Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Blommeballade – chokoladekage med pocherede blommer

25. september 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

blommeballade4

I går fik chokoladeballaden selskab af de lækreste pocherede blommer og en skefuld letpisket flødeskum ved servering. Jeg var fræk og bagte blommeballaden i går formiddags og serverede den om eftermiddagen – den skal jo helst bages dagen før. M E N den nåede at få et par timer på køl, og så var det faktisk helt fint med den lidt blødere konsistens, når nu den ikke fik mere hviletid. Den vakte i hvert fald glæde ved kaffebordet.

Kagen ville med garanti også smage fabelagtig med pocherede pærer i og en kugle vaniljeis til.

Ps. brug blommesiruppen som saftevand.

Chokoladekage med pocherede blommer
10 personer

Pocherede blommer:
5 blommer
2 dl vand
100 g sukker

Chokoladekagedej:
200 g mørk chokolade, gerne Caraïbe 66% eller Guanaja 70% fra Valrhona
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Pocherede blommer:
Skær blommerne midt over og fjern stenene. Bring sukker og vand i kog, og lad det simre, indtil sukkeret er opløst. Put blommerne i sukkerlagen, og lad dem pochere (simre) i ca. 8 minutter. Lad dem køle af i sukkerlagen.

Chokoladekagedej:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Hæld chokoladekagedejen i en firkantet form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Dryp blommerne af på lidt køkkenrulle og fordel blommerne i kagedejen. Bag kagen i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den helst skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering. Drys gerne med lidt flormelis.

blommeballade5

blommeballade3

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fredagskagen er en festlig figenkage
Next Post: Kager til fest »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Miki skriver

    25. september 2016 kl. 18:06

    Hello,

    I was wondering what you do with the egg yolks. I translated the recipe with Google translate and somewhere, the using of the yolks is being lost 🙂

    Can you please fill me in?

    It looks delicious 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. september 2016 kl. 08:50

    Dear Miki,
    I didn’t have time to translate the recipe yesterday, but I will translate it now. So within 15 minutes, you will know what to do 🙂
    Kind regards,
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap