E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De bedste koldhævede fastelavnsboller

19. januar 2022 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Indlægget er lavet i samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic.

Disse klassiske og fantastisk lækre fastelavnsboller med vaniljecreme, remonce og chokolade er lavet med en koldhævet dej. Vaniljecremen og remoncen kan man fordel også laves dagen før, så dejen bare skal rulles ud, fastelavnsbollerne samles og bages på dagen. Det er altid virkelig skønt at kunne forberede en stor del dagen før, man får gæster.

Fastelavnsboller med vaniljecreme, remonce og chokolade
16 stk.

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g mel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan fra Elmelund Chocolatier Organic
60 g smør, blødt
60 g sukker

40 g Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic

Æg til pensling

Chokoladetopping:
50 g Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic
20 g smør

Mandler
Gulvstøv

Dejen:
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en røremaskine (en skål kan også bruges). Tilsæt gær og sukker og rør rundt med en dejkrog. Tilsæt æg, blødt smør og kardemomme sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og ælt til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 45 minutter og stil den derefter på køl natten over. 

Vaniljecreme:
Bring sødmælk i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl til den skal bruges. 

Remonce:
Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål, og opbevar på køl til den skal bruges. 

Samling af fastelavnsbollerne:
Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul den ud til en firkant på ca. 40 cm x 40 cm. Skær dejen i 16 firkanter. Fordel en skefuld vaniljecreme på hver firkant og derefter en skefuld remonce samt 3-5 Peru chokoladeknapper. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve et lunt sted i ca. 1,5 time under et rent opvredet (fugtigt) viskestykke.

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Bagning:
Pensl de hævede boller med sammenpisket æg og kom den første bageplade ind i ovnen. Stil samtidigt et lille ildfast fad med vand på en anden bageplade/bagerist og placer den på et par riller under bagepladen med fastelavnsbollerne. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og tag derefter det ildfaste fad ud af ovnen. Bag bollerne yderligere 6 minutter. Køl dem af på en bagerist og gentag bageprocessen med den sidste bageplade med fastelavnsboller. 

Chokoladetopping:
Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Tilsæt smørret og rør rundt til en ensartet topping. Fordel på fastelavnsbollerne og pynt med hakkede mandler (eventuelt vendt med lille gulvstøv). 


Skrevet i: Brød og boller, Kager

Previous Post: « Dadelbarer med chokolade, peanut butter og kokos
Next Post: Lagkage med chokolade, solbær og konditorcreme »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap