i ca. 1 time. Rør grundigt i den undervejs – ca. hver tiende minut. Chokolademassen kommer til at klumpe i løbet af bagningen, men når den karamelliseres, bliver den flydende igen. Bare rør godt løbende! Tilsæt salt til sidst. Lad den karamelliserede hvide chokolade køle af og opbevar den gerne på køl i en lille boks beklædt med bagepapir, til den skal bruges.

Ved servering:
Anret kagen på et fad. Pisk mælkechokoladefløden til let skum (pisk endelig ikke for meget, da det i så fald let gryner). Fordel på kagen og pynt med brombær, blåbær og hakket karamelliseret hvid chokolade.

 

ballade1

ballade4

Skrevet i: Desserter, Kager

Previous Post: « Blåbærmuffins med citron
Next Post: Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Katrine skriver

    22. september 2016 kl. 15:01

    Kære Anne.
    Jeg har bagt din balladekage mange gange – det er en succes hver gang! Nu vil jeg prøve at pynte den med denne lækre mælkechokoladeflødeskum, jeg skal blot lige høre dig ad, om jeg godt kan lave den i dag (torsdag) og så først piske den og servere den på kagen, på lørdag?

    Mvh Katrine R

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. september 2016 kl. 12:01

    Kære Katrine,
    Jeg beklager, at jeg først ser det spørgsmål nu.
    Ja, det tror jeg bestemt godt, at du kan. Selvom det så er fredag i dag 🙂
    kh Anne

  3. Julia skriver

    30. september 2016 kl. 13:16

    Hej Anne, kagen ser himmelsk ud, så den skal jeg prøve at bage. Jeg har dog ikke en form på 22 cm. Ville du så anbefale at bruge en form på 20 cm i stedet for, eller snarere en på 24 cm?

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. september 2016 kl. 14:33

    Kære Julia,
    Tag den på 24 cm og bag den fem minutter kortere, så burde den blive helt perfekt 🙂
    Rigtig god fornøjelse!
    Kh Anne

  5. Jannie skriver

    20. oktober 2016 kl. 20:43

    Hej Anne
    Kagen ser SÅ lækker ud. Men er det mon muligt at lave den halv størrelse, hvis man kun er 4 til kagespisning (selvom den sikkert vil blive spist op anyway;) ) Hvis den kan, hvor står skal formen så være?
    Tak for svar på forhånd.
    /Jannie

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. oktober 2016 kl. 20:58

    Hej Jannie,
    Tak skal du have 🙂
    Ja det kan du tro. Så ville jeg nok bruge en form på 16 cm. Men den holder sig fint i køleskabet, så du kan sørge for at invitere gæster to dage i træk i stedet?
    Kh Anne

  7. Lisa skriver

    1. november 2016 kl. 08:23

    Hej Anne

    Jeg kunne godt tænke mig at lave denne kage til min fødselsdag. Vi bliver 14 personer, hvorfor ovenstående jo ikke helt er nok – eller hvad tænker du? Bør jeg lave to? Rester kan selvfølgelig altid spises… 😉

    Derudover: Du skriver, at man – i kagedejen – skal røre sukker i og tilsætte æggene lidt efter lidt… rører du i begge tilfælde blot med en ske, eller pisker du disse ting i?

    På forhånd tusinde tak!
    Hilsen Lisa

  8. Anne au Chocolat skriver

    1. november 2016 kl. 08:40

    Kære Lisa,
    Det lyder vel lækkert med chokoladeballade til din fødselsdag 🙂
    Lav to for en sikkerheds skyld, så kan folk også tage to gange, hvis de har lyst.
    Det hele røres simpelthen bare i med en ske! Så simpelt – og så kommer der heller ikke for meget luft i dejen, hvilket ville resultere i, at den bager ujævnt.
    God fornøjelse.
    Kh Anne

  9. Lisa skriver

    2. november 2016 kl. 10:26

    Perfekt, mange tak for svar, Anne!

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2016 kl. 13:45

    Kære Lisa,
    Det var så lidt 🙂
    Kh Anne

  11. sara skriver

    3. november 2016 kl. 14:13

    Any chance we can get the recipe in English please ? 🙂 Thank you !!

  12. Anne au Chocolat skriver

    4. november 2016 kl. 08:14

    Hi Sara!
    This is almost the excact cake – just leave out cinnamon in the whipped milk chocolate cream.
    https://anneauchocolat.dk/cakes/autumnal-chocolate-cake/
    🙂

  13. Mia skriver

    10. januar 2017 kl. 20:49

    Hej Anne. Jeg skal giftes til sommer og chokoladeballade er yndlingskagen herhjemme, så den overvejer vi om vi skal lave som bryllupskage. Vi bliver omkring 100 mennesker til reception, så det kræver lidt planlægning. Min tanke var, at jeg ville bage 10 af ovenstående kager.

    Jeg kan jo ikke lave det hele om fredagen. Tror du at jeg kan bage kagerne onsdag og torsdag, og så også lave cremen torsdag? Jeg får nogle andre til at komme creme og bær på om lørdagen.

    Mvh Mia

  14. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2017 kl. 13:56

    Kære Mia,
    Stort tillykke med det kommende sommerbryllup. Det lyder så dejligt!
    Ja det tror jeg sagtens du kan gøre sådan. Sålænge kagerne og cremen dækkes godt til, mens de er på køl og venter på, at det bliver lørdag og den store dag 🙂
    Kh Anne

  15. Mia skriver

    12. januar 2017 kl. 20:56

    Tak. Jeg er i gang med en prøvebagning nu. Fantastisk undskyld for kage 🙂

  16. Trine K. skriver

    6. februar 2017 kl. 21:48

    Vil kaste mig ud i den berømte Chokoladeballade på torsdag?. Men, hvis man ikke har varmluft, kan jeg så bage den 200grader ved alm. varme?

  17. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2017 kl. 07:53

    Kære Trine,
    Jeg ville bage den ved 190 grader midt i ovnen og så bare 5-7 minutter længere 🙂
    God fornøjelse!
    Kh Anne

  18. Josefine skriver

    10. februar 2017 kl. 16:39

    Hej Anne
    Jeg står midt i en lækker chokoladeballede – MEN jeg kan ikke få sukkeret opløst – skal det være helt væk eller må det gerne knase lidt når jeg rører rundt i gryden?

    De bedste hilsner fra en stor chokoladegris og fan!

  19. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2017 kl. 16:44

    Kære Josefine,
    Det må gerne knase lidt 🙂 Det plejer det også at gøre for mig.
    Kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2017 kl. 16:48

    Og rigtig god fornøjelse med kagen – det glemte jeg at skrive 🙂

  21. Line skriver

    12. februar 2017 kl. 11:20

    Hvordan er konsistensen af kagen ??

  22. Tricia skriver

    22. februar 2017 kl. 21:25

    Hej Anne!
    Tak for denne dejlige opskrift – har netop spist den sidste krumme af din chokoladeballade – MUMS!
    Dog kunne jeg ikke få den hvide chokolade (Fra Valrhona) til at karamellisere :-/ jeg rørte i den hvert 10. minut, og den var i ovnen i ca. 70-75 minutter. Har du en mulig forklaring på dette?

  23. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2017 kl. 08:49

    Kære Tricia,
    Dejligt at balladen hittede 🙂
    Hmm, jeg har aldrig oplevet, at den hvide chokolade ikke ville karamellisere. Brugte du varmluft ovn?
    Kh Anne

  24. Betina skriver

    14. marts 2017 kl. 14:41

    Hej Anne.
    Hvor ser kagen dejlig ud!
    Jeg har en form på 20 cm, hvordan er det bedst at korrigere for det?
    Mvh.

  25. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2017 kl. 07:34

    Kære Betina,
    Hvis du ser mine seneste to chokoladekageopskrifter, er det med mængder som passer til 20 cm bageform 🙂 Og så ville jeg evt. reducere chokoladeflødeskum med 1/4! Kh Anne

  26. Pernille skriver

    11. april 2017 kl. 13:39

    Hej Anne,
    Hvor lyder din kage lækker – og jeg har tænkt mig at servere den til min fødselsdag på torsdag. Men vil man kunne lave den i muffinsforme i stedet for?

    På forhånd tak,

  27. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2017 kl. 10:58

    Kære Pernille,
    Jeg er ked af, at jeg ikke fik svaret på din kommentar i tide. Den kan sagtens bages i muffinsforme ja.
    Håber at du havde en god fødselsdag 🙂
    Kh Anne

  28. Mette skriver

    26. april 2017 kl. 19:49

    Kære Anne

    Tak for skøn opskrift, der vækker stor glæde hos mange gæster!

    Pisker du blot chokoladeskum let i hånden?
    Jeg piskede ganske kortvarigt med elmixer, men syntes hurtigt den havde tendens til at gryne uden at blive ‘luftig’ som flødeskum.

    Kærlig hilsen Mette

  29. Anne au Chocolat skriver

    27. april 2017 kl. 16:36

    Kære Mette,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Jeg pisker skummet med en elpisker ja, men jeg er bevidst om ikke at piske for meget. Hellere lidt for lidt end at den gryner.
    Kh Anne

  30. Bettina Lerke skriver

    27. august 2017 kl. 21:55

    Du skriver at den skal føles lidt ubagt, men skal den sådan stadig virket lidt “blevret” hvis man sådan skubber lidt til formen? Synes den virkede FOR ubagt i en 24Ø form, så gav den lige 2 min mere.. er bange for at nu fik for meget, og desuden er den kun sådan 2-3cm høj? Hmm..

  31. Anne au Chocolat skriver

    29. august 2017 kl. 09:37

    Kære Bettina,
    Hvordan var kagen, da du spiste den? 🙂

  32. Laura skriver

    29. december 2017 kl. 20:09

    Hej Anne. Kan en 55% chokolade bruges eller skal den hellere være 70 %? Jeg står for desserten nytårsaften, og valget har ikke været svært, jeg elsker den her! Jeg kan bare ikke finde ud af hvilken chokolade der er bedst at bruge?
    Tak for din fantastiske blog
    Mvh. Laura

  33. Anne au Chocolat skriver

    30. december 2017 kl. 20:56

    Kære Laura,
    Jeg er ked af det sene svar. Du kan sagtens bruge en 55% chokolade!
    Rigtig godt nytår.
    Kh Anne
    PS. Af hjertet tak fordi du følger med 🙂

  34. Nina skriver

    17. januar 2018 kl. 14:37

    Hej Anne. Er det okay at selve chokoladekage står i 48 timer inden den bliver serveret ? Selvfølgelig på køl 🙂
    Mvh Nina

  35. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2018 kl. 22:33

    Kære Nina,
    Beklager det sene svar – vi har lige været på ferie. Ja, det er SÅ okay 🙂

  36. Sofie skriver

    20. august 2018 kl. 21:55

    Hej Anne!
    Jeg vil gerne lave en flot høj kage i amerikansk stil med masser af topping. Overvejer at bage 3 af disse bunde (måske lidt tyndere) og ligge dem sammen med mælkechokoladeflødeskum og hindbærcreme (fra din fragiliteopskrift). Tror du flødeskummen og cremen kan bære vægten fra de tunge bunde?
    Mvh. Sofie

  37. Anne au Chocolat skriver

    21. august 2018 kl. 12:57

    Kære Sofie,
    Hvis du fordobler opskriften men fordeler den på tre bunde, så de bliver tyndere, tror jeg godt, at det kan blive rigtig fint 🙂
    Lad mig endelig høre, hvordan det bliver.
    Kh Anne

  38. Elisabeth skriver

    3. september 2018 kl. 10:10

    Hej Anne.
    Jeg overvejer at bage denne til min datters dåb og så med en masse toppings – men vil lige høre, om den er nem at bage, når man normalt kun bager/laver mad til husbehov? 🙂 Derudover tænker jeg at bage en bradepande (42*29 cm) – hvor mange gange vil du tro, jeg skal gange opskriften op med? Og hvor lang tid mon den så skal have i ovnen?
    Venlig hilsen Elisabeth

  39. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2018 kl. 12:28

    Kære Elisabeth,
    Den er nem ja, men jeg ville måske overveje en chokolade ganache eller en almindelig flødeskum med vanilje ovenpå for nemhedens skyld. Den mælkechokoladeflødeskum kan nemt skille, hvis man kommer til at piske bare en anelse for længe.
    Hvor mange skal den laves til? Jeg ville gange med 3 og evt. give den et par minutter længere – men ikke meget 🙂

  40. Lise Larsen skriver

    4. oktober 2018 kl. 12:37

    Hej Anne,

    Hvis man kun har en form på 26Ø vil du så gange med to?

    KH
    Lise

  41. Anne au Chocolat skriver

    4. oktober 2018 kl. 13:18

    Kære Lise,
    Ja det ville jeg gøre 🙂

  42. Marianne skriver

    26. april 2021 kl. 14:05

    Hej Anne.

    Jeg vil bage kagen her som bund i en talkage og havde egentlig tænkt at lave en mascarponecreme til ovenpå, men tænker du, at den her mælkechokoladeflødeskum er “stiv” nok til at kunne sprøjtes på i stedet? Den lyder nemlig så lækker. 😊

    Mvh. Marianne

  43. Sofie skriver

    10. marts 2024 kl. 23:35

    Har bagt denne kage et utal af gange med stor succes. I dag bagte jeg den igen men kom ved en fejl til kun at putte 200 gram sukker i. Den var præcis lige så god og sød som den plejer at være så man kan sagtens spare de 50 g.

Trackbacks

  1. Kager til fest - Anne au Chocolat siger:
    27. september 2016 kl. 09:21

    […] indlægget her ser I mit samlede bud på kager til den fest, jeg lavede kager til sidste weekend. Der skulle være kage til chokoladefans, og kage til dem som […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap