E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lagkage med chokolade, solbær og konditorcreme

5. februar 2022 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I sidste weekend lavede jeg denne dejlige lagkage fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær – hurra for en stor fryser) og vaniljeprikket konditorcreme.

Jeg lovede jer opskriften, og nu kommer den langt om længe:)

Den er en perfekt fødselsdagslagkage.. lagkage til eftermiddagskaffen eller “bare fordi” lagkage!

Solbærrene kan snildt i øvrigt snildt byttes ud med hindbær, hvis man foretrækker det.

I får lige min lagkagetidsplan:
Jeg bagte bundene torsdag aften og lavede samtidig kagecreme og solbærsylt. Fredag samlede jeg lagkagen. Lørdag pyntede jeg.. og så spiste vi den ♥

Lagkage med chokolade, solbær og konditorcreme
10 personer

Lagkagebunde:
3 æg, stuetempererede
115 g sukker
115 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver

Kagecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer (brug hviderne til marengs;))

Solbær sylt:
200 g solbær
100 g syltesukker (almindelig sukker kan sikkert også bruges)

Mælkechokolade-nougatmousse:
75 g god mælkechokolade
50 g blød nougat
1/2 blad husblas
2,5 dl piskefløde

Til konditorcreme:
1,5 dl piskefløde

Chokoladetopping:
30 g mælkechokolade
30 g blød nougat
20 g piskefløde

Pynt:
Marengs
Rød skovsyre
Hasselnødder

Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir. Pisk æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af springformen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Køl kagen helt af, og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme. I kan også bare dække den hele til og i stedet skære bundene ud i takt med, at lagkagen samles.

Kagecreme:
Bring sødmælk i kog i en gryde sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl til den skal bruges.

Solbærsylt:
Kom solbær og syltesukker i en gryde og varm op til kogepunktet under omrøring. Lad det simre i ca. 5 minutter og køl derefter ned. Opbevar på køl til det skal bruges.

Mælkechokolademousse:
Finthak mælkechokoladen, skær nougat i mindre stykker og kom dem i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den finthakkede mælkechokolade/nougat. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til håndvarm. Pisk de sidste 1,5 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i mælkechokolade-nougatmoussen. Lad den sætte sig i et kvarters tid på køl, inden den fordeles på lagkagebunden.

Samling 1/2:
Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir på ny og kom første bund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Fordel mælkechokolade-nougatmoussen på lagkagebunden. Kom forsigtigt næste lagkagebund oven på moussen og stil den på køl, mens konditorcremen laves færdig.

Konditorcreme:
Tag kagecremen ud af køleskabet og pisk den op med en elpisker (hvis den virker klumpet), så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen. Pisk fløden til en let flødeskum i en anden skål og vend den forsigtigt i kagecremen.

Samling 2/2:
Fordel forsigtigt det meste solbærsylt på lagkagebunden (gem lidt til toppen + en ostemad;)) og fordel derefter straks konditorcremen oven på. Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm eller lignende, og lad lagkagen hvile på køl natten over.

Topping:
Smelt chokolade og nougat over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Tilsæt fløde og rør rundt til en ensartet topping.

Afpyntning og servering:
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer forsigtigt lagkagen på et serveringsfad. Pynt med chokoladetopping, hasselnødder, marengs og skovsyre (det kunne også sagtens være friske bær) og lidt solbærsylt. Den kan nu serveres nu, men kan også pyntes nogle timer inden servering og opbevares på køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « De bedste koldhævede fastelavnsboller
Next Post: Bananis »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    5. februar 2022 kl. 23:16

    Det er en dejlig opskrift. Tak for den.

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2022 kl. 11:34

    Selv tak Marianne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap