Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade

19. september 2016 af Anne au Chocolat

figenmazarin2

Efter en lang periode med sommervejr i september meldte efteråret sin ankomst i weekenden. Denne lækre figenmazarin var med til at byde det køligere vejr velkommen. Og ikke mindst to små nyfødte tvillingeguldklumper, Alma og Villum, som vi besøgte i weekenden. Vi havde kagen med til deres forældre – og vores gode venner – Anne og Casper, og den vakte glæde.

Mazarinkage er også en rigtig crowdpleaser, og når den både har fået selskab af friske figner, blåbær og karamelliseret hvid chokolade, er der skruet op for den hyggelige velsmag.

Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade
6-8 personer

100 g marcipan, revet
100 g sukker
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mel
100 g blåbær
2 friske figner
30 g karamelliseret hvid chokolade – kan udelades

Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt derefter smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen og vend derefter mel i. Vend tilsidst blåbær i dejen. Hæld mazarindejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Skær figerne i både og tryk dem let ned i dejen. Drys med hakket karamelliseret hvid chokolade. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen. Drys gerne med lidt flormelis.

figenmazarin1

figenmazarin4

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladeballaden klædt på til fest
Next Post: Bagte figner med olivenolie »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap