Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Små tærter med kokos, chokolade og blåbær

22. februar 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Det var helt spontant, at disse små tærter med kokos, chokolade og blåbær blev kreeret i går formiddags. Jeg var gået i gang med at rydde op i mine bageforme, men stoppede da jeg fandt de små tærteforme og gik i køkkenet i stedet for at bage.

Den smørsprøde tærtedej efterlod en enkelt æggehvide til mig, som jeg så brugte til det cremede kokosfyld med de knasende ristede hasselnødder. De bagte og afkølede tærter fik selskab af lidt af den toplækre hasselnøddesmør med chokolade fra forleden og blev pyntet med blåbær, ristede hasselnødder og lidt hvide chokoladeperler. Kræs for kageelskere!

Min mand spiste med stor glæde to af tærterne sammen med en kop kaffe, da han kom hjem fra arbejde i går eftermiddags. Det var i øvrigt hans søde mormor Jytte, som et par dage forinden var kommet forbi med en masse øko blåbær. De er ikke lige frem i sæson, men jeg har alligevel nydt dem på min morgenmad og disse tærter.

Kaj fik også en lille smagsprøve <3

Et tip: Man kan sagtens bruge denne mælkechokolade topping i stedet for hasselnøddesmørret med chokolade eller denne her.

Små tærter med kokos, chokolade og blåbær
8 stk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Kokosfyld:
1 æggehvide
45 g kokosmel
20 g ristede hasselnødder, finthakket
65 g sukker

Pynt:
Stuetempereret hasselnøddesmør med chokolade
Blåbær
Ristede hasselnødder
Hvide chokoladeperler fra Valrhona

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm i diameter i bunden af formen og 7,5 cm i toppen) med dejen.

Kokosfyld:
Varm forsigtigt kokosmel, hasselnødder, sukker og æggehvide i en gryde under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og køl massen af. Fordel kokosmassen på tærtebundene og bag tærterne i 13-15 minutter ved 175 grader varmluft, til de er fint gyldne. Køl af.

Pynt:
Fordel en stor skefuld hasselnøddesmør med chokolade på hver tærte og pynt med blåbær, ristede hasselnødder og hvide chokoladeperler fra Valrhona.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavet nutella – hasselnøddesmør med chokolade
Next Post: Fredagsguf – sveskekugler med kokos, kakao og kanel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anastasia skriver

    23. februar 2017 kl. 10:49

    So pretty and delicious! I want to bake them!

  2. Anne au Chocolat skriver

    24. februar 2017 kl. 08:01

    Dear Anastasia,
    THANK you <3

  3. Iben skriver

    30. april 2017 kl. 14:39

    Kan man mon bage dem i muffinsforme eller 1 stor tærteform? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. april 2017 kl. 17:12

    Kære Iben,
    Jeg tror sagtens, at du kan gøre begge dele 🙂

  5. Iben skriver

    5. maj 2017 kl. 11:42

    Mange tak for svar – jeg fandt nogle metalforme, og de er blevet så lækre! 🙂

Trackbacks

  1. Korvikesed kookose, pähklikreemi ja mustikatega | Cook the day away! siger:
    22. april 2017 kl. 19:21

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap