E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mousse au chocolat

10. september 2009 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

P1010154

I aftes lavede jeg en ret dejlig chokolademousse. Jeg havde desværre ikke kamera ved hånden i aftes, så i dag udgør opskriften billedet! 🙂

Lav moussen! Den vil uden tvivl blive weekendens store hit!

Ps. For at give et crunchy modspil til den bløde, cremede mousse lavede jeg karamelliserede græskarkerner og dryssede på toppen. Nam!

Pps. Faktisk puttede jeg kun 135 g chokolade i moussen, men jeg er 99% sikker på, at de 30 g ekstra jeg har tilføjet opskriften ikke gør noget 🙂

Skrevet i: Desserter Tags: chokolade, chokolademousse, fransk

Previous Post: « Brownies med et twist!
Next Post: Bananmuffins med chokolade og valnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cadisha Thorgrimsen skriver

    7. april 2011 kl. 15:42

    Jeg elsker den opskrift, men er også en glad chokolade spiser, så der kommer altid ekstra chokolade stykker i til sidst for at få det ekstra *numf*

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. april 2011 kl. 08:02

    Kære Cadisha! Jeg kan kun sige “miam miam miam” 🙂

  3. Maiken skriver

    8. maj 2011 kl. 18:49

    Hej Anne
    Made it – loved it! Tak for opskrift 🙂
    Maiken

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2011 kl. 19:43

    Kære Maiken
    Det glæder mig at høre 🙂

  5. Line skriver

    1. december 2011 kl. 17:13

    Hej Anne
    Tak for en rigtig god blog! Jeg hygger mig med at følge med og prøve nogle af alle dine dejlige opskrifter! 🙂
    Jeg har tænkt mig at lave din chokolademousse i weekenden. Ved du om mousse’n kan tåle, at jeg laver den om eftermiddagen, sætter den i køleskabet og serverer den om aftenen? Eller bliver den ‘flad’?
    Har du nogen anbefaling på kakaoindhold i chokoladen?
    Mange hilsner
    Line

  6. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2011 kl. 23:36

    Kære Line
    Undskyld at jeg svarer så sent. Jeg har først lige set din kommentar, da jeg har været på farten de sidste mange dage. Du kan sagtens lave mousse i forvejen, og jeg synes godt om en kakaoprocent på 66% (eksempelvis Caraïbe).
    Alt godt
    Anne

  7. Heidi skriver

    18. januar 2012 kl. 14:54

    Heej 🙂
    Super lækker mousse 🙂 Men hvad gør æggeblommerne ?
    Jeg har valgt at lave den til min svendeprøve, så er meget interesseret i hvad de gør ved moussen? Om de hjælper med at stivne eller ?

  8. zigzag skriver

    6. februar 2012 kl. 11:56

    Hej!
    er der vand i din chokolade når du smelter den , eller har jeg misforstået det og så du ik bruger mere til at smelte chokoladen ved?

  9. Anne au Chocolat skriver

    6. februar 2012 kl. 13:51

    Der er vand i den 🙂 Men jeg vil faktisk anbefale dig, at du begynder med denne opskrift : https://anneauchocolat.dk/?p=3688 🙂
    Kh Anne

  10. Simone skriver

    2. oktober 2012 kl. 10:43

    Hej Anna

    jeg står og skal lave 3 retters menu til 4 veniner på lørdag, hvor jeg vil lave denne desseret. Kan jeg lave dem dagen i forvejen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap