I dag er vores Emil blevet 3 år. Familiefødselsdagsfejringen blev udskudt af gode grunde, men Emil fik FaceTimet med alle, og så hyggede vi os ellers bare stille og roligt herhjemme med dejligt morgenbord (se nederst) og en skøn brownie med hindbærskum og chokoladeperler om eftermiddagen. Emil fandt selv perlerne i chokoladekøleskabet og insisterede på, at de skulle være pynt. Og så pyntede han kagen sammen med mig. Klog og dygtig dreng ♥
Kombinationen af den fudgy og chokoladerige brownie og det flødefriske, syrligt søde hindbærskum sidder bare lige i skabet, hvis I spørger os herhjemme.
Brownie med hindbærskum
8-10 personer
Brownie:
200 g smør
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
Hindbærskum:
160 g hindbær
60 g sukker
2 dl piskefløde
Pynt:
Chokoladeperler eller evt. lidt hakket chokolade
Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Hæld browniedejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25-28 minutter. Køl helt af. Og lad den gerne sætte sig natten over eller minimum 4-5 timer på køl.
Hindbærskum:
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde, og lad det småkoge under omrøring i 3-5 minutter. Køl helt af.
Pisk fløden til skum (pisk ikke alt for meget) og vend forsigtigt hindbærrene i (hold eventuelt lidt igen med det sidste hindbærsaft). Fordel hindbærskum på kagen og drys med chokoladeperler. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.
Tina skriver
Stort tillykke med Emil 🙂
Flot og lækker kage han var med til at pynte 🙂
Håber I har haft en rigtig hyggelig fødselsdag 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Mange tak skal du have 🙂
Malene Nielsen skriver
Hej
Det er en rigtig lækker brownie du bager.
Jeg skal bare brownies til 70 personer til en konfirmation. Kan man fryse den?
Vh malene
Anne au Chocolat skriver
Kære Malene,
Ja det kan den i hvert fald!
Kh Anne
Anette skriver
Hej. Kan man lade kagen stå i køleskabet til dagen efter?
Anne au Chocolat skriver
Hej Anette,
Ja det kan man godt! Men jeg ville nok vente at lave hindbærskum (blande det) til samme dag.
Kh Anne
Marianne skriver
Tror du det vil være godt at koge rabarber ind og bruge til skummen istedet for hindbær? 😊
Og kan jeg halvere opskriften for at få en mindre kage? 😊
På forhånd tak 😊
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne,
Ja det tænker jeg sagtens!!
(Beklager det sene svar – skulle lige flytte med min familie!)
Shira skriver
I wish I understood the recipe, the cake looks beautiful and delicious! 🙂
Katrine skriver
Hej Anne
Jeg overvejer at lave denne browniebund med vaniliecreme og jordbær til min datters 4 års fødselsdag. Da vi bliver en del mennesker, skal jeg lave en hel ovnbradepande. Kan jeg bare gange opskriften op? Og hvor mange gange tror du i så fald den skal ganges op, for at der er nok til en ovnbradepande?
Mvh Katrine
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine,
Jeg er ked af det sene svar. Det lyder lækkert 🙂
Den skal bare ganges med 2 og så skal bagetiden reduceres til ca. 18-20 minutter. Alternativt kan du kan med 2,5, så får du lidt mere højde på. Og så vil jeg beholde bagetiden.
Kh Anne
Charlotte skriver
Hej Anne! Tak for inspiration og super lækre opskrifter. Min søn på 7 og jeg bagte ovenstående Brownie. Den smagte virkelig godt, men den smuldrede, meget. Men pyt, vi putter den i en omgang hjemmelavet is. Ting jeg gjorde anderledes var alm. ovn, istedet for varm luft, og så lod jeg smør og chokolade smelte på blusset. Kan chokoladen og smør have været for varm? Har bagt denne brownie før med stor succes.
Mvh
Charlotte
Komal skriver
Hej, jeg har lige bagt denne brownie og synes den er lidt flydende i midten. Er det mening eller sætter den sig når der er gået 1-2 dage? ☺️