Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Brownies med et twist!

9. september 2009 af Anne au Chocolat

blondie

“Zebrastribet brownie/blondie/candybar-kage! Det lyder som mad man ellers kun får i himlen!”

Således skrev min søde veninde Signe, efter jeg havde postet dette billede på Facebook for et års tid siden. Det var og er den ideelle beskrivelse af min eksperimenterende brownie, som består af både brownie- og blondiedej og en masse stykker af Snickers! Det_er_en ret guddommelig kombination..

Ideen til denne brownie kom sig af, at jeg havde købt den amerikanske kogebog Chocolate Chocolate af Lisa Yockelson, som i øvrigt kan anbefales til alle chokoladefans. Allerede ved første kig i bogen stod det klart for mig, at bagejournalisten (ja! det er hun) Lisa havde en ustyrlig trang til at putte købt fugde, cookies og diverse candy bars i sine kager. Eksempler herpå er: Milky Way, Oreo, Reese’s Milk Chocolate Peanut Butter Cups Miniatures, og Snickers. Sidstnævnte fik jeg en trang til at afprøve i mine brownies. Og så kom det sidste lille twist idet, jeg lavede halvdelen af dejen til en blondie.

Til den zebrastribede brownie delte jeg min normale opskrift på brownies i to (uden valnødder !!), inden jeg normalt ville have vendt 200g smeltet mørk chokolade i. I stedet vendte jeg 100 g smeltet mørk chokolade i den ene portion og 100 g smeltet hvid chokolade i den anden. De to færdige portioner dej hældte jeg på skift ned i bageformen. For at sikre det stribede look tog jeg en strikkepind og blandede dejene let rundt. Endeligt proppede jeg stykker af Snickers ned i dejen. De havde forinden været en tur i fryseren for, at deres form så vidt muligt ville bevares under bagningen.

Opskriften på mine normale brownies er her:

200 g smør
200 g mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ vaniljestang
½ tsk. salt
(135 g valnødder – hakket)
Form: 20 cm x 30 cm  -½ bradepande

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret. Smelt derefter chokolade over et vandbad. Pisk
mel, æg, sukker, vanilje og salt til luftig konsistens, og rør langsomt smør i under omrøring.
Vend chokoladen forsigtigt i, til den er jævnt fordelt.
(Vend tilsidst de hakkede valnødder i dejen). Fordel dejen i bageformen, som er foret med bagepapir.
Bag i ca. 20-23 min.

NB! Husk at brownies skal bages dagen før!! 🙂

Her et billede af de normale :

Skrevet i: Kager Tags: blondie, brownie, chokolade, hvid chokolade, snickers

Previous Post: « En rigtig lille financier!
Next Post: Mousse au chocolat »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap