Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Bananmuffins med chokolade og valnødder

15. september 2009 af Anne au Chocolat 38 kommentarer

P1010181

Jeg spiser bananer hver dag, fordi jeg elsker dem. Da jeg var yngre elskede jeg kun umodne bananer, men nu spiser jeg dem umodne såvel som modne. Har jeg mon fået en sødere tand ? Nuvel, når bananerne bliver overmodne bager jeg tit banankage. I dag blev det til muffins, da jeg gerne vil vise de fine lyserøde papirsforme, jeg fik af nogle veninder for et lille stykke tid siden.

Opskriften her tager som min yndlings æblekage udgangspunkt i en pund-til-pund-og-otte-æg-dej. Jeg har blot tilføjet lidt bagepulver (for at gøre muffins’ne en tand mere luftige), mosede bananer, hakket chokolade og valnødder.

125 g blødt smør
125 g sukker
2 æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
2 modne bananer, mosede
75 g mørk chokolade, hakket
75 g valnødder, hakket

Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk smør og sukker godt sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Vend mel i og til sidst bananer, chokolade og valnødder. Fordel dejen i papirsformene (ca. 10 stk) og bag i ca. 20 min.

Værsgo and go bananas

Skrevet i: Kager Tags: banan, chokolade, muffins, pund-til-pund

Previous Post: « Mousse au chocolat
Next Post: Mazarinkage med nektariner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mira Arkin skriver

    16. september 2009 kl. 08:02

    Åhh, Anne – det ser dejligt ud! Hvorfor smager bananer bare så godt sammen med mørk chokolade? Et match made in heaven.

  2. anneauchocolat skriver

    16. september 2009 kl. 08:09

    Ja! Har man først sagt banan, bliver man næsten også nødt til at sige chokolade 🙂 Vel også derfor klassikeren Banana Split (helst i en lidt nyere udgave) stadig hitter hos mig. Banan, is, flødeskum og rigeligt med chokoladesovs!!

  3. foodfanatic skriver

    16. september 2009 kl. 10:34

    Hej Anne,
    Dine bananmuffins ser også super lækre ud. Man kan godt høre, at du er vant til at arbejde med de søde sager, når du istedet for en enkelt opskrift kaster dig over en grundopskrift og forvandler den, så den passer til det, du lige har lyst til at lave. Da jeg læste din kommentar på min blog, syntes jeg nok, at dit navn virkede bekendt. Tror muligvis, at det var for to dage siden, hvor min søster skrev, at hun ville tilmelde mig til Kokkekampen, hvis de åbnede op for en ny sæson. Jeg kiggede efterfølgende på hjemmesiden og klikkede tilfældigt på to af deltagerne – du var en af dem. Ret vildt at du har tilbragt et år på den madlavningsskole i Frankrig. Jeg har selv skrevet til den engang for a høre deres priser. Et år må da have kostet en bondegård?
    Glæder mig til programmet i aften.
    Venlige hilsner Nadia/Foodfanatic

  4. anneauchocolat skriver

    16. september 2009 kl. 15:16

    Hej Nadia!
    Hvis Kokkekampen får en sæson 2, skal du da klart tilmelde dig! Det er en fantastisk og sjov udfordring for madnørder!
    Jeg arbejdede på køkkenskolen i Frankrig som køkkenhjælp. Dvs at jeg var så heldig at få løn for at være der et helt år og spise al den dejlige provencalske mad, men så skulle jeg til gengæld også vaske op og servere – hvilket jeg gjorde med glæde 🙂 Efterfølgende har jeg været dernede tre gange og hjulpet til i en uges tid. Min kæreste og jeg tager også et smut forbi køkkenskolen til oktober – jeg kan slet ikke undvære den 🙂
    Har du altid været madglad ??
    Venligst Anne au Chocolat

  5. foodfanatic skriver

    16. september 2009 kl. 20:16

    Hej Anne,
    Ih hvor dejligt at se, at du gik videre. Jeg synes, at begge dine retter så super gode ud. Det er lidt vildt, at de var så reaktionære, når det kommer til at servere gris på den anden måde. Det så ud til, at du havde fat i det helt rigtige. Jeg vil helt vildt gerne melde mig til, men er meget ude af landet, så ved ikke engang, om jeg får mulighed for det, hvis der kommer en sæson 2. Håber lidt på at komme til Kina næste semester.
    Ja jeg har vist altid været madglad – det stammer nok fra min mor, som også går meget op i mad. Hun har endda undervist i madlavning. Det er egentlig som om, at min madglæde vokser hele tiden. Det er nu nok bare erfaringen, som gør, at jeg får lyst til at prøve nye ting og nye smagskombinationer.
    Som du måske har læst på min blog, så går jeg på syvende semester på Journalisthøjskolen. I min praktiktid på Nyhedsavisen skrev jeg faktisk meget om mad (nu så jeg jo, at du gerne vil være madskribent) og forestiller mig også, at det måske er noget, jeg kan arbejde med i fremtiden.
    Nadia

  6. anneauchocolat skriver

    16. september 2009 kl. 20:48

    Tak Nadia! Jeg er glad for, at du synes om mine retter i Kokkekampen. Hr. Frank har vist ikke været nok i Provence – ellers havde han med garanti set og smagt en lignende servering! 🙂
    Det var lidt nervepirrende at se og høre sig selv i fjernsynet! Men men men.. det var nu ok alligevel!
    Jeg kan godt forstå, at du håber på at komme til Kina på exchange, men jeg håber til gengæld også, at du kommer med i den (evt.) næste Kokkekampen. Du har i hvert fald madglæden og dygtigheden!
    Mht. madskriveriet på professionelt plan, så er det jo en ganske lille nichebranche i Danmark, men jeg håber da på at blive en del af den på et tidspunkt 🙂

  7. Karina skriver

    10. december 2011 kl. 20:04

    Nej hvor er de lækre og luftige 🙂 -Mine gæster syntes de var et rent hit.

  8. Nicole skriver

    2. marts 2012 kl. 11:27

    kan man også bage dem i en silikone form ?????

  9. Nicole skriver

    2. marts 2012 kl. 11:27

    Kan man også bage dem i en silikone form

  10. Anne au Chocolat skriver

    2. marts 2012 kl. 12:22

    Kære Nicole
    Det kan du sagtens! 🙂
    Kh Anne

  11. Louise skriver

    10. april 2012 kl. 18:47

    Hej Anne

    Har netop bagt og smagt dine lækre bananmuffins – mums! Havde en overmoden banan liggende, så det var oplagt at bage lidt banansødt 🙂 Det er kun den anden opskrift fra din overdådige blog, jeg har lavet… Men bare rolig, min kage to-do-liste er spækket med dine smukke kreationer.
    Keep up the good work! 😀

    Mange hilsner fra Louise

  12. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 20:12

    Kære Louise,
    Det lyder skønt! Jeg kunne godt spise en
    bananmuffin lige nu:)
    Glæder mig til når du har prøvet flere opskrifter.

    God aften!

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    10. april 2012 kl. 20:12

    Kære Louise,
    Det lyder skønt! Jeg kunne godt spise en
    bananmuffin lige nu:)
    Glæder mig til når du har prøvet flere opskrifter.

    God aften!

    Kh Anne

  14. LEA skriver

    28. april 2012 kl. 20:53

    Hejsa,

    tak for opskriften, men hvor mange er det til?

  15. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2012 kl. 13:29

    Kære Lea

    Ca. 10 muffins vil jeg skyde på 🙂

    Kh Anne

  16. Ida skriver

    5. marts 2013 kl. 19:35

    Hej Anne

    Kan de fryses?

  17. Anne au Chocolat skriver

    6. marts 2013 kl. 18:19

    Kære Ida
    JA det kan du tro 🙂

    Kh Anne

  18. Nanna skriver

    23. maj 2013 kl. 09:58

    Kan de fryses??

  19. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2013 kl. 19:04

    Kære Nanna
    Yes!

  20. Heidi skriver

    9. juni 2013 kl. 10:38

    Pragtfuldt muffins. Jeg lavede dog en lille variant i stedet for valnødder ristede jeg nogle mandler i salt og finhakkede dem. Det let salte gav et fint modspil til den meget søde banan og den let bitre chokolade ….

  21. Anne au Chocolat skriver

    9. juni 2013 kl. 13:16

    Kære Heidi
    Det lyder himmelsk :)Tak for inspirationen!

    Kh Anne

  22. Chalotte skriver

    12. januar 2014 kl. 15:37

    Hej Anne , hvad for noget smør brugte du til banan muffins . Alm kærgården eller margarine . Der står kun blødt smør er det så ligemeget hvad det er

  23. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2014 kl. 18:30

    Kære Charlotte
    Jeg brugte hverken Kærgården eller margarine. Jeg plejer at bruge saltet smør fra Thise, men Lurpak er også fint 🙂
    kh Anne

  24. Camilla skriver

    28. maj 2015 kl. 15:57

    De ser lækre ud, dem vil jeg prøve i weekenden, men kan man bruge mandler eller hasselnødder i stedet for valnødder og ville du foretrække det ene frem for det andet?

  25. Anne au Chocolat skriver

    28. maj 2015 kl. 20:17

    Kære Camilla
    Det kan du tro, at man kan! 🙂
    Kh Anne

  26. Ida T skriver

    13. oktober 2015 kl. 15:30

    Hej Anne.
    Jeg har lige lavet dine lækre bananmuffins. Jeg skiftede valnødderne ud med en lille håndfuld saltede mandler, i og 1 tsk havsalt i dejen, og det giver en rigtig god kontrast til de søde muffins. Kæmpe hit! Det er ikke sidste gang jeg laver dem. 🙂

  27. Isabell skriver

    11. februar 2017 kl. 13:46

    Kære Anne,
    Super lækre muffins.
    Jeg står nu og har lavet aaalt for mange og tænkte jeg ville tage dem med på arbejde mandag. Tror du at de kan holde sig to dage eller skal jeg sætte den sidste portion dej i køleskabet og vente med at bage de sidste til i morgen?
    Tusind tak for hjælpen! Rigtig god weekend.

  28. Anne au Chocolat skriver

    13. februar 2017 kl. 16:57

    Kære Isabell,
    Jeg er ked af, at jeg først har set din kommentar nu. Håber, at du fandt en god løsning 🙂
    Kh Anne

  29. Diana Øgendahl skriver

    28. marts 2017 kl. 10:52

    Hejsa

    Super opskrift …

    Der mangler at stå hvornår bagepulver skal tilsættes ? Jeg tilsatte det sammen med mel…

  30. Anne au Chocolat skriver

    28. marts 2017 kl. 18:23

    Kære Diana,
    Dejligt at høre 🙂 og tak for info – det er nu rettet! Kh Anne

  31. Julie skriver

    31. juli 2017 kl. 20:04

    Kære Anne.
    Jeg har ofte lavet dine bananmuffins – de er så lækre. Jeg vil gerne lave en hel stor bradepande på fredag. Hvor mange tror du jeg skal gange opskriften op, og hvad tænker du med bagetid?
    Mvh. Julie

  32. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2017 kl. 15:36

    Kære Julie,
    Dejligt at høre 🙂
    Jeg ville nok gange opskriften med 3 og så holder øje efter 20 minutter – men måske den skal have væsentlig længere. Tjek med en kødnål eller strikkepind i midten for at være sikker på, at den er færdigbagt.
    Kh Anne

  33. Sophia skriver

    4. november 2017 kl. 18:44

    Super opskrift!

  34. Mette skriver

    28. september 2018 kl. 20:10

    Faldt lige over denne lækre opskrift!

    Jeg (rookie bager) bliver dog nødt til at få afklaret, når du kun skriver temperatur på ovnen, er det da varmluft eller ej? 🙂

  35. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2018 kl. 15:26

    Kære Mette,
    Jeg bager altid med varmluft 🙂

  36. lioka skriver

    12. oktober 2018 kl. 22:48

    Tak for opskriften.
    Vaniljesukker, et nip salt og pekan i stedet for valnødder løfter dem lige en (sød) tand

  37. Signe Abildsten Nicolaisen skriver

    9. november 2018 kl. 15:47

    Lækker opskrift! Men min dej skilte en smule, da jeg blandede bananerne i smør/sukker/æg. Hvorfor sker det mon?🤔

Trackbacks

  1. Fødselsdags chokoladebanankager med peanut butter frosting « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog siger:
    16. september 2013 kl. 18:07

    […] Der blev faktisk forhandlet til sidst, om den sidste af kagerne her. Opskriften er inspireret af en muffin opskrift fra chokoladepigen Anne Au Chocolates hjemmeside og diverse online frosting opskrifter. Jeg er helt vild med kagerne – og der er ikke sparet […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap