E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

24. december – Glædelig jul til dig og dine

24. december 2016 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

merrychristmas

Så blev det endelig juleaftensdag. Jeg ønsker dig og dine kære en rigtig glædelig jul og håber, at de næste mange dage står ekstra meget i hyggens tegn i familiens skød med masser af lækker mad, knas og rare stunder.

Vi ses igen på den anden side af julen til lidt nytårsinpiration.

Kærlig hilsen

Anne

<3

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 23. december – Marcipanhjerter med citron, lakrids og hindbær
Next Post: Kajs 2 års fødselsdagslagkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maiken skriver

    24. december 2016 kl. 13:31

    Hej Anne 🙂 Du ønskes også en rigtig glædelig jul 🙂 Kærlig hilsen, Maiken

  2. Esther skriver

    26. december 2016 kl. 18:09

    Hej Anne tak for en dejlig blog, man kan jo ikke andet end at blive helt glad når man ser så smukke kager:)
    Jeg går i 8. klasse og skal til foråret i praktik. Jeg ville høre, om du havde nogle ideer til steder jeg kunne søge, og som ville lære mig noget om faget. Jeg er lidt af en mad/kage/chokolade nørd og bager både masser af brød, kage og laver af mad så snart jeg kan komme til det. Det ville gøre mig meget glad hvis du har nogle forslag.
    Kh Esther

  3. Anne au Chocolat skriver

    26. december 2016 kl. 20:41

    Kære Maiken,
    Jeg håber, at du har haft en dejlig jul i familiens skød 🙂
    kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    26. december 2016 kl. 20:45

    Kære Esther,
    Tusind tak for din søde hilsen!
    Det lyder som en god idé at søge praktik inden for det felt, når du nu elsker mad og bagværk. Hvor i landet bor du?:)
    Kh Anne

  5. Esther skriver

    27. december 2016 kl. 09:32

    Jeg bor nær Frederikssund og jeg har god muglighed for at tage med s-tog og busser så jeg kan nemt tage til Kbh, Roskilde og Hillerød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap