“Zebrastribet brownie/blondie/candybar-kage! Det lyder som mad man ellers kun får i himlen!”
Således skrev min søde veninde Signe, efter jeg havde postet dette billede på Facebook for et års tid siden. Det var og er den ideelle beskrivelse af min eksperimenterende brownie, som består af både brownie- og blondiedej og en masse stykker af Snickers! Det_er_en ret guddommelig kombination..
Ideen til denne brownie kom sig af, at jeg havde købt den amerikanske kogebog Chocolate Chocolate af Lisa Yockelson, som i øvrigt kan anbefales til alle chokoladefans. Allerede ved første kig i bogen stod det klart for mig, at bagejournalisten (ja! det er hun) Lisa havde en ustyrlig trang til at putte købt fugde, cookies og diverse candy bars i sine kager. Eksempler herpå er: Milky Way, Oreo, Reese’s Milk Chocolate Peanut Butter Cups Miniatures, og Snickers. Sidstnævnte fik jeg en trang til at afprøve i mine brownies. Og så kom det sidste lille twist idet, jeg lavede halvdelen af dejen til en blondie.
Til den zebrastribede brownie delte jeg min normale opskrift på brownies i to (uden valnødder !!), inden jeg normalt ville have vendt 200g smeltet mørk chokolade i. I stedet vendte jeg 100 g smeltet mørk chokolade i den ene portion og 100 g smeltet hvid chokolade i den anden. De to færdige portioner dej hældte jeg på skift ned i bageformen. For at sikre det stribede look tog jeg en strikkepind og blandede dejene let rundt. Endeligt proppede jeg stykker af Snickers ned i dejen. De havde forinden været en tur i fryseren for, at deres form så vidt muligt ville bevares under bagningen.
Opskriften på mine normale brownies er her:
200 g smør
200 g mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
(135 g valnødder – hakket)
Form: 20 cm x 30 cm -½ bradepande
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret. Smelt derefter chokolade over et vandbad. Pisk
mel, æg, sukker, vanilje og salt til luftig konsistens, og rør langsomt smør i under omrøring.
Vend chokoladen forsigtigt i, til den er jævnt fordelt.
(Vend tilsidst de hakkede valnødder i dejen). Fordel dejen i bageformen, som er foret med bagepapir.
Bag i ca. 20-23 min.
NB! Husk at brownies skal bages dagen før!! 🙂
Her et billede af de normale :
ida skriver
det er jo ik fair at man skal vente til dagen efter med sådan en lækkerbisken, som jeg helt sikkert blir nødt til at prøve:)
anneauchocolat skriver
Nej, men den er ventetiden værd Ida. Du kan også bage den om morgenen og så spise den om aftenen 🙂
caterpillarcat skriver
Uhm altså! Jeg tænker stadig på det som det der må være den absolutte himmerigsmundfuld. Nu MÅ jeg altså få prøvet det af! 🙂
jenny skriver
Den må jeg prøve – den “gode” gamle marmor kage som brownie
anneauchocolat skriver
yeah som marmorkage – og så bare dobbelt så interessant pga. smag og fudgy konsistens! 🙂 skriv endelig når du har prøvet den, Jenny!
Josefine skriver
hej(:
jeg ville bare spørge om du har opskriften på den brownie som de sælge på riccos?
den er nemlig i bogen Chokolade, jeg kan ikke finde den nogle steder her på internettet, så hvis du vil maile den, eller evt. lægge den ud på din super nice blog?(:
Glade hilsner Josefine(:
Anne au Chocolat skriver
Hej Josefine,
Måske har jeg opskriften i en bog, M E N jeg synes, at du skal bruge min opskrift! Du får ikke brownies – i mine øjne 🙂
Alt godt,
Anne au Chocolat
Josefine skriver
ved du hvad, dem prøver jeg da så!
tak for hjælpen (:
Anne au Chocolat skriver
Wee! Glæder mig til at høre om resultatet 🙂
Louise skriver
Hej Anne
Din blog er så fin og fristende.
Hvordan opbevarer du brownies efter at de er blevet bagt. I køleskab eller blot i en lukket beholder?
Vh. Louise
Anne au Chocolat skriver
Hej Louise
Tak skal du have! Jeg plejer at opbevare mine brownies ved stuetemperatur i en lukket beholder/filmet bradepande. Man kan også have dem i køleskabet, det giver bare en lidt hårdere konsistens.
Alt godt
Anne
Anni Hansen skriver
Hej Anne. Din opskrift er uden tvivl den bedste brownie jeg har prøvet(sparer dog lidt på fedtet…)!
Jeg brugte den for leden til at lave brownies som disse:http://smittenkitchen.com/2011/02/white-and-dark-hearted-brownies/
De er søde og sjove med hjerter i to farver.
Tak for en altid inspirerende blog der får min tænder til at løbe i vand. Keep up the good work.
Anne au Chocolat skriver
Kære Anni
Tak for din søde kommentar! Hvor meget skar du ned på smørret, om jeg må spørge ? 🙂
Og jeg kan kun forestille mig, at det blev nogle fine små kager!
Kh Anne
Ditte Mortensen skriver
Hej Anne.
Hvor mget og hvor store stykker snickers skal der i kagen? Og skal de lægges på toppen eller presses i bunden af dejen for at få det bedste resultat?
Jeg har en “sukkerfri”/vægttabs-periode og når den er slut skal det fejres med denne kage 🙂 Glæder mig!
Kh Ditte.
Anne au Chocolat skriver
Kære Ditte! Dejligt at høre, at du vil fejre med min SnickersBrownie på den anden side:-)
Jeg plejer at skære Snickers ud som var det et brød i 0,5 cm skiver og vender dem i dejen!
Lene Møller skriver
Hej Anne
Fantastisk blog du har, mine tænder løber i vand medens jeg skriver.
Inden jeg går i gang med dine borwnies vil jeg lige høre om de kan fryses.
Hvis ikke er jeg bange for at holdbarheden er ultra kort her i huset, selv om der bare er mig 😉
mvh. Lene
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene
Tak for en sød kommentar. Brownies kan sagtens fryses! God fornøjelse 🙂
Alt godt,
Anne
Maria skriver
Kære Anne.
Efter en svær beslutning om hvilken af alle dine lækre kreationer jeg skulle kaste mig ud i, besluttede jeg mig for at bage din brownie. – Det blev dog den mest fantastiske brownie, jeg endte med at have bagt i anledning af 1. december. Virkelig intens og lækker. Tusinde tak for din fine blog:)
Hilsen Maria.
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria
Ja den er sandelig intens og lækker livsnydelse 🙂
Tusind tak for en fin kommentar!
Kh Anne
Nanna skriver
Hej Anne!
Mums, hvor ser det lækkert ud!!!
Hvis kagen fryses ned, hvor lang tid i forvejen skal man så tage den op?
Og et lille tip til “plain brownie” uden nødder, snickers osv. – det smager vildt godt og giver en frisk smag, at drysse dejen med skovbær efter at den har bagt et par minutter!
🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Du skal bare tage den op 1-2 timer i forvejen!
Kh Anne
Ps. Det lyder super lækkert med skovbær, det må jeg prøve en dag:)
Charlotte skriver
Hej Anne!
Fantastisk blog du har dig her! Tager tit mig selv i at gå ind på den bare lige for at se alle dine vidunderlige opskrifter!!
Har netop taget en brownie ud af ovnen og venter nu spændt på resultatet i morgen! Den skal selvfølgelig nydes med fantastiske venner, vanilleis og godt humør! Så håber den er vellykket – men som lejligheden dufter nu, kan jeg næsten ikke forestille mig andet!
Tak for at inspirere mig til at prøve en masse af i mit køkken 🙂 og rigtig god weekend til dig!
Anne au Chocolat skriver
Kære Charlotte
Af hjertet tak for en skøn kommentar! Jeg håber, at brownien hitter hos dig 🙂
Jeg er glad for, at du læser med!
Go’ lørdag aften.
Kh Anne
Tanja skriver
Hej Anne
Kan man bage dine alm. brownies med mandler i stedet for valnødder?
Ellers synes du jeg skal tage afsted og købe valnødder?;)
mvh Tanja
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja
Det tror jeg sagtens, at du kan! Dog vil jeg altid selv foretrække valnødder eller hasselnødder fremfor mandler i en brownie. Men det er jo også en smags sag 🙂
Kh Anne
Anna skriver
Hvor mange Snickers bruger du til denne opskrift?
Karina skriver
Så er den endelig afprøvet, den almindelige brownie opskrift, med 4 små snickers i. Jeg er (næsten) forelsket. Hvor er den lækker, og tung nok til at man ikke kan have mere end et stykke ad gangen 😉 Det eneste jeg synes er en lille ulempe ved at bage brownies, er at jeg nogle gange kommer helt i tvivl om den nu har fået nok, fordi konsistensen er så “snasket” Har du et godt tip Anne?
De bedste hilsner, fra en kæmpe fan
Anne au Chocolat skriver
Kære Karina
Ih, det lyder skønt og livsnydende lækkert 🙂
Jeg elsker snickers-brownies og skal vist snart lave dem igen!
Som du siger, kan det godt være svært at vurdere om den har fået nok. Jeg har ikke noget decideret tip, men arbejder altid ud fra devisen om “heller lidt for lidt, end for meget”, når det kommer til brownies.
God sommer!
Kh Anne
Katrine Rønn-Nielsen skriver
Kære Anne
Jeg elsker brownies, og kom til at tænke på at det er på tide at bage dem igen.
Og da jeg er stor fan af din blog, skal de selvfølgelig bages ud fra din opskrift.
Derfor vil jeg lige høre dig, hvilken type chokolade du anbefaler til de almindelige brownies?
Kh Katrine
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
Tak for en sød kommentar! Jeg vil altid anbefale Guanaja eller Caraïbe fra Valrhona til mine brownies. Har du prøvet at arbejde med de chokolader?
Kh Anne
Katrine Rønn-Nielsen skriver
Tusind tak for dit svar.
Jeg har før brugt Caraibe, bl.a. til at lave dine macarons.
De blev rigtig gode med en lækker chokoladesmag, så det er nok et godt valg.
PS: kan du svare mig på, hvordan en dygtig konditor som Mette Blomsterberg kan finde på at sige macaroons – er det ikke franske kager?
Kh Katrine
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine
TAK for en skøn kommentar! 🙂
Jeg forstår heller ikke hvorfor hun siger macaroons! Hun må have misforstået noget! Det er nemlig franske kager!
Kh Anne
Stina skriver
Kære Anne,
Kan du anbefale en anden chokolade, hvis Valrhona ikke lige er tilgængelig? Og kunne man evt. bruge kolde klatter peanutbutter, istedet for Snickers?
Kh,
Anne au Chocolat skriver
Kære Stina
Ja, det kan du tro – til begge dele 🙂
Jeg glæder mig til at høre om resultatet!
Kh Anne
Stina skriver
Og hvilken anden chokolade ville du anbefale?! :-). Kh,
Anne au Chocolat skriver
Kære Stina
Jeg tænker en chokolade, som i hvert fald har en kakaoprocent på 60% 🙂
Kh Anne
sebrina skriver
Hej Anne. Jeg har et spørgsmål ang. Vanilje stangen skal den hel i eller? Er ikke så erfaren med og bage hehe men måtte Prøve denne opskrift. Hilsen sebrina
Anne au Chocolat skriver
Kære Sebrina
Tak for dit spørgsmål 🙂 Det er kun kornene som sidder inde i stangen, som skal i dejen. Det nemmeste er at flække stangen på langs og så skrabe kornene ud med bagsiden af en kniv.
God fornøjelse.
Kh Anne
Sara skriver
Hej Anne!
WOW! Det var noget af en smagsoplevelse. Kan helt klart anbefales. Jeg kom 2 spsk. Kakao i og alt i alt var det bare en dejlig brownie!
Ps. Godt nytår!
Hilsen Sara
Mathilde skriver
Hej Anne,
Jeg har lavet kagen til kageklub på arbejdet i morgen, er spændt på at smage den! 🙂
Det ser ud som om du har et eller andet overtræk på toppen – kan det passe?
Kh. Mathilde
Sab skriver
Jeg MÅTTE simpelthen prøve denne kage, efter jeg havde læst alle indlæg hihi. Nu er min kage i ovnen, og venter spændt. Men øv, det ser ud til at min chokolade er helt smeltet 🙁 . Meeen tror den stadig smager Godt!:)
Go’ aften.
Anne au Chocolat skriver
Kære Sab,
Chhokolade har forhåbentlig sat sig igen? 🙂
Kh Anne
Sab skriver
Årh nej desværre den blev smeltet! 🙁
Jeg synes den er blevet lidt “tør”, ved du hvad det kan skyldes? Ellers synes jeg nu den er vellykket, og smager herligt med mælk til 😉 .
Anne au Chocolat skriver
Kære Sab,
Du har bagt den for længe så.
Bag den kortere tid næste gang, og den bliver perfekt.
Kh Anne
Sab skriver
Mange tak for svar Anne! 🙂
Jeg vil tage din råd til mig, og vil prøve igen. 🙂
Anne maya skriver
Hej Anne
Tak for at dele dine lækre opskrifter. Det glæder en bagelysten sjæl som mig.
Jeg har desværre kun en GAMMEL gas ovn med undervarme. Dine brownies er lige kommet i ovnen, håber det går med den slags ovn jeg nu engang har. Jeg tænker ihvertfald at de nok lige skal have 5-7 min mere. Uhhh, det er altid så spændende når kagen er i ovnen.
Mvh
Maya
Anne au Chocolat skriver
Kære Maya,
Jeg glæder mig til at høre, hvordan de blev 🙂
Kh Anne
peter skriver
hej anne, har nu prøvet flere af dine opskrifter og de er alle lige gode……brunsviger, creme brûlee og nu denne. Havde ikke de rigtig ingredienser men brugte den som grundlag, haasselnødder, vanillepulver (Inco øko, god) divideret med 30% chokolade med chili, meeen f… den var god!! tak
Anne au Chocolat skriver
Kære Peter,
Tusind tak for en deeejlig kommentar! Jeg bliver så glad af at læse, når folk har succes med mine opskrifter 🙂
Kh Anne