En lille chokoladet weekendhilsen til jer fra mig.
Jeg har delt opskriften på min chokoladeballade med jer adskillige gange før, men da balladen har fået et tvist af mælkechokolade topping og bær her, får I opskriften igen.
Denne kage er altså virkelig indbegrebet af chokoladekærlighed, og når man sætter tænderne i den, er det som at stå ved porten til paradis. Kageparadis i hvert fald.
Chokoladeballaden med mælkechokolade topping og masser af bær
10-12 personer
Chokoladeballadekage:
200 g god mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Mælkechokolade topping:
100 g god mælkechokolade
15 g smør
Yderligere pynt:
Hindbær, blåbær og granatæblekerner
Chokoladeballaden:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.
Mælkechokolade topping og pynt:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med mælkechokoladen. Fordel straks toppingen på chokoladekagen og pynt med hindbær, blåbær og granatæblekerner.
Birte skriver
Hej Anne – Chokoladeballaden er helt vidunderlig. Serverede den i lørdags for gæster, og der blev helt stille omkring bordet, da vi havde taget de første mundfulde. Virkelig god opskrift.
Anne au Chocolat skriver
Kære Birte,
Det glæder mig SÅ meget at høre <3
Mia skriver
Kære Anne.
Jeg så en virkelig lækker chokoladekage på din Instagram som jeg bliver nød til at lave!
Tror det er den samme chokoladekage som denne, men bare med peanuts og karamel på toppen – er jeg så heldig, at der kommer en opskrift på den, inden på fredag?
Jeg ville nemlig meget gerne lave den til vores datters barnedåb på lørdag.
Mvh. Mia
Anne au Chocolat skriver
Kære Mia,
Jeg kan desværre ikke dele opskriften endnu på chokoladekagen med peanuts og karamel, da den først skal en smut i avisen først.
Kh Anne
Thea skriver
Hej 🙂 Kommer du også mælkechokolade toppingen på dagen før, eller lige inden servering?
Anne au Chocolat skriver
Kære Thea,
Jeg er ked af det sene svar. Du kan både putte topping på dagen før eller vente til lige før servering 🙂
Deniz skriver
Hej Anne 🙂 Tror du det går an, hvis jeg bager kagen i en springform på 18 cm? Eller synes du jeg skulle reducere mængden af ingredienserne?
Anne au Chocolat skriver
Kære Deniz,
Jeg ville reducere kagen lidt, så mængden lyder:
160 g smør
160 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
200 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Men ellers bevare samme bagetid 🙂
Kh Anne
Nana Rye skriver
Hej Anne.
Ville det være en kage man kunne servere med en kugle vaniljeis til? Jeg skal nemlig bage den på lørdag til mine gæster. 🙂
Mvh. Nana
Anne au Chocolat skriver
Kære Nana,
Det kan du tro 🙂
Kh Anne
Marianne Christensen skriver
Hej Anne
Kan kagen laves nogle dage i forvejen og fryses?
M.v.h.
Marianne
Josephine skriver
Kære Anne
Jeg har, af flere omgange, bagt dine brownies med hvid chokolade med stor succes. Nu skal jeg så bage til en lidt mere festlig lejlighed og stødte på chokoladeballaden. Opskrifterne minder jo en del om hinanden, men jeg kan se, der er forskel i mængden af mel og æg – hvordan kan det være? Hvad betyder det for kagerne i sidste ende? Jeg vil jo gerne bage den allerbedste version 🙂
Tak for masser af god inspiration!
Bedste hilsner
Josephine.
Anne au Chocolat skriver
Kære Josephine
Jeg synes, at du skal bage chokoladeballaden denne gang 🙂
Men jeg er vild med begge.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Anne
Iben M. skriver
Bagte denne kage forleden og den smagte godt, men jeg tror dog noget gik galt. Nederste halvdel af kagen var “gennemsigtig” og gele agtig, ligesom at æggemassen havde lagt sig på bunden. Jeg ved ikke om dette giver mening.
Kagen er så simpel og jeg synes at jeg fulgte alle trin til punkt og prikke, så jeg forstår ikke hvordan der kunne opstå problemer. Kan du med din kage ekspertise mon gennemskue hvad der er sket? Jeg kan se at kagen fungere for så mange andre, så det må også kunne lykkedes for mig.
Venlig hilsen
Iben M.