I går blev ekstra sød, da jeg serverede denne fløjlsbløde mælkechokoladeis for min mand. Den er lavet med min favorit mælkechokolade Jivara 40% fra Valrhona, som giver isen en lækker kakaointensitet. Sommer er virkelig lig med istid herhjemme, og vi elsker det. Jeg kunne vildt godt tænke mig at høre, hvad jeres favorit is er. Så skriv endelig løs i kommentarfeltet nedenfor om jeres is darlings 🙂
Mælkechokoladeis
6 personer
180 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
350 ml sødmælk
250 ml fløde
4 æggeblommer
100 g sukker
Hak chokoladen fint. Bring mælk og fløde i kog i en gryde. Tag gryden af varmen og kom straks chokoladen i og rør godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en anden skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden og varm op til cremen har 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et vandbad i køkkenvasken – også gerne med isterninger i. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.
Serveringsforslag: Vi nød isen sammen med karamelliseret hvid chokolade og kirsebær.
Indlægget indeholder affiliate links.

