Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Fredagskagen er en festlig figenkage

23. september 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

figenkage1

Denne festlige figenkage med marcipan, hindbær og vaniljeprikket flødeskum lavede jeg i weekenden til Line og Antons fødselsdagsfest. Den vakte meget glæde og er også en sand vinder-kage, hvis I spørger mig. En velsmagende og ret så smuk kage, som fint formidler overgangen fra sensommer til efterår. Danske hindbær forenet med efterårets søde figner.

Figenkage med marcipan, hindbær og vaniljeflødeskum
12-14 personer

300 g marcipan, revet
300 g sukker
300 g smør, blødt
6 æg
150 g mel

Pynt:
250 ml piskefløde
20 g flormelis
Korn fra 1/2 vaniljestang
5 friske figner
150 g hindbær

Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt derefter smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen og vend tilsidst mel i. Hæld mazarindejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 40-45 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.
Pisk fløden let stiv med flormelis og vaniljekorn og fordel den på kagen. Skær fignerne i skiver og pynt kagen med dem og hindbær. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.

figenkage2

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Bagte figner med olivenolie
Next Post: Blommeballade – chokoladekage med pocherede blommer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristina Bonde skriver

    1. oktober 2016 kl. 09:03

    Hvordan kan det være at kagen ser så mørk ud, når der ikke er kakao i? Mangler der noget i opskriften eller bruner den bare når den bages?

  2. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2016 kl. 13:11

    Kære Kristina,
    Den bruner bare når den bager 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap