E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownie med hindbærskum (Emils 3 års fødselsdagskage)

15. marts 2020 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

I dag er vores Emil blevet 3 år. Familiefødselsdagsfejringen blev udskudt af gode grunde, men Emil fik FaceTimet med alle, og så hyggede vi os ellers bare stille og roligt herhjemme med dejligt morgenbord (se nederst) og en skøn brownie med hindbærskum og chokoladeperler om eftermiddagen. Emil fandt selv perlerne i chokoladekøleskabet og insisterede på, at de skulle være pynt. Og så pyntede han kagen sammen med mig. Klog og dygtig dreng ♥ 

Kombinationen af den fudgy og chokoladerige brownie og det flødefriske, syrligt søde hindbærskum sidder bare lige i skabet, hvis I spørger os herhjemme.

Brownie med hindbærskum
8-10 personer

Brownie:
200 g smør
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt

Hindbærskum:
160 g hindbær
60 g sukker
2 dl piskefløde

Pynt:
Chokoladeperler eller evt. lidt hakket chokolade

Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Hæld browniedejen i en smurt springform (20 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25-28 minutter. Køl helt af. Og lad den gerne sætte sig natten over eller minimum 4-5 timer på køl.

Hindbærskum:
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde, og lad det småkoge under omrøring i 3-5 minutter. Køl helt af.
Pisk fløden til skum (pisk ikke alt for meget) og vend forsigtigt hindbærrene i (hold eventuelt lidt igen med det sidste hindbærsaft). Fordel hindbærskum på kagen og drys med chokoladeperler. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Vaffelhygge og hjemmedage
Next Post: De bedste koldhævede boller med ølandshvede »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina skriver

    16. marts 2020 kl. 01:51

    Stort tillykke med Emil 🙂
    Flot og lækker kage han var med til at pynte 🙂
    Håber I har haft en rigtig hyggelig fødselsdag 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2020 kl. 12:19

    Kære Tina,
    Mange tak skal du have 🙂

  3. Malene Nielsen skriver

    1. april 2020 kl. 08:44

    Hej
    Det er en rigtig lækker brownie du bager.
    Jeg skal bare brownies til 70 personer til en konfirmation. Kan man fryse den?
    Vh malene

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2020 kl. 13:28

    Kære Malene,
    Ja det kan den i hvert fald!
    Kh Anne

  5. Anette skriver

    23. april 2020 kl. 18:58

    Hej. Kan man lade kagen stå i køleskabet til dagen efter?

  6. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2020 kl. 20:27

    Hej Anette,
    Ja det kan man godt! Men jeg ville nok vente at lave hindbærskum (blande det) til samme dag.
    Kh Anne

  7. Marianne skriver

    7. maj 2020 kl. 11:53

    Tror du det vil være godt at koge rabarber ind og bruge til skummen istedet for hindbær? 😊
    Og kan jeg halvere opskriften for at få en mindre kage? 😊
    På forhånd tak 😊

  8. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2020 kl. 13:11

    Kære Marianne,
    Ja det tænker jeg sagtens!!
    (Beklager det sene svar – skulle lige flytte med min familie!)

  9. Shira skriver

    21. maj 2020 kl. 05:01

    I wish I understood the recipe, the cake looks beautiful and delicious! 🙂

  10. Katrine skriver

    9. juni 2020 kl. 09:18

    Hej Anne
    Jeg overvejer at lave denne browniebund med vaniliecreme og jordbær til min datters 4 års fødselsdag. Da vi bliver en del mennesker, skal jeg lave en hel ovnbradepande. Kan jeg bare gange opskriften op? Og hvor mange gange tror du i så fald den skal ganges op, for at der er nok til en ovnbradepande?
    Mvh Katrine

  11. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2020 kl. 09:36

    Kære Katrine,
    Jeg er ked af det sene svar. Det lyder lækkert 🙂
    Den skal bare ganges med 2 og så skal bagetiden reduceres til ca. 18-20 minutter. Alternativt kan du kan med 2,5, så får du lidt mere højde på. Og så vil jeg beholde bagetiden.
    Kh Anne

  12. Charlotte skriver

    7. september 2020 kl. 05:56

    Hej Anne! Tak for inspiration og super lækre opskrifter. Min søn på 7 og jeg bagte ovenstående Brownie. Den smagte virkelig godt, men den smuldrede, meget. Men pyt, vi putter den i en omgang hjemmelavet is. Ting jeg gjorde anderledes var alm. ovn, istedet for varm luft, og så lod jeg smør og chokolade smelte på blusset. Kan chokoladen og smør have været for varm? Har bagt denne brownie før med stor succes.
    Mvh
    Charlotte

  13. Komal skriver

    11. juli 2021 kl. 16:45

    Hej, jeg har lige bagt denne brownie og synes den er lidt flydende i midten. Er det mening eller sætter den sig når der er gået 1-2 dage? ☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap