E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Små tærter med kokos, chokolade og blåbær

22. februar 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Det var helt spontant, at disse små tærter med kokos, chokolade og blåbær blev kreeret i går formiddags. Jeg var gået i gang med at rydde op i mine bageforme, men stoppede da jeg fandt de små tærteforme og gik i køkkenet i stedet for at bage.

Den smørsprøde tærtedej efterlod en enkelt æggehvide til mig, som jeg så brugte til det cremede kokosfyld med de knasende ristede hasselnødder. De bagte og afkølede tærter fik selskab af lidt af den toplækre hasselnøddesmør med chokolade fra forleden og blev pyntet med blåbær, ristede hasselnødder og lidt hvide chokoladeperler. Kræs for kageelskere!

Min mand spiste med stor glæde to af tærterne sammen med en kop kaffe, da han kom hjem fra arbejde i går eftermiddags. Det var i øvrigt hans søde mormor Jytte, som et par dage forinden var kommet forbi med en masse øko blåbær. De er ikke lige frem i sæson, men jeg har alligevel nydt dem på min morgenmad og disse tærter.

Kaj fik også en lille smagsprøve <3

Et tip: Man kan sagtens bruge denne mælkechokolade topping i stedet for hasselnøddesmørret med chokolade eller denne her.

Små tærter med kokos, chokolade og blåbær
8 stk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Kokosfyld:
1 æggehvide
45 g kokosmel
20 g ristede hasselnødder, finthakket
65 g sukker

Pynt:
Stuetempereret hasselnøddesmør med chokolade
Blåbær
Ristede hasselnødder
Hvide chokoladeperler fra Valrhona

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme (6 cm i diameter i bunden af formen og 7,5 cm i toppen) med dejen.

Kokosfyld:
Varm forsigtigt kokosmel, hasselnødder, sukker og æggehvide i en gryde under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og køl massen af. Fordel kokosmassen på tærtebundene og bag tærterne i 13-15 minutter ved 175 grader varmluft, til de er fint gyldne. Køl af.

Pynt:
Fordel en stor skefuld hasselnøddesmør med chokolade på hver tærte og pynt med blåbær, ristede hasselnødder og hvide chokoladeperler fra Valrhona.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavet nutella – hasselnøddesmør med chokolade
Next Post: Fredagsguf – sveskekugler med kokos, kakao og kanel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anastasia skriver

    23. februar 2017 kl. 10:49

    So pretty and delicious! I want to bake them!

  2. Anne au Chocolat skriver

    24. februar 2017 kl. 08:01

    Dear Anastasia,
    THANK you <3

  3. Iben skriver

    30. april 2017 kl. 14:39

    Kan man mon bage dem i muffinsforme eller 1 stor tærteform? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    30. april 2017 kl. 17:12

    Kære Iben,
    Jeg tror sagtens, at du kan gøre begge dele 🙂

  5. Iben skriver

    5. maj 2017 kl. 11:42

    Mange tak for svar – jeg fandt nogle metalforme, og de er blevet så lækre! 🙂

Trackbacks

  1. Korvikesed kookose, pähklikreemi ja mustikatega | Cook the day away! siger:
    22. april 2017 kl. 19:21

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap