E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fløjlsblød mælkechokoladeis

18. juni 2016 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

I går blev ekstra sød, da jeg serverede denne fløjlsbløde mælkechokoladeis for min mand. Den er lavet med min favorit mælkechokolade Jivara 40% fra Valrhona, som giver isen en lækker kakaointensitet. Sommer er virkelig lig med istid herhjemme, og vi elsker det. Jeg kunne vildt godt tænke mig at høre, hvad jeres favorit is er. Så skriv endelig løs i kommentarfeltet nedenfor om jeres is darlings 🙂

Mælkechokoladeis
6 personer

180 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
350 ml sødmælk
250 ml fløde
4 æggeblommer
100 g sukker

Hak chokoladen fint. Bring mælk og fløde i kog i en gryde. Tag gryden af varmen og kom straks chokoladen i og rør godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige med sukker i en anden skål. Hæld den varme chokolademælk over æggeblandingen i én omgang og pisk grundigt med piskeris. Hæld chokoladecremen tilbage i gryden og varm op til cremen har 83 grader, rør godt rundt hele tiden. Køl derefter straks iscremen ned ved at putte gryden i et vandbad i køkkenvasken – også gerne med isterninger i. Køl cremen helt af, inden den køres på ismaskinen.

Serveringsforslag: Vi nød isen sammen med karamelliseret hvid chokolade og kirsebær.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Is Tags: chokolade, chokoladeis, is, jivara, mælkechokoladis, valrhona

Previous Post: « Sommerens ultimative dessert – rabarber med karamelliseret hvid chokolade
Next Post: Double chocolate chip cookies med salt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    18. juni 2016 kl. 13:02

    Pistacieis gør mig skruebold i knæene ❤️

  2. Ida skriver

    18. juni 2016 kl. 17:50

    Man kan jo næsten ikke vælge en slags!
    I øjeblikket lever jeg af koldskålsis som er friskt og lækkert i varmen 🙂
    Og mørk, chokoladeintens is får altid mit hjerte til at banke <3
    Og rabarberskyris til morgenmad i øjeblikket får mit indre barn til at danse 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2016 kl. 19:06

    Kære Marie,
    MUMS jeg ELSKER også pistacieis. Laver du den selv? <3

  4. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2016 kl. 19:07

    Kære Ida,
    WAUW – alle tre is lyder virkelig himmelske! Laver du dem selv?
    Ha’ en super dejlig aften!
    Kh Anne

  5. Belinda skriver

    19. juni 2016 kl. 15:04

    Rabarberis er altid godt, og så er jeg en kæmpefan af alt med lakrids – også is.

    Jeg laver ofte selv is Klidmoster-way på kondenseret mælk, men jeg tror jeg bliver nødt til at prøve din mælkechokoladeis, for den lyder simpelthen for lækker.

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2016 kl. 20:37

    Kære Belinda,
    Har du en god opskrift på rabarberis?:) Den gad jeg godt prøve!
    Ja prøv denne mælkechokoladeis – den er vanedannende!
    Kh Anne

  7. Marianne Luna skriver

    20. juni 2016 kl. 14:00

    En god italiensk menta-is med chokoladestykker er min evige favorit. Men jeg holder også meget af en god chokoladeis, kaffeis, vaniljeis, hindbærsorbet, skovbærsorbet, solbærsorbet, mangosorbet, citronsorbet og meget andet. 🙂

  8. Gertrud skriver

    20. juni 2016 kl. 16:08

    Super lækker opskrift! At beskrive isen som værende fløjlsblød er ikke en overdrivelse! ?
    Virkelig anbefalelsesværdig til alle I andre iselskere! <3

  9. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2016 kl. 19:39

    Kære Marianne,
    HAPS der gav du mig lige lyst til at sætte tænderne i samtlige is <3

  10. Anne au Chocolat skriver

    20. juni 2016 kl. 19:40

    Kæreste søde Gertrud,
    Tusind-tusind tak for dine fine ord til min is. Jeg er glad for, at den vakte begejstring hos dig.
    Ha’ en super sød sommer!
    Kh Anne

  11. Lisbeth skriver

    26. juni 2016 kl. 08:58

    Jeg har netop fået din is-bog og er lidt ny i hjemmelavet is og har ingen ismaskine… Er det muligt at lave isen uden ?
    Hilsen Lisbeth

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2016 kl. 10:43

    Kære Lisbeth,
    Dejligt at høre, at du har anskaffet dig Lykken er is! 🙂
    Der er en håndfuld is i bogen, så kan laves uden ismaskine – mangokulfi, kanelparfait, semi-freddo blandt andet. De øvrige is kan muligvis også laves uden ismaskine, hvis man rører godt i isen undervejs i indfrysningen.
    Kh Anne

  13. Henriette skriver

    3. juli 2016 kl. 14:05

    Koldskålsis er min yndlings. Og jordbær, men kun når jordbærrene er i sæson. Og så udviklede jeg en heftig forkærlighed for ordentlig nougatis (ikke den fesne med blød, ligegyldig krokant, men Hansens, feks) under min sidste graviditet. Den hænger ved på 4. år, så måske er den kommet for at blive?

    Jeg er faktisk også ret vild med vanilleis, hvis den er god. Kedelig vanilleis er super trist, men god vanilleis kan være en bid af himlen.

    Saltkaramel-isen fra Lykken er is er til gengæld min søns favoritis. Den beder han om hver gang vi vil lave is. I dag laver vi dog jordbærparfait – vi har lige nogle bær der gerne vil trylles til is.

  14. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2016 kl. 14:08

    Kære Henriette,
    Tusind-tusind tak for din søde hilsen med masser af iskold lykke 🙂
    Uhm, jordbærparfait.. <3
    Kh Anne

  15. Rikke skriver

    30. januar 2019 kl. 00:04

    Kære Anne.
    Tak for evig gode is-opskrifter 🙂
    Må jeg spørge hvilken is-maskine du har og om du er glad for den+
    Mvh. Rikke

  16. Anne au Chocolat skriver

    4. februar 2019 kl. 13:35

    Kære Rikke,
    Tak skal du have 🙂
    Jeg har en Musso Sorbetiere og elsker den!
    Kh Anne

  17. Margit skriver

    7. juli 2019 kl. 15:16

    Kære Anne.
    Jeg glæder mig til at komme i gang med dine lækre opskrifter på is 🙂 Er det en fordel at bruge Cremodan i sin is?? Bliver den bedre af det og hvor meget skal man tilsætte.?

    Med venlig hilsen Margit.

  18. Anne au Chocolat skriver

    12. juli 2019 kl. 09:25

    Kære Margit
    Jeg beklager det lidt sene svar. Jeg har aldrig selv prøvet cremodan, så det har jeg ingen idé om desværre 🙂
    Kh Anne

  19. Asta Skov skriver

    25. maj 2021 kl. 15:22

    Hey Anne! Kan man lave denne lækre is på ismaskine?🤗
    Mvh Asta

  20. Anne au Chocolat skriver

    25. maj 2021 kl. 17:01

    Kære Asta
    Ja 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Brunch med savnede venner fra det jyske på en man Brunch med savnede venner fra det jyske på en mandag, sommerdag, Fars dag, fridag/Grundlovsdag. Tak for besøget kæreste @rikke_axelsen, Martin, Ida og Asta ❤️🌞
Ps. Drengene synes tit, at jeg laver for lidt bacon, så nu gik jeg all in 😁🥓✨
Burrata i sommerklæder med mynte, merian og purløg fra haven - nydt i haven den skønne søndag aften 🫶🏻 Perfekt tilbehør til grillmad 🌞😋
Sommer, sol og søndag med SPRØD granola på morg Sommer, sol og søndag med SPRØD granola på morgengrøden. Vil I have opskriften?🌞
Små glimt af dejlige stunder med sommersød morge Små glimt af dejlige stunder med sommersød morgenmad og ditto eftermiddagssnack, velsmagende og hyggelig skovtur i det grønne, madpakkehittet, og aftendyp i fjorden 🌞🌿❤️💦
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap