E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små tærter med kokos, chokolade og blåbær

22. februar 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Det var helt spontant, at disse små tærter med kokos, chokolade og blåbær blev kreeret i går formiddags. Jeg var gået i gang med at rydde op i mine bageforme, men stoppede da jeg fandt de små tærteforme og gik i køkkenet i stedet for at bage.

Den smørsprøde tærtedej efterlod en enkelt æggehvide til mig, som jeg så brugte til det cremede kokosfyld med de knasende ristede hasselnødder. De bagte og afkølede tærter fik selskab af lidt af den toplækre hasselnøddesmør med chokolade fra forleden og blev pyntet med blåbær, ristede hasselnødder og lidt hvide chokoladeperler. Kræs for kageelskere!

Min mand spiste med stor glæde to af tærterne sammen med en kop kaffe, da han kom hjem fra arbejde i går eftermiddags. Det var i øvrigt hans søde mormor Jytte, som et par dage forinden var kommet forbi med en masse øko blåbær. De er ikke lige frem i sæson, men jeg har alligevel nydt dem på min morgenmad og disse tærter.

Kaj fik også en lille smagsprøve <3

Et tip: Man kan sagtens bruge denne mælkechokolade topping i stedet for hasselnøddesmørret med chokolade eller denne her.

Små tærter med kokos, chokolade og blåbær
8 stk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Kokosfyld:
1 æggehvide
45 g kokosmel
20 g ristede hasselnødder, finthakket
65 g sukker

Pynt:
Stuetempereret hasselnøddesmør med chokolade
Blåbær
Ristede hasselnødder
Hvide chokoladeperler fra Valrhona

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm i diameter i bunden af formen og 7,5 cm i toppen) med dejen.

Kokosfyld:
Varm forsigtigt kokosmel, hasselnødder, sukker og æggehvide i en gryde under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og køl massen af. Fordel kokosmassen på tærtebundene og bag tærterne i 13-15 minutter ved 175 grader varmluft, til de er fint gyldne. Køl af.

Pynt:
Fordel en stor skefuld hasselnøddesmør med chokolade på hver tærte og pynt med blåbær, ristede hasselnødder og hvide chokoladeperler fra Valrhona.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavet nutella – hasselnøddesmør med chokolade
Next Post: Fredagsguf – sveskekugler med kokos, kakao og kanel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anastasia skriver

    23. februar 2017 kl. 10:49

    So pretty and delicious! I want to bake them!

  2. Anne au Chocolat skriver

    24. februar 2017 kl. 08:01

    Dear Anastasia,
    THANK you <3

  3. Iben skriver

    30. april 2017 kl. 14:39

    Kan man mon bage dem i muffinsforme eller 1 stor tærteform? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. april 2017 kl. 17:12

    Kære Iben,
    Jeg tror sagtens, at du kan gøre begge dele 🙂

  5. Iben skriver

    5. maj 2017 kl. 11:42

    Mange tak for svar – jeg fandt nogle metalforme, og de er blevet så lækre! 🙂

Trackbacks

  1. Korvikesed kookose, pähklikreemi ja mustikatega | Cook the day away! siger:
    22. april 2017 kl. 19:21

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap