Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

De bedste koldhævede boller med ølandshvede

20. marts 2020 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

God fredag formiddag kære jer! Hvordan går det derhjemme?
Vi prøver at hygge så meget som muligt herhjemme disse dage, og derfor startede vi morgenen med skønne nybagte boller. Jeg bliver ved med at justere på meltyperne, og nu sidder opskriften efterhånden lige i skabet. ♥  I øvrigt kan jeg klart anbefale jer kombinationen af crunchy peanutbutter og god pålægschokolade!!

Koldhævede ølandshvedeboller
ca. 16 stk

400 g fintsigtet ølandshvedemel
350 g hvedemel
650 g vand
20 g gær
15 g salt
5 g sukker eller honning

Drys på toppen:
birkes
sesamfrø
græskarkerner

Udstyr:
Dejskraber (reklamelink)

Kom ingredienserne i en skål og ælt med dejkrog på røremaskinen på høj hastighed i 10-12 minutter. Koldhæv dejen tildækket natten over (min dej var på køl i ca. 14 timer) . Hæld dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge der og stuetemperere, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 250 grader varmluft. Hak dejen ud til boller med en dejskraber (som den jeg linker til ovenfor). Dyp gerne dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en bageplade og drys bollerne med birkes, sesam og græskarkerner. Smid en kop vand i bunden af ovnen (eller hæld vand på en bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne) samtidig med at bollerne kommer i ovnen. Bag i 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Brownie med hindbærskum (Emils 3 års fødselsdagskage)
Next Post: De hyggeligste og mest simple peanutbutter chokoladetrøfler med kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lisbet skriver

    28. marts 2020 kl. 10:30

    Jeg synes ikke mine boller bliver lige så flotte og runde som dine på billedet. Men dejen var også enormt våd – skal der virkelig så meget vand i?? Men smagen er fin 😃

  2. Catarina Krogh Andersen skriver

    1. april 2020 kl. 09:09

    Kære Anne
    Har lige bagt de skønneste koldhævede ølandshvede boller👍😀 helt fantastisk smag og en god sprød krumme😉 De bedste boller jeg længe har bagt😀 Tak for inspiration endnu en gang🙏🏻Og god onsdag derude💚

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2020 kl. 13:27

    Kære Catarina,
    Det var da bare den bedste hilsen at få <3
    Tusind tak!
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. april 2020 kl. 13:30

    Kære Lisbet,
    Kørte du dejen til den blev “elastisk” i det?
    Prøv igen 🙂 Jeg er sikker på, at det lykkes bedre næste gang.
    Kh Anne

  5. Azra skriver

    4. april 2020 kl. 10:40

    Hej Anne

    Jeg har lige forsøgt mig med at lave disse boller og de blev rigtig gode. Mange tak for en fantastisk opskrift 😊🎉 Jeg havde dog lidt problemer med at skære med dejskraberen idet dejen var så elastisk og hang fast, men det lykkedes til sidst.
    Vil blot spørge, om bollerne er fryseegnede?

    Rigtig god dag herfra!
    Kh Azra

  6. Anne au Chocolat skriver

    4. april 2020 kl. 11:24

    Kære Azra,
    Det er jeg glad for at høre! Dyppede du dejskraberen i vand undervejs?
    Ja du kan tro, at de kan fryses. Det gør vi altid med ca. halvdelen af bollerne. Og så tager jeg posen op og stiller på køkkenbordet aftenen før, de skal nydes til morgenmad 🙂
    Kh Anne

  7. Pia Thomsen skriver

    13. april 2020 kl. 09:16

    Kære Anne
    Min tredje portion er i ovnen – i denne påske – vi er blevet vildt glade for disse boller herhjemme – fantastisk opskrift – tak for den 🙂 Jeg har testet lidt på røretiden og synes mine bliver bedst med 12 minutter røretid. Men afhænger sikkert af mel og røremaskine.
    Du har en fantastisk blog med supergode opskrifter. Jeg har ikke tal på det antal gange jeg har bagt chokoladeballaden, som altid er en sikker vinder. Den kan varieres i det uendelige mht type af chokolade og topping efter lageret og lyst 😉
    Kh Pia

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2020 kl. 14:04

    Kære Pia,
    Tak for dine erfaringer – og hvor er det bare dejligt at høre 🙂
    Kh Anne

  9. Louise skriver

    14. januar 2021 kl. 22:34

    Hej Anne
    Min gode gamle ovn har desværre ikke varmluft. Hvad ville du give dem i alm ovn? 275’ish?

  10. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2021 kl. 15:07

    Kære Louise,
    Ja beklager sent svar. Ja det lyder som et godt bud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap