
God fredag formiddag kære jer! Hvordan går det derhjemme?
Vi prøver at hygge så meget som muligt herhjemme disse dage, og derfor startede vi morgenen med skønne nybagte boller. Jeg bliver ved med at justere på meltyperne, og nu sidder opskriften efterhånden lige i skabet. ♥ I øvrigt kan jeg klart anbefale jer kombinationen af crunchy peanutbutter og god pålægschokolade!!
Koldhævede ølandshvedeboller
ca. 16 stk
400 g fintsigtet ølandshvedemel
350 g hvedemel
650 g vand
20 g gær
15 g salt
5 g sukker eller honning
Drys på toppen:
birkes
sesamfrø
græskarkerner
Udstyr:
Dejskraber (reklamelink)
Kom ingredienserne i en skål og ælt med dejkrog på røremaskinen på høj hastighed i 10-12 minutter. Koldhæv dejen tildækket natten over (min dej var på køl i ca. 14 timer) . Hæld dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge der og stuetemperere, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 250 grader varmluft. Hak dejen ud til boller med en dejskraber (som den jeg linker til ovenfor). Dyp gerne dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en bageplade og drys bollerne med birkes, sesam og græskarkerner. Smid en kop vand i bunden af ovnen (eller hæld vand på en bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne) samtidig med at bollerne kommer i ovnen. Bag i 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.
