E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Lagkage med chokolade, solbær og konditorcreme

5. februar 2022 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I sidste weekend lavede jeg denne dejlige lagkage fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær – hurra for en stor fryser) og vaniljeprikket konditorcreme.

Jeg lovede jer opskriften, og nu kommer den langt om længe:)

Den er en perfekt fødselsdagslagkage.. lagkage til eftermiddagskaffen eller “bare fordi” lagkage!

Solbærrene kan snildt i øvrigt snildt byttes ud med hindbær, hvis man foretrækker det.

I får lige min lagkagetidsplan:
Jeg bagte bundene torsdag aften og lavede samtidig kagecreme og solbærsylt. Fredag samlede jeg lagkagen. Lørdag pyntede jeg.. og så spiste vi den ♥

Lagkage med chokolade, solbær og konditorcreme
10 personer

Lagkagebunde:
3 æg, stuetempererede
115 g sukker
115 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver

Kagecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer (brug hviderne til marengs;))

Solbær sylt:
200 g solbær
100 g syltesukker (almindelig sukker kan sikkert også bruges)

Mælkechokolade-nougatmousse:
75 g god mælkechokolade, jeg bruger Peru 41% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
50 g blød nougat, jeg bruger hasselnødnougat fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
1/2 blad husblas
2,5 dl piskefløde

Til konditorcreme:
1,5 dl piskefløde

Chokoladetopping:
30 g mælkechokolade, jeg bruger Peru 41% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
30 g blød nougat, jeg bruger hasselnødnougat fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
20 g piskefløde

Pynt:
Marengs
Rød skovsyre
Hasselnødder

Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir. Pisk æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af springformen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Køl kagen helt af, og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme. I kan også bare dække den hele til og i stedet skære bundene ud i takt med, at lagkagen samles.

Kagecreme:
Bring sødmælk i kog i en gryde sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl til den skal bruges.

Solbærsylt:
Kom solbær og syltesukker i en gryde og varm op til kogepunktet under omrøring. Lad det simre i ca. 5 minutter og køl derefter ned. Opbevar på køl til det skal bruges.

Mælkechokolademousse:
Finthak mælkechokoladen, skær nougat i mindre stykker og kom dem i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den finthakkede mælkechokolade/nougat. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Køl ned til håndvarm. Pisk de sidste 1,5 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i mælkechokolade-nougatmoussen. Lad den sætte sig i et kvarters tid på køl, inden den fordeles på lagkagebunden.

Samling 1/2:
Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir på ny og kom første bund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Fordel mælkechokolade-nougatmoussen på lagkagebunden. Kom forsigtigt næste lagkagebund oven på moussen og stil den på køl, mens konditorcremen laves færdig.

Konditorcreme:
Tag kagecremen ud af køleskabet og pisk den op med en elpisker (hvis den virker klumpet), så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen. Pisk fløden til en let flødeskum i en anden skål og vend den forsigtigt i kagecremen.

Samling 2/2:
Fordel forsigtigt det meste solbærsylt på lagkagebunden (gem lidt til toppen + en ostemad;)) og fordel derefter straks konditorcremen oven på. Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm eller lignende, og lad lagkagen hvile på køl natten over.

Topping:
Smelt chokolade og nougat over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Tilsæt fløde og rør rundt til en ensartet topping.

Afpyntning og servering:
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer forsigtigt lagkagen på et serveringsfad. Pynt med chokoladetopping, hasselnødder, marengs og skovsyre (det kunne også sagtens være friske bær) og lidt solbærsylt. Den kan nu serveres nu, men kan også pyntes nogle timer inden servering og opbevares på køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « De bedste koldhævede fastelavnsboller
Next Post: Bananis »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne skriver

    5. februar 2022 kl. 23:16

    Det er en dejlig opskrift. Tak for den.

  2. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2022 kl. 11:34

    Selv tak Marianne 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫 Denne lørdag sommeraften blev til middag for 👫, da drengene spiste hos farmor, efter de havde været på kræmmermarked og købt krystaller 🌞✨ (Det kan jo ikke være søde sager det hele ☺️)
Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo Blåbær fra haven og vores yndlings Piel De Sapo melon, som vækker minder fra Spanien 🫐🍈. Alletiders snackfad på sådan en mandag, hvor Kaj er startet i 1.klasse 🫶🏻 Tiden flyver altså lidt afsted, og til maj er det Emils tur til at sige farvel til børnehaven ☺️
Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snild Selv på en dag med 30 grader 🌞 kunne jeg snildt spise sådan en kanelsnegl her! Hvad siger I.. med eller uden glasur? 🥳
Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger r Søndag og morgenboller. Efter morgenmaden ryger resten af bollerne i fryseren, så der er til Kajs madpakker. SFO, børnehave og arbejde starter igen fra i morgen. Tilbage til hverdagen bliver nu også helt fint ❤️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap