E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Chokoladekage med hasselnødder

25. maj 2020 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

I går eftermiddags bagte jeg denne dejlige chokoladekage. Den slags kage som har allerbedst bedst af at stå på køl natten over for at sætte sig (hvilket jeg også skriver i opskriften). Det var lige som bare ikke en mulighed i går, da den duftede så godt, at vi MÅTTE sætte tænderne i den med det samme… eller den nåede kun at køle en smule af:)

Lidt over halvdelen er dog tilbage i dag, så vi kan guffe videre ♥

God ny uge til jer!

Chokoladekage med hasselnødder
6-8 personer

150 g smør
150 g mørk chokolade, jeg bruger Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
200 g sukker
3 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i. Hæld dejen i en lille sandkageform beklædt med bagepapir og drys med hasselnøddeflager. Bag i ovnen i ca. 40 minutter. Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig på køl, hvor den helst skal stå natten oven inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mandagslykke – kirsebær æble crumble til frokost
Next Post: I juni sidste år bagte jeg… »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne - Sofie A skriver

    26. maj 2020 kl. 12:37

    Chokoladeballade kagen, har bagt dem masser af gange blir bare bedre gang på gang 👍

  2. Piskeriset skriver

    26. maj 2020 kl. 19:07

    Den ser dejlig uartig ud! 😀 <3

  3. Cecilie skriver

    7. juli 2020 kl. 12:39

    Kan man mon bage den i en springform?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap