E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De bedste koldhævede boller med ølandshvede

20. marts 2020 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

God fredag formiddag kære jer! Hvordan går det derhjemme?
Vi prøver at hygge så meget som muligt herhjemme disse dage, og derfor startede vi morgenen med skønne nybagte boller. Jeg bliver ved med at justere på meltyperne, og nu sidder opskriften efterhånden lige i skabet. ♥  I øvrigt kan jeg klart anbefale jer kombinationen af crunchy peanutbutter og god pålægschokolade!!

Koldhævede ølandshvedeboller
ca. 16 stk

400 g fintsigtet ølandshvedemel
350 g hvedemel
650 g vand
20 g gær
15 g salt
5 g sukker eller honning

Drys på toppen:
birkes
sesamfrø
græskarkerner

Udstyr:
Dejskraber (reklamelink)

Kom ingredienserne i en skål og ælt med dejkrog på røremaskinen på høj hastighed i 10-12 minutter. Koldhæv dejen tildækket natten over (min dej var på køl i ca. 14 timer) . Hæld dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge der og stuetemperere, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 250 grader varmluft. Hak dejen ud til boller med en dejskraber (som den jeg linker til ovenfor). Dyp gerne dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en bageplade og drys bollerne med birkes, sesam og græskarkerner. Smid en kop vand i bunden af ovnen (eller hæld vand på en bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne) samtidig med at bollerne kommer i ovnen. Bag i 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Brownie med hindbærskum (Emils 3 års fødselsdagskage)
Next Post: De hyggeligste og mest simple peanutbutter chokoladetrøfler med kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lisbet skriver

    28. marts 2020 kl. 10:30

    Jeg synes ikke mine boller bliver lige så flotte og runde som dine på billedet. Men dejen var også enormt våd – skal der virkelig så meget vand i?? Men smagen er fin 😃

  2. Catarina Krogh Andersen skriver

    1. april 2020 kl. 09:09

    Kære Anne
    Har lige bagt de skønneste koldhævede ølandshvede boller👍😀 helt fantastisk smag og en god sprød krumme😉 De bedste boller jeg længe har bagt😀 Tak for inspiration endnu en gang🙏🏻Og god onsdag derude💚

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2020 kl. 13:27

    Kære Catarina,
    Det var da bare den bedste hilsen at få <3
    Tusind tak!
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2020 kl. 13:30

    Kære Lisbet,
    Kørte du dejen til den blev “elastisk” i det?
    Prøv igen 🙂 Jeg er sikker på, at det lykkes bedre næste gang.
    Kh Anne

  5. Azra skriver

    4. april 2020 kl. 10:40

    Hej Anne

    Jeg har lige forsøgt mig med at lave disse boller og de blev rigtig gode. Mange tak for en fantastisk opskrift 😊🎉 Jeg havde dog lidt problemer med at skære med dejskraberen idet dejen var så elastisk og hang fast, men det lykkedes til sidst.
    Vil blot spørge, om bollerne er fryseegnede?

    Rigtig god dag herfra!
    Kh Azra

  6. Anne au Chocolat skriver

    4. april 2020 kl. 11:24

    Kære Azra,
    Det er jeg glad for at høre! Dyppede du dejskraberen i vand undervejs?
    Ja du kan tro, at de kan fryses. Det gør vi altid med ca. halvdelen af bollerne. Og så tager jeg posen op og stiller på køkkenbordet aftenen før, de skal nydes til morgenmad 🙂
    Kh Anne

  7. Pia Thomsen skriver

    13. april 2020 kl. 09:16

    Kære Anne
    Min tredje portion er i ovnen – i denne påske – vi er blevet vildt glade for disse boller herhjemme – fantastisk opskrift – tak for den 🙂 Jeg har testet lidt på røretiden og synes mine bliver bedst med 12 minutter røretid. Men afhænger sikkert af mel og røremaskine.
    Du har en fantastisk blog med supergode opskrifter. Jeg har ikke tal på det antal gange jeg har bagt chokoladeballaden, som altid er en sikker vinder. Den kan varieres i det uendelige mht type af chokolade og topping efter lageret og lyst 😉
    Kh Pia

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2020 kl. 14:04

    Kære Pia,
    Tak for dine erfaringer – og hvor er det bare dejligt at høre 🙂
    Kh Anne

  9. Louise skriver

    14. januar 2021 kl. 22:34

    Hej Anne
    Min gode gamle ovn har desværre ikke varmluft. Hvad ville du give dem i alm ovn? 275’ish?

  10. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2021 kl. 15:07

    Kære Louise,
    Ja beklager sent svar. Ja det lyder som et godt bud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap