Så er vi hjemme efter to uger i solens varme stråler med bare ben iført sandaler, daglige badeture i pool og masser af leg i sandet samt uendelig mange is i vores maver. Hvor var det fantastisk at trække stikket fra hverdagen og bare holde ferie.
Disse søde chokoladetærter med knasende sprød kakaomørdejsbund, forfriskende hindbærcoulis og silkeblød mælkechokolademousse er en hindbærvariant af denne her kage, jeg smagte på ferien. Jeg har i hvert fald ladet mig inspirere af den.
Kaj og jeg forærede et par stykker af tærterne til hans bedste veninde Esther (og hendes søde forældre), da de så hinanden i eftermiddags første gang efter vores ferie. Der blev uddelt adskillige lange kram og et par kys på kinden. Åh de søde små venner – gensynsglæden var stor <3
Chokoladetærter med mælkechokolademousse og hindbær
6 stk
Kakaomørdej:
100 g mel
20 g mandelmel
20 g kakaopulver fra Valrhona (reklamelink)
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Mælkechokolademousse:
1 blad husblas
100 g god mælkechokolade, fx. Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
75 ml mælk
1,5 dl piskefløde
Hindbærcoulis:
80 g hindbær, friske eller frosne
30 g sukker
Chokoladelag:
50 g mørk chokolade, fx. Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
Pynt:
Friske hindbær
Chokoladeperler (reklamelink)
Tærtedej:
Kom mel, mandelmel, kakaopulver, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan/brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle (dejen kan også sagtens laves med hænderne). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd 6 tærte- eller linseforme (7 cm) med mørdejen. Prik bundene med en gaffel. Smuldr det overskydende dej i mindre crumble stykker og drys det på et stykke bagepapir. Stil linseformene og “crumble” på køl i 1 time. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft. Bag tærtebundene samt smuldr ca. i 12 minutter. Lad dem køle af. (Jeg bagte bundene dagen før servering samtidig med, at jeg lavede moussen)
Mælkechokolademousse:
Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Hak mælkechokoladen helt fint og kom den i en skål. Bring mælk i kog i en gryde. Vrid husblas fra for vand og rør den ud i mælken. Hæld mælken over chokoladen, og lad den stå i et minut. Rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil chokoladen og mælken forenes fint i en cremet og ensartet tekstur. Pisk fløden til en letpisket flødeskum. Lad chokoladeblandingen svale til håndvarm og vend derefter forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen. Fyld 6 halvkugleforme (6 cm) op med chokolademoussen. Frys chokolademousserne i minimum 6 timer og gerne natten over.
Hindbærcoulis:
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lidt det simre i et par minutter. Køl helt af.
Samling af chokoladetærterne:
Smelt den mørke chokolade og pensl den på tærtebundene. Lad chokolade størkne. Fordel hindbærcoulis ovenpå. Vend mousserne ud af formene og placer dem på hindbærcoulis’en. Stil tærterne på køl i 3 timer, så mousserne kan tø op. Ved servering: Drys med “crumble” og pynt med hindbær og chokoladeperler samt lidt frysetørret hindbærpulver. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.
Cecilie skriver
Nøj de ser lækre ud. Har du et godt tip til de bedste forme til kager som disse? Tænker både på linse/tærteforme og halvkugleforme. Har længe tænkt på at anskaffe mig nogle, men vil gerne have gode redskaber uden for mange fthalater.
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Tak skal du have 🙂
Ja har købt både tærteforme og halvkugleforme hos Kunst og Køkkentøj – de har også webshop.
Kh Anne
Lizpearl17 skriver
Is there a way to find the above recipe in English. ? It looks so lovely
Per skriver
Sikke en flot opskrift (og billeder :-)).
Er der forskel på hvordan mælke- og mørk chokolade opfører sig sammen med husblas?