E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sommerens ultimative dessert – rabarber med karamelliseret hvid chokolade

14. juni 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Som de fleste af jer ved, så elsker jeg at lave simple velsmagende desserter, is og kager. Som i ELSKER. Når den rene smag af de gode råvarer får lov til at træde frem på scenen, er jeg nem at gøre tilfreds. Lige som i denne enkle dessert, som jeg vil vove at påstå er et ret godt bud på sommerens ultimative dessert. Syrligt sød rabarberkompot, karamelliseret hvid chokolade og en letpisket flødeskum. Sidstnævnte kunne også sagtens skiftes ud med en fløjlsblød vaniljeis. I det den hvide chokolade karamelliseres i ovnen, får den en super-fin lysebrun farve og den mest fantastiske smag af karamel.

Rabarber med karamelliseret hvid chokolade og flødeskum
4 personer

Rabarberkompot:
300 g rabarber, renset
100 g hjemmelavet vaniljesukker (eller 100 g sukker og vaniljekorn fra 1/2 stang)
1,5 spsk vand

Karamelliseret hvid chokolade:
70 g hvid chokolade, gerne Opalys 33% fra Valrhona*
1 knivspids salt

2 dl piskefløde

Rabarberkompot:
Skær rabarberne i stykker à 1 cm. Kom rabarber, vaniljesukker og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det koge 5-7 minutter, indtil rabarberne er bløde og lækre. Køl kompotten af og opbevar den i køleskabet, indtil den skal serveres.

Karamelliseret hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade og kom den i et ildfast fad. Bag den i ovnen ved 120 grader i ca. 1 time. Rør grundigt i den undervejs. Ca. hver tiende minut. Chokolademassen kommer til at klumpe i løbet af bagningen, men når den karamelliseres, bliver den flydende igen. Bare rør godt! Tilsæt salt til sidst. Lad den karamelliserede hvide chokolade køle af.

Pisk fløden til en let skum og anret den sammen med rabarberkompotten og drys med grofthakket karamelliseret hvid chokolade.

*Jeg lavede faktisk 140 g (2 chokoladeplader à 70 g) og guffede den resterende karamelliserede hvide chokolade i løbet af de efterfølgende dage.

Skrevet i: Desserter Tags: chokolade, dessert, karamelliseret hvid chokolade, rabarber

Previous Post: « De bedste vafler
Next Post: Fløjlsblød mælkechokoladeis »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anna skriver

    24. februar 2018 kl. 14:22

    Hvilken ovnfunktion bruges til at lave den karameliserede hvide chokolade? Alm. (over-/undervarme) eller varmluft?

Trackbacks

  1. Fløjlsblød mælkechokoladeis - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 10:59

    […] Vi nød isen sammen med karamelliseret hvid chokolade og […]

  2. Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade - Anne au Chocolat siger:
    27. september 2016 kl. 09:24

    […] marcipan, revet 100 g sukker 100 g smør, blødt 2 æg 50 g mel 100 g blåbær 2 friske figner 30 g karamelliseret hvid chokolade – kan […]

  3. Marzipan cake with figs, blueberries and caramelized white chocolate - Anne au Chocolat siger:
    27. september 2016 kl. 09:24

    […] 100 g sugar 100 g butter, softened 2 eggs 50 g plain flour 100 g blueberries 2 fresh figs 30 g caramelized white chocolate – […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap