Disse cookies er sprøde og chewy med den lækreste chokoladesmag og et fabelagtigt fyld af nutella.
Jeg kan ikke sige andet end: Bag dem! De vil med garanti vække begejstring ♥
Chokolade cookies med nutella fyld
8 stk
45 g smør
50 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
150 g sukker
1 æg
65 g mel
20 g kakaopulver, gerne det fra Valrhona (reklamelink)
1/4 tsk natron
1/4 tsk salt
Nutella (ca. 8 teskefulde med top)
Lidt havsalt til toppen
Smelt smør i en gryde. Hak chokoladen, og lad den smelte i smørret. Hæld chokoladeblandingen i en skål og køl let af. Pisk chokoladeblandingen godt sammen med sukker og æg. Vend derefter mel, kakao, natron og salt i. Sæt dejen på køl i 30 minutter. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Form dejen til 8 lige store kugler og tryk dem flade. Kom en skefuld nutella på midten og fold forsigtigt kanterne rundt om nutellamidten, så den bliver forsejlet af cookiedej. Sæt de 8 nutella fyldte cookiekugler på en bageplade med god afstand (bag evt. à to omgange) og drys med lidt havsalt. Bag dem i ca. 12 minutter til de får en krakeleret overflade. Køl dem af på en bagerist.
Anne Kleist skriver
Bagte dine nutella cookies til min søns fødselsdag. Han elsker nutella og NØJ hvor er de gode!
Jeg kom nutella i små klatter i fryseren, så var det nemt at arbejde med.