E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kajs 2 års fødselsdagslagkage

27. december 2016 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

dsc_0931

I går fyldte vores dejlige Kaj 2 år. Det føles, som var det i sidste uge, at han kom til verden 2. juledag midt i julefrokosten hos mine forældre. Vi var dog på hospitalet:) Tiden flyver altså virkelig bare afsted, når man har det godt.

Fødselsdagen bød på masser af hygge og leg i Kajs tempo samt fødselsdagsbesøg af den nærmeste familie til nybagte boller og denne fødselsdagslagkage, som vakte stor begejstring, da den blev serveret i går eftermiddags. En virkelig hyggelig og ikke mindst lækker fødselsdagslagkage med hjemmebagte lagkagebunde, hindbærcoulis, fløjlsblød vaniljecreme, blåbær og masser af chokolade. Lagkagebunde og crème pâtissière (konditorcreme) kan sagtens laves dagen før, men jeg lavede det hele i går morges.

Kajs fødselsdagslagkage
1 kage – 12 personer

Lagkagebunde:
4 æg, stuetempererede
150 g sukker
150 g mel
1 tsk bagepulver

Crème Pâtissière:
265 ml sødmælk
1 vaniljestang
22 g maizena
75 g sukker
3 æggeblommer (lav gerne marengs af hviderne:))

Hindbærcoulis:
225 g hindbær, friske eller frosne
100 g sukker
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Øvrigt:
3 dl piskefløde
2 bakker blåbær
150 g god mælkechokolade, finthakket
Mørk chokolade til at lave chokoladespåner med
Hvide chokoladeperler (fra Valrhona)
Spiseligt guldstøv

Bageform:
Springform 24 cm (reklamelink)

Lagkagebunde:
Beklæd bunden af en springform (24 cm i diameter) med bagepapir og smør siderne med smør. Tænd ovnen for 190 grader varmluft. Pisk de stuetempererede æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps. Det tager minimum 5 minutter, så det er smart at bruge en røremaskine, hvis man har sådan én. Sigt mel og bagepulveret ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i ca. 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Lad kagen køle helt af og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme.

Crème Pâtissière:
Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk med film og sæt den på køl.

Hindbærcoulis:
Varm hindbær, sukker og citronskal op til kogepunktet i en gryde, og lad det småkoge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og køl hindbærcoulisen af. Opbevar den på køl, til den skal bruges.

Samling af lagkagen:
Kom første bund på et fad og smør halvdelen af hindbærcoulisen ud på bunden. Pisk crème pâtissière op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den forsigtigt i crème pâtissièren. Fordel en tredjedel af vaniljecremen på bunden med hindbærcoulis. Drys med halvdelen af den hakkede mælkechokolade og fordel en god håndfuld blåbær på. Kom næste lagkagebund på. Fordel resten af hindbærcoulisen på samt næste tredjedel af vaniljecreme og gentag med at drysse resten af mælkechokoladen på og en god håndfuld blåbær. Kom sidste lagkagebund på toppen og fordel resten af vaniljecremen ovenpå. Pynt med chokoladespåner, blåbær og hvide chokoladeperler vendt i lidt guldstøv. Server kagen straks eller sæt den på køl i et par timer, inden den skal nydes.

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 24. december – Glædelig jul til dig og dine
Next Post: Årets nytårskage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christa skriver

    29. august 2017 kl. 17:26

    Hej Anne. Kan kagen lægges sammen dagen inden den skal spises, eller er det bedst på dagen?

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. august 2017 kl. 09:57

    Kære Christa,
    Jeg er sikker på, at den godt kan lægges sammen dagen før!
    Kh Anne

  3. Heidi skriver

    23. november 2017 kl. 06:54

    Hej Anne.
    Hvis man vil fryse bunden, er det så bedst at vente med at skære dem ud?
    Vh heidi

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2017 kl. 09:32

    Kære Heidi,
    Jeg har ikke prøvet at fryse bunden, men tænker at det måske er meget smart at skære dem ud inden frysning.
    Kh Anne

  5. Katrine skriver

    13. januar 2019 kl. 23:51

    Hej, hvorlang tid skal man regne med at sætte af til denne kage?:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap