E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Årets nytårskage

29. december 2016 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

dsc_0959

Hvis jeg skulle komme med et bud på en nytårskage til bloggen, skulle det være denne her! Intens chokoladekage med en velbalanceret bittersødme – den ideelle kage til nytårsaften. Chokoladerig med saftige hindbær, fnuglet og knasende sprød marengs samt gyldne kakaonibs og hvide chokoladeperler.

Så simpel og perfekt på den rustikke måde. Og så er den mildest talt vanedannende. Den slags kage man aldrig har lyst til at spise sidste stykke af, fordi man lige ønsker at tage en bid mere.

Bag kagen og marengsen dagen før, og pynt kagen inden servering. Dette kan sagtens gøres nogle timer i forvejen.

Jeg håber, at I får lige den nytårsaften, I ønsker jer <3

Årets nytårskage
8-10 personer

Chokoladekage:
150 g smør
150 g god mørk chokolade, hakket
150 g sukker
3 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Marengs:
1 æggehvide
65 g sukker

Chokoladetopping:
80 g god mørk chokolade
15 g smør

Pynt:
Friske hindbær
Kakaonibs (evt. trillet i lidt spiseligt guldstøv)
Hvide chokoladeperler fra Valrhona (her trillet i lidt hindbærstøv)

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Chokoladekage:
Smelt smør i en gryde ved medium varme. Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til den er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af. Tilsæt æg lidt ad gangen og vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Køl den af, og lad den gerne sætte sig på køl natten over.

Marengs:
Lav marengs, mens chokoladekagen bager. Pisk æggehviden stiv i en skål og tilsæt derefter sukker lidt ad gangen. Kom marengsen i en sprøjteposen med en stjernetylle og lav roser af på en bageplade beklædt med bagepapir. Eller lav små kys/toppe. Stil pladen i ovnen ved 180 grader varmluft og sluk straks for varmen. Lad marengsen blive i ovnen i minimum 4 timer og gerne natten over. Ovnen skal være helt kold, før de fjernes.

Chokoladetopping:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på chokoladekagen og pynt med marengs, hindbær, kakaonibs og hvide chokoladeperler. Stilles tilbage på køl inden servering.

dsc_0984
dsc_0994

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kajs 2 års fødselsdagslagkage
Next Post: Hindbær smoothie bowl til morgen, snack eller dessert »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    30. december 2016 kl. 19:57

    Hej Anne.
    Ser helt fantastisk ud?
    Jeg synes, det er svært at få sukkeret opløst. Kunne man ikke piske æg og sukker først og derefter blande den afkølede chokoladeblanding i? Og hvornår skal toppingen på? Mens den er lun eller helt afkølet?
    På forhånd mange tak
    Vh Mette

  2. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2017 kl. 15:25

    Kære Mette,
    Jeg har ligget syg nytåret over, så jeg har desværre først set din kommentar nu.
    Resten af sukkeret opløser sig selv under bagningen.
    Toppingen skal på inden servering 🙂
    Kh Anne

  3. Lene skriver

    2. januar 2017 kl. 15:35

    Hej Anne
    Har du en tommelfingerregel når det kommer til at øge mængden ex. Dobbelt portion og hvilken størrelse form der så skal anvendes, og bagetid.
    Jeg er vild med dine kager, men ofte skal jeg lave til mange portioner,så et par fif er velkomne?
    Kh Lene

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. januar 2017 kl. 11:13

    Kære Lene,
    Det ville jeg ønske, at jeg havde! 🙂
    For at være på den sikre side plejer jeg altid selv bare at gange opskriften op, så den passer til x antal kager i samme størrelse, på den måde har jeg styr på form og bagetider!
    Kh Anne

  5. Bharathkumar skriver

    3. januar 2017 kl. 14:57

    Hi
    Awesome bakes n superb texture. Do you have any Eggless wheat flour recipes pls.
    Thankyou
    Bharathkumar Bangalore india.

  6. Ana skriver

    3. januar 2017 kl. 17:57

    Hello! Could you please translate this recipe in english? It looks delicious!

  7. Mette Hovard skriver

    4. januar 2017 kl. 13:11

    Hej Anne
    1000 tak, og jeg håber, du er kommet ovenpå.
    Jeg endte med at piske æg og sukker hvidt og blande den afkølede chokolade i. Det virkede også fremragende, og kagen blev smuk, lækker og et stort hit nytårsaften.
    Elsker derudover dine smukke billeder og gode opskrifter:-)
    Kærlig hilsen Mette

  8. Anne S skriver

    19. maj 2017 kl. 17:06

    Hej Anne!
    Jeg har lavet kagen og den er slet ikke i samme højde som den du har lavet på billedet. Min kage blev kun 1 cm høj, hvor din ligner at være 2-3 cm i højden. Jeg har brugt en springform på 21 cm. Er det det der gør forskellen? Ellers super lækker opskrift!
    Kh Anne S

Trackbacks

  1. Simpel hvid chokolade lagkage med bær - Anne au Chocolat siger:
    16. januar 2017 kl. 10:03

    […] En sød og simpel lille lagkage med hvid chokolade kagebunde, som byder på det helt perfekte syrlige tvist af forfriskende citron lagt sammen med en let sødet flødeskum, som hellere end gerne må få selskab af vaniljeprikker, hvis I føler for det. Kagen er pyntet med friske hindbær og brombær samt knasende hvide chokoladeperler fra Valrhona og sprøde marengs til overs fra denne chokoladelækre kage. […]

  2. Små tærter med kokos, chokolade og blåbær - Anne au Chocolat siger:
    22. februar 2017 kl. 17:15

    […] Et tip: Man kan sagtens bruge denne mælkechokolade topping i stedet for hasselnøddesmørret med chokolade eller denne her. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap