E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Brownies med et twist!

9. september 2009 af Anne au Chocolat 60 kommentarer

blondie

“Zebrastribet brownie/blondie/candybar-kage! Det lyder som mad man ellers kun får i himlen!”

Således skrev min søde veninde Signe, efter jeg havde postet dette billede på Facebook for et års tid siden. Det var og er den ideelle beskrivelse af min eksperimenterende brownie, som består af både brownie- og blondiedej og en masse stykker af Snickers! Det_er_en ret guddommelig kombination..

Ideen til denne brownie kom sig af, at jeg havde købt den amerikanske kogebog Chocolate Chocolate af Lisa Yockelson, som i øvrigt kan anbefales til alle chokoladefans. Allerede ved første kig i bogen stod det klart for mig, at bagejournalisten (ja! det er hun) Lisa havde en ustyrlig trang til at putte købt fugde, cookies og diverse candy bars i sine kager. Eksempler herpå er: Milky Way, Oreo, Reese’s Milk Chocolate Peanut Butter Cups Miniatures, og Snickers. Sidstnævnte fik jeg en trang til at afprøve i mine brownies. Og så kom det sidste lille twist idet, jeg lavede halvdelen af dejen til en blondie.

Til den zebrastribede brownie delte jeg min normale opskrift på brownies i to (uden valnødder !!), inden jeg normalt ville have vendt 200g smeltet mørk chokolade i. I stedet vendte jeg 100 g smeltet mørk chokolade i den ene portion og 100 g smeltet hvid chokolade i den anden. De to færdige portioner dej hældte jeg på skift ned i bageformen. For at sikre det stribede look tog jeg en strikkepind og blandede dejene let rundt. Endeligt proppede jeg stykker af Snickers ned i dejen. De havde forinden været en tur i fryseren for, at deres form så vidt muligt ville bevares under bagningen.

Opskriften på mine normale brownies er her:

200 g smør
200 g mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
(135 g valnødder – hakket)
Form: 20 cm x 30 cm  -½ bradepande

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret. Smelt derefter chokolade over et vandbad. Pisk
mel, æg, sukker, vanilje og salt til luftig konsistens, og rør langsomt smør i under omrøring.
Vend chokoladen forsigtigt i, til den er jævnt fordelt.
(Vend tilsidst de hakkede valnødder i dejen). Fordel dejen i bageformen, som er foret med bagepapir.
Bag i ca. 20-23 min.

NB! Husk at brownies skal bages dagen før!! 🙂

Her et billede af de normale :

Skrevet i: Kager Tags: blondie, brownie, chokolade, hvid chokolade, snickers

Previous Post: « En rigtig lille financier!
Next Post: Mousse au chocolat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mia skriver

    6. februar 2014 kl. 11:42

    Hej Anne

    Super dejlige opskrifter man finder her. Jeg har lavet din brownie med mandelmel i stedet for mel så den blev glutenfri. Resultatet ser godt ud og glæder mig til at smage i aften og i morgen når den har sat sig. Men nu ved du og andre at man sagtens kan lave den sådan hvis man har brug for en glutenfri kage.

    Kh mia

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2014 kl. 10:39

    Kære Mia
    Det lyder godt 🙂
    Kh Anne

  3. Line skriver

    6. marts 2014 kl. 09:21

    Hvordan er det med den smagsmæssige holdbarhed af brownies som disse? Vil de godt kunne holde sig og smage godt i 3-4 dage? For hold op, hvor ser de lækre ud, og tror aldrig, jeg har hapset en opskrift for din skønne blog uden himmelske resultater!

  4. Helle Jensen skriver

    27. marts 2014 kl. 20:22

    Hej Anne
    Du har så mange gode opskrifter 🙂 – som jeg meget gerne vil pin’e.
    Kunne du ikke overveje Pinterest ?
    Kh. Helle

  5. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2014 kl. 17:29

    Kære Helle
    TAK for en sød hilsen.
    Måske..:)
    Kh Anne

  6. Julie skriver

    18. september 2014 kl. 12:38

    Hej Anne

    Vil det sige, at man får dine lækre twist zebrastribet brownie, hvis man udelader valnødder, og kun bruger 100g mørk chokolade og så 100g hvid chokolade? Og så gør som beskrevet?

    mvh. Julie

  7. Julie skriver

    18. september 2014 kl. 13:48

    Kære Anne!

    Skal man blande chokoladen i det smeltede smør? KH Julie

  8. Stine skriver

    1. marts 2015 kl. 20:15

    Hej Anne

    Hvilken af de mørke chokolader, som du anbefaler, anvender du til dine brownies?

    Sikke én chokolade-verden:-)

    Venlige Hilsner
    Stine

  9. Lene skriver

    2. maj 2015 kl. 09:03

    Hej Anne!
    Hvor mange Snickers har du brugt til den opskrift du har skrevet i indlægget?
    Og hvor mange personer er der til?
    Glæder mig til at prøve den!
    Smil fra Lene.

  10. Maria skriver

    9. oktober 2015 kl. 21:16

    Kære Anne

    Tusind TAK for den aller, aller skønneste opskrift 🙂

    Bedste hilsner
    Maria

« Ældre kommentarer

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap