E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade

19. september 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

figenmazarin2

Efter en lang periode med sommervejr i september meldte efteråret sin ankomst i weekenden. Denne lækre figenmazarin var med til at byde det køligere vejr velkommen. Og ikke mindst to små nyfødte tvillingeguldklumper, Alma og Villum, som vi besøgte i weekenden. Vi havde kagen med til deres forældre – og vores gode venner – Anne og Casper, og den vakte glæde.

Mazarinkage er også en rigtig crowdpleaser, og når den både har fået selskab af friske figner, blåbær og karamelliseret hvid chokolade, er der skruet op for den hyggelige velsmag.

Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade
6-8 personer

100 g marcipan, revet
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mel
100 g blåbær
2 friske figner
30 g karamelliseret hvid chokolade – kan udelades

Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt derefter smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen og vend derefter mel i. Vend tilsidst blåbær i dejen. Hæld mazarindejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Skær figerne i både og tryk dem let ned i dejen. Drys med hakket karamelliseret hvid chokolade. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen. Drys gerne med lidt flormelis.

figenmazarin1

figenmazarin4

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladeballaden klædt på til fest
Next Post: Bagte figner med olivenolie »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Alba skriver

    19. september 2016 kl. 15:04

    Is this recipe in english?

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2016 kl. 10:36

    Dear Alba,
    Yes, right here: https://anneauchocolat.dk/en/cakes/figenmazarin-med-blaabaer-og-karamelliseret-hvid-chokolade/

    Best,
    Anne

  3. Signe skriver

    29. oktober 2019 kl. 17:27

    Hvor længe tror du denne kage kan holde, hvis den har stået lidt koldt? Jeg bagte den igår, kan jeg godt servere den imorgen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2019 kl. 13:51

    Kære Signe,
    Jeg beklager det sene svar. Håber, at det gik fint alligevel 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap