E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Blommeballade – chokoladekage med pocherede blommer

25. september 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

blommeballade4

I går fik chokoladeballaden selskab af de lækreste pocherede blommer og en skefuld letpisket flødeskum ved servering. Jeg var fræk og bagte blommeballaden i går formiddags og serverede den om eftermiddagen – den skal jo helst bages dagen før. M E N den nåede at få et par timer på køl, og så var det faktisk helt fint med den lidt blødere konsistens, når nu den ikke fik mere hviletid. Den vakte i hvert fald glæde ved kaffebordet.

Kagen ville med garanti også smage fabelagtig med pocherede pærer i og en kugle vaniljeis til.

Ps. brug blommesiruppen som saftevand.

Chokoladekage med pocherede blommer
10 personer

Pocherede blommer:
5 blommer
2 dl vand
100 g sukker

Chokoladekagedej:
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% eller Guanaja 70% fra Valrhona
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Pocherede blommer:
Skær blommerne midt over og fjern stenene. Bring sukker og vand i kog, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst. Put blommerne i sukkerlagen, og lad dem pochere (simre) i ca. 8 minutter. Lad dem køle af i sukkerlagen.

Chokoladekagedej:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Hæld chokoladekagedejen i en firkantet form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Dryp blommerne af på lidt køkkenrulle og fordel blommerne i kagedejen. Bag kagen i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den helst skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering. Drys gerne med lidt flormelis.

blommeballade5

blommeballade3

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fredagskagen er en festlig figenkage
Next Post: Kager til fest »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Miki skriver

    25. september 2016 kl. 18:06

    Hello,

    I was wondering what you do with the egg yolks. I translated the recipe with Google translate and somewhere, the using of the yolks is being lost 🙂

    Can you please fill me in?

    It looks delicious 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2016 kl. 08:50

    Dear Miki,
    I didn’t have time to translate the recipe yesterday, but I will translate it now. So within 15 minutes, you will know what to do 🙂
    Kind regards,
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap