Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Sommerens ultimative dessert – rabarber med karamelliseret hvid chokolade

14. juni 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Som de fleste af jer ved, så elsker jeg at lave simple velsmagende desserter, is og kager. Som i ELSKER. Når den rene smag af de gode råvarer får lov til at træde frem på scenen, er jeg nem at gøre tilfreds. Lige som i denne enkle dessert, som jeg vil vove at påstå er et ret godt bud på sommerens ultimative dessert. Syrligt sød rabarberkompot, karamelliseret hvid chokolade og en letpisket flødeskum. Sidstnævnte kunne også sagtens skiftes ud med en fløjlsblød vaniljeis. I det den hvide chokolade karamelliseres i ovnen, får den en super-fin lysebrun farve og den mest fantastiske smag af karamel.

Rabarber med karamelliseret hvid chokolade og flødeskum
4 personer

Rabarberkompot:
300 g rabarber, renset
100 g hjemmelavet vaniljesukker (eller 100 g sukker og vaniljekorn fra 1/2 stang)
1,5 spsk vand

Karamelliseret hvid chokolade:
70 g hvid chokolade, gerne Opalys 33% fra Valrhona*
1 knivspids salt

2 dl piskefløde

Rabarberkompot:
Skær rabarberne i stykker à 1 cm. Kom rabarber, vaniljesukker og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det koge 5-7 minutter, indtil rabarberne er bløde og lækre. Køl kompotten af og opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.

Karamelliseret hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade og kom den i et ildfast fad. Bag den i ovnen ved 120 grader i ca. 1 time. Rør grundigt i den undervejs. Ca. hver tiende minut. Chokolademassen kommer til at klumpe i løbet af bagningen, men når den karamelliseres, bliver den flydende igen. Bare rør godt! Tilsæt salt til sidst. Lad den karamelliserede hvide chokolade køle af.

Pisk fløden til en let skum og anret den sammen med rabarberkompotten og drys med grofthakket karamelliseret hvid chokolade.

*Jeg lavede faktisk 140 g (2 chokoladeplader à 70 g) og guffede den resterende karamelliserede hvide chokolade i løbet af de efterfølgende dage.

Skrevet i: Desserter Tags: chokolade, dessert, karamelliseret hvid chokolade, rabarber

Previous Post: « De bedste vafler
Next Post: Fløjlsblød mælkechokoladeis »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anna skriver

    24. februar 2018 kl. 14:22

    Hvilken ovnfunktion bruges til at lave den karameliserede hvide chokolade? Alm. (over-/undervarme) eller varmluft?

Trackbacks

  1. Fløjlsblød mælkechokoladeis - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 10:59

    […] Vi nød isen sammen med karamelliseret hvid chokolade og […]

  2. Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    27. september 2016 kl. 09:24

    […] marcipan, revet 100 g sukker 100 g smør, blødt 2 æg 50 g mel 100 g blåbær 2 friske figner 30 g karamelliseret hvid chokolade – kan […]

  3. Marzipan cake with figs, blueberries and caramelized white chocolate - Anne au Chocolat siger:
    27. september 2016 kl. 09:24

    […] 100 g sugar 100 g butter, softened 2 eggs 50 g plain flour 100 g blueberries 2 fresh figs 30 g caramelized white chocolate – […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap