Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Bagte figner med olivenolie

21. september 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

bagtefigner3

Figner, figner, figner… åh jeg elsker jer!

Jeg ved, at efteråret er kommet, når jeg sætter tænderne i figner hver dag. Morgenmadskålen bliver fyldt med dem, og ostemaden får også et helst selskab af et par figenskiver. Jeg putter dem i kager og her har jeg bagt dem i ovnen. Bagte figner vækker minder fra min tid på køkkenskolen i Provence, hvor de også var et fast indslag. De blev bagt i en krydret rødvins-sukkerlage og nydt sammen med den allermest fløjlsbløde og vanilleprikkede is serveret direkte fra ismaskinen. Det var tider <3

Her er de blot skåret over, fået lidt god olivenolie hældt over sig for dernæst at blive bagt i 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Friske figner er så aromatiske og saftige i sig selv, at de efter min mening slet ikke behøver sukker. Vi nød dem let afkølet med flødeskum og lidt karamelliseret hvid chokolade til. Men hvis man vil lave en helt sukkerfri treat ud af det, så drys i stedet med ristede hasselnødder. Det klæder også fignerne gevaldigt.

bagtefigner1

bagtefigner

Skrevet i: Desserter, Morgenmad

Previous Post: « Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade
Next Post: Fredagskagen er en festlig figenkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    21. september 2016 kl. 19:47

    Hvor lyder det lækkert 😀
    Hvor køber du figner henne? Dem, jeg har fået i år, har været meget tørre, synes jeg…

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. september 2016 kl. 12:02

    Kære Marie,
    Jeg har købt dem i Menu. De er fra Tyrkiet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap