E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Kajs 2 års fødselsdagslagkage

27. december 2016 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

dsc_0931

I går fyldte vores dejlige Kaj 2 år. Det føles, som var det i sidste uge, at han kom til verden 2. juledag midt i julefrokosten hos mine forældre. Vi var dog på hospitalet:) Tiden flyver altså virkelig bare afsted, når man har det godt.

Fødselsdagen bød på masser af hygge og leg i Kajs tempo samt fødselsdagsbesøg af den nærmeste familie til nybagte boller og denne fødselsdagslagkage, som vakte stor begejstring, da den blev serveret i går eftermiddags. En virkelig hyggelig og ikke mindst lækker fødselsdagslagkage med hjemmebagte lagkagebunde, hindbærcoulis, fløjlsblød vaniljecreme, blåbær og masser af chokolade. Lagkagebunde og crème pâtissière (konditorcreme) kan sagtens laves dagen før, men jeg lavede det hele i går morges.

Kajs fødselsdagslagkage
1 kage – 12 personer

Lagkagebunde:
4 æg, stuetempererede
150 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver

Crème Pâtissière:
265 ml sødmælk
1 vaniljestang
22 g maizena
75 g sukker
3 æggeblommer (lav gerne marengs af hviderne:))

Hindbærcoulis:
225 g hindbær, friske eller frosne
100 g sukker
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Øvrigt:
3 dl piskefløde
2 bakker blåbær
150 g god mælkechokolade, finthakket
Mørk chokolade til at lave chokoladespåner med
Hvide chokoladeperler (fra Valrhona)
Spiseligt guldstøv

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Lagkagebunde:
Beklæd bunden af en springform (24 cm i diameter) med bagepapir og smør siderne med smør. Tænd ovnen for 190 grader varmluft. Pisk de stuetempererede æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps. Det tager minimum 5 minutter, så det er smart at bruge en røremaskine, hvis man har sådan én. Sigt mel og bagepulveret ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i ca. 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Lad kagen køle helt af og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme.

Crème Pâtissière:
Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk med film og sæt den på køl.

Hindbærcoulis:
Varm hindbær, sukker og citronskal op til kogepunktet i en gryde, og lad det småkoge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og køl hindbærcoulisen af. Opbevar den på køl, til den skal bruges.

Samling af lagkagen:
Kom første bund på et fad og smør halvdelen af hindbærcoulisen ud på bunden. Pisk crème pâtissière op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den forsigtigt i crème pâtissièren. Fordel en tredjedel af vaniljecremen på bunden med hindbærcoulis. Drys med halvdelen af den hakkede mælkechokolade og fordel en god håndfuld blåbær på. Kom næste lagkagebund på. Fordel resten af hindbærcoulisen på samt næste tredjedel af vaniljecreme og gentag med at drysse resten af mælkechokoladen på og en god håndfuld blåbær. Kom sidste lagkagebund på toppen og fordel resten af vaniljecremen ovenpå. Pynt med chokoladespåner, blåbær og hvide chokoladeperler vendt i lidt guldstøv. Server kagen straks eller sæt den på køl i et par timer, inden den skal nydes.

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 24. december – Glædelig jul til dig og dine
Next Post: Årets nytårskage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christa skriver

    29. august 2017 kl. 17:26

    Hej Anne. Kan kagen lægges sammen dagen inden den skal spises, eller er det bedst på dagen?

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2017 kl. 09:57

    Kære Christa,
    Jeg er sikker på, at den godt kan lægges sammen dagen før!
    Kh Anne

  3. Heidi skriver

    23. november 2017 kl. 06:54

    Hej Anne.
    Hvis man vil fryse bunden, er det så bedst at vente med at skære dem ud?
    Vh heidi

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2017 kl. 09:32

    Kære Heidi,
    Jeg har ikke prøvet at fryse bunden, men tænker at det måske er meget smart at skære dem ud inden frysning.
    Kh Anne

  5. Katrine skriver

    13. januar 2019 kl. 23:51

    Hej, hvorlang tid skal man regne med at sætte af til denne kage?:)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap