E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Bagte figner med olivenolie

21. september 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

bagtefigner3

Figner, figner, figner… åh jeg elsker jer!

Jeg ved, at efteråret er kommet, når jeg sætter tænderne i figner hver dag. Morgenmadskålen bliver fyldt med dem, og ostemaden får også et helst selskab af et par figenskiver. Jeg putter dem i kager og her har jeg bagt dem i ovnen. Bagte figner vækker minder fra min tid på køkkenskolen i Provence, hvor de også var et fast indslag. De blev bagt i en krydret rødvins-sukkerlage og nydt sammen med den allermest fløjlsbløde og vanilleprikkede is serveret direkte fra ismaskinen. Det var tider <3

Her er de blot skåret over, fået lidt god olivenolie hældt over sig for dernæst at blive bagt i 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Friske figner er så aromatiske og saftige i sig selv, at de efter min mening slet ikke behøver sukker. Vi nød dem let afkølet med flødeskum og lidt karamelliseret hvid chokolade til. Men hvis man vil lave en helt sukkerfri treat ud af det, så drys i stedet med ristede hasselnødder. Det klæder også fignerne gevaldigt.

bagtefigner1

bagtefigner

Skrevet i: Desserter, Morgenmad

Previous Post: « Figenmazarin med blåbær og karamelliseret hvid chokolade
Next Post: Fredagskagen er en festlig figenkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    21. september 2016 kl. 19:47

    Hvor lyder det lækkert 😀
    Hvor køber du figner henne? Dem, jeg har fået i år, har været meget tørre, synes jeg…

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. september 2016 kl. 12:02

    Kære Marie,
    Jeg har købt dem i Menu. De er fra Tyrkiet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap