E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladeballaden med mælkechokolade topping og masser af bær

21. januar 2017 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

dsc_1193
En lille chokoladet weekendhilsen til jer fra mig.

Jeg har delt opskriften på min chokoladeballade med jer adskillige gange før, men da balladen har fået et tvist af mælkechokolade topping og bær her, får I opskriften igen.

Denne kage er altså virkelig indbegrebet af chokoladekærlighed, og når man sætter tænderne i den, er det som at stå ved porten til paradis. Kageparadis i hvert fald.

Chokoladeballaden med mælkechokolade topping og masser af bær
10-12 personer

Chokoladeballadekage:
200 g god mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Mælkechokolade topping:
100 g god mælkechokolade
15 g smør

Yderligere pynt:
Hindbær, blåbær og granatæblekerner

Chokoladeballaden:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag i en rund form (på ca.22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. NB! Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den SKAL bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.

Mælkechokolade topping og pynt:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med mælkechokoladen. Fordel straks toppingen på chokoladekagen og pynt med hindbær, blåbær og granatæblekerner.

dsc_1191

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Smoothie bowl with pomegranate, banana and vanilla
Next Post: Tryl en rest havregrød om til vafler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Birte skriver

    30. januar 2017 kl. 13:53

    Hej Anne – Chokoladeballaden er helt vidunderlig. Serverede den i lørdags for gæster, og der blev helt stille omkring bordet, da vi havde taget de første mundfulde. Virkelig god opskrift.

  2. Anne au Chocolat skriver

    31. januar 2017 kl. 10:56

    Kære Birte,
    Det glæder mig SÅ meget at høre <3

  3. Mia skriver

    31. januar 2017 kl. 16:48

    Kære Anne.
    Jeg så en virkelig lækker chokoladekage på din Instagram som jeg bliver nød til at lave!

    Tror det er den samme chokoladekage som denne, men bare med peanuts og karamel på toppen – er jeg så heldig, at der kommer en opskrift på den, inden på fredag?
    Jeg ville nemlig meget gerne lave den til vores datters barnedåb på lørdag.

    Mvh. Mia

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. februar 2017 kl. 08:35

    Kære Mia,
    Jeg kan desværre ikke dele opskriften endnu på chokoladekagen med peanuts og karamel, da den først skal en smut i avisen først.
    Kh Anne

  5. Thea skriver

    15. februar 2017 kl. 18:43

    Hej 🙂 Kommer du også mælkechokolade toppingen på dagen før, eller lige inden servering?

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2017 kl. 20:48

    Kære Thea,
    Jeg er ked af det sene svar. Du kan både putte topping på dagen før eller vente til lige før servering 🙂

  7. Deniz skriver

    26. februar 2017 kl. 18:04

    Hej Anne 🙂 Tror du det går an, hvis jeg bager kagen i en springform på 18 cm? Eller synes du jeg skulle reducere mængden af ingredienserne?

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. februar 2017 kl. 18:49

    Kære Deniz,
    Jeg ville reducere kagen lidt, så mængden lyder:
    160 g smør
    160 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
    200 g sukker
    4 æg, let sammenpisket
    1 spsk mel
    Men ellers bevare samme bagetid 🙂
    Kh Anne

  9. Nana Rye skriver

    1. marts 2017 kl. 15:08

    Hej Anne.

    Ville det være en kage man kunne servere med en kugle vaniljeis til? Jeg skal nemlig bage den på lørdag til mine gæster. 🙂

    Mvh. Nana

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. marts 2017 kl. 20:35

    Kære Nana,
    Det kan du tro 🙂
    Kh Anne

  11. Marianne Christensen skriver

    15. juni 2019 kl. 18:26

    Hej Anne
    Kan kagen laves nogle dage i forvejen og fryses?
    M.v.h.
    Marianne

  12. Josephine skriver

    13. oktober 2019 kl. 18:00

    Kære Anne
    Jeg har, af flere omgange, bagt dine brownies med hvid chokolade med stor succes. Nu skal jeg så bage til en lidt mere festlig lejlighed og stødte på chokoladeballaden. Opskrifterne minder jo en del om hinanden, men jeg kan se, der er forskel i mængden af mel og æg – hvordan kan det være? Hvad betyder det for kagerne i sidste ende? Jeg vil jo gerne bage den allerbedste version 🙂
    Tak for masser af god inspiration!

    Bedste hilsner
    Josephine.

  13. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2019 kl. 21:26

    Kære Josephine
    Jeg synes, at du skal bage chokoladeballaden denne gang 🙂
    Men jeg er vild med begge.
    Rigtig god fornøjelse.
    Kh Anne

  14. Iben M. skriver

    14. maj 2020 kl. 07:19

    Bagte denne kage forleden og den smagte godt, men jeg tror dog noget gik galt. Nederste halvdel af kagen var “gennemsigtig” og gele agtig, ligesom at æggemassen havde lagt sig på bunden. Jeg ved ikke om dette giver mening.

    Kagen er så simpel og jeg synes at jeg fulgte alle trin til punkt og prikke, så jeg forstår ikke hvordan der kunne opstå problemer. Kan du med din kage ekspertise mon gennemskue hvad der er sket? Jeg kan se at kagen fungere for så mange andre, så det må også kunne lykkedes for mig.

    Venlig hilsen
    Iben M.

Trackbacks

  1. Små tærter med kokos, chokolade og blåbær - Anne au Chocolat siger:
    22. februar 2017 kl. 12:42

    […] tip: Man kan sagtens bruge denne mælkechokolade topping i stedet for hasselnøddesmørret med chokolade eller denne […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap