Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Årets nytårskage

29. december 2016 af Anne au Chocolat

dsc_0959

Hvis jeg skulle komme med et bud på en nytårskage til bloggen, skulle det være denne her! Intens chokoladekage med en velbalanceret bittersødme – den ideelle kage til nytårsaften. Chokoladerig med saftige hindbær, fnuglet og knasende sprød marengs samt gyldne kakaonibs og hvide chokoladeperler.

Så simpel og perfekt på den rustikke måde. Og så er den mildest talt vanedannende. Den slags kage man aldrig har lyst til at spise sidste stykke af, fordi man lige ønsker at tage en bid mere.

Bag kagen og marengsen dagen før, og pynt kagen inden servering. Dette kan sagtens gøres nogle timer i forvejen.

Jeg håber, at I får lige den nytårsaften, I ønsker jer <3

Årets nytårskage
8-10 personer

Chokoladekage:
150 g smør
150 g god mørk chokolade, hakket
150 g sukker
3 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Marengs:
1 æggehvide
65 g sukker

Chokoladetopping:
80 g god mørk chokolade
15 g smør

Pynt:
Friske hindbær
Kakaonibs (evt. trillet i lidt spiseligt guldstøv)
Hvide chokoladeperler fra Valrhona (her trillet i lidt hindbærstøv)

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Chokoladekage:
Smelt smør i en gryde ved medium varme. Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til den er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af. Tilsæt æg lidt ad gangen og vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Køl den af, og lad den gerne sætte sig på køl natten over.

Marengs:
Lav marengs, mens chokoladekagen bager. Pisk æggehviden stiv i en skål og tilsæt derefter sukker lidt ad gangen. Kom marengsen i en sprøjteposen med en stjernetylle og lav roser af på en bageplade beklædt med bagepapir. Eller lav små kys/toppe. Stil pladen i ovnen ved 180 grader varmluft og sluk straks for varmen. Lad marengsen blive i ovnen i minimum 4 timer og gerne natten over. Ovnen skal være helt kold, før de fjernes.

Chokoladetopping:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på chokoladekagen og pynt med marengs, hindbær, kakaonibs og hvide chokoladeperler. Stilles tilbage på køl inden servering.

dsc_0984
dsc_0994

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kajs 2 års fødselsdagslagkage
Next Post: Hindbær smoothie bowl til morgen, snack eller dessert »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap