E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladetærter med mælkechokolademousse og hindbær

24. januar 2018 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Så er vi hjemme efter to uger i solens varme stråler med bare ben iført sandaler, daglige badeture i pool og masser af leg i sandet samt uendelig mange is i vores maver. Hvor var det fantastisk at trække stikket fra hverdagen og bare holde ferie.

Disse søde chokoladetærter med knasende sprød kakaomørdejsbund, forfriskende hindbærcoulis og silkeblød mælkechokolademousse er en hindbærvariant af denne her kage, jeg smagte på ferien. Jeg har i hvert fald ladet mig inspirere af den.

Kaj og jeg forærede et par stykker af tærterne til hans bedste veninde Esther (og hendes søde forældre), da de så hinanden i eftermiddags første gang efter vores ferie. Der blev uddelt adskillige lange kram og et par kys på kinden. Åh de søde små venner – gensynsglæden var stor <3

Chokoladetærter med mælkechokolademousse og hindbær
6 stk

Kakaomørdej:
100 g mel
20 g mandelmel
20 g kakaopulver fra Valrhona (reklamelink)
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Mælkechokolademousse:
1 blad husblas
100 g god mælkechokolade, fx. Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
75 ml mælk
1,5 dl piskefløde

Hindbærcoulis:
80 g hindbær, friske eller frosne
30 g sukker

Chokoladelag:
50 g mørk chokolade, fx. Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)

Pynt:
Friske hindbær
Chokoladeperler (reklamelink)

Tærtedej:
Kom mel, mandelmel, kakaopulver, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan/brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle (dejen kan også sagtens laves med hænderne). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd 6 tærte- eller linseforme (7 cm) med mørdejen. Prik bundene med en gaffel. Smuldr det overskydende dej i mindre crumble stykker og drys det på et stykke bagepapir. Stil linseformene og “crumble” på køl i 1 time. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft. Bag tærtebundene samt smuldr ca. i 12 minutter. Lad dem køle af. (Jeg bagte bundene dagen før servering samtidig med, at jeg lavede moussen)

Mælkechokolademousse:
Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Hak mælkechokoladen helt fint og kom den i en skål. Bring mælk i kog i en gryde. Vrid husblas fra for vand og rør den ud i mælken. Hæld mælken over chokoladen, og lad den stå i et minut. Rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil chokoladen og mælken forenes fint i en cremet og ensartet tekstur. Pisk fløden til en letpisket flødeskum. Lad chokoladeblandingen svale til håndvarm og vend derefter forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen. Fyld 6 halvkugleforme (6 cm) op med chokolademoussen. Frys chokolademousserne i minimum 6 timer og gerne natten over.

Hindbærcoulis:
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lidt det simre i et par minutter. Køl helt af.

Samling af chokoladetærterne:
Smelt den mørke chokolade og pensl den på tærtebundene. Lad chokolade størkne. Fordel hindbærcoulis ovenpå. Vend mousserne ud af formene og placer dem på hindbærcoulis’en. Stil tærterne på køl i 3 timer, så mousserne kan tø op. Ved servering: Drys med “crumble” og pynt med hindbær og chokoladeperler samt lidt frysetørret hindbærpulver. Server straks eller opbevar på køl indtil servering.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Sødmefuld inspiration til en kold januar
Next Post: Sød fredagsinspiration med mere mælkechokolademousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cecilie skriver

    24. januar 2018 kl. 23:54

    Nøj de ser lækre ud. Har du et godt tip til de bedste forme til kager som disse? Tænker både på linse/tærteforme og halvkugleforme. Har længe tænkt på at anskaffe mig nogle, men vil gerne have gode redskaber uden for mange fthalater.

  2. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2018 kl. 22:31

    Kære Cecilie,
    Tak skal du have 🙂
    Ja har købt både tærteforme og halvkugleforme hos Kunst og Køkkentøj – de har også webshop.
    Kh Anne

  3. Lizpearl17 skriver

    24. februar 2018 kl. 20:34

    Is there a way to find the above recipe in English. ? It looks so lovely

  4. Per skriver

    3. juli 2018 kl. 21:22

    Sikke en flot opskrift (og billeder :-)).
    Er der forskel på hvordan mælke- og mørk chokolade opfører sig sammen med husblas?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap