Det her er uden tvivl min nye favorit gulerodskage. Den er krydret med kanel og ingefær, hvilket giver en helt perfekt og meget harmonisk smag, og så er den noget lysere i farven og smagen end mine normale gulerodskager på grund af mængden af sukker og sirup i stedet for brun farin. Det synes jeg klæder gulerodskage helt genialt godt. Toppingen har jeg valgt at forsimple med en citronglasur, men der findes tre forskellige opskrifter på flødeostetoppings her på bloggen, hvis det frister mere end denne syrligt søde og fantastisk forfriskende glasur. Så bare søg på gulerodskage i bloggens søgefelt.
Kagen er lige så svampet og lækker, som den skal være. Den smager også godt i sig selv uden glasur og kan sagtens suppleres med rosiner og valnødder, hvis I er til den slags gulerodskager.
To andre kageplusser i bogen: Opskriften er helt vanvittigt simpel, og så holder kagen sig frisk i mange dage.
Den ultimative weekend- og vinterferiekage <3
Gulerodskage med citronglasur
8-10 personer
Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie (jeg bruger solsikkeolie)
230 g sukker
70 g mørk sirup
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
Glasur:
150 g flormelis
Saft af ca. 1 citron
Hasselnøddeflager og frysetørret hindbær til pynt
Gulerodskage:
Rør alt sammen i en skål. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i ca. 60 minutter ved 180 graders varmluft. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt. Køl gulerodskagen af i formen. Sæt kagen på et fad og rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft. Fordel den på kagen og drys med hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær .
Hvadskalvibage/Mette skriver
Det kan du ikke gøre imod mig en fredag hvor jeg har lovet at være sund i weekenden – en update at min ynglings gulerodskage 🙂
Den skal helt klart testes.
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Tihi undskyld 🙂
Hvis du nu spiser salat til frokost, er der vel plads til lidt gulerodskage til eftermiddagskaffen i weekenden?
Kh Anne
Ida skriver
Hej Anne!
Hvis man vil bage dem som muffins hvad er bagetiden så?
Og tak for nogle lækre opskrifter – de er altid en succes!
Mvh Ida
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida,
Selv tak fordi du læser med!! Det ville du sagtens kunne! Bag dem i ca. 20-25 minutter og husk at tjekke med en kniv eller strikkepind, om de er færdigbagt 🙂
Kh Anne
Anne skriver
Har allerede lavet denne 3 gange, med forskellige små variationer i krydderimængde og sukker-/sirupstype. Hold op hvor er den lækker! Havde ikke troet det ville føles rigtigt uden flødeostglasur, men det fungerer vildt godt med noget lettere.
Skøn opskrift!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne,
Ih hvor er det dejligt at høre. Og hyggeligt at du selv eksperimenterer videre for at finde din favorit 🙂
Louise skriver
Super dejlig opskrift. Dejlig svampet konsistens. ??
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Det er jeg så glad for at høre – og jeg er helt enig 😉
Kh Anne
Maria skriver
Hej Anne,
Sikke en god og lækker kage! Lige så svampet som den skal være! ?
Hvis du skulle bage den i en bradepande, hvor mange gange ville du så gange kagen op? Og hvordan ændrer bagetiden sig?
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Det er så dejligt at høre, tak!
Jeg ville nok gange opskriften med tre og bage den noget kortere tid, eller i hvert fald begynde at tjekke med strikkepind/kniv fra 45 minutter. Det kan sagtens være, at den skal op på en time, men jeg har ikke selv prøvet at bage den i bradepande, så tjek hellere undervejs i bagningen 🙂
Kh Anne
Henriette skriver
Den er lækker – og vildt sød ?. Hvis jeg nu ønsker knap så meget sødme – skal jeg så reducere sukker eller sirup? Og tage højde for noget ift de andre ingredienser?
Tak for dejlige opskrifter i det hele taget
Anne au Chocolat skriver
Kære Henriette,
Så ville jeg reducere lidt i sukkermængden 🙂
Tak fordi du læser med!
Kh Anne
Lena skriver
Hej Anne!
Jeg er VILD med dine gulerodskager! Denne her og din hemmelige er mine go to’s hver gang jeg vil være sikker på et godt resultat! Nu er det så sådan at jeg skal bage kage til min nevøs dåb, og jeg har prøvekørt forskellige chokoladekager i lag for at lave det ‘naked look, og desværre bliver det tørt og kedeligt. Og jeg magter ikke flere mislykkede forsøg!! ? Så jeg overvejer at lave en høj gulerodskage med cream cheese frosting mellem lagene istedet, og måske med en saltkaramel på toppen.. Tror du denne opskrift vil egne sig, eller skal det måske hellere være den hemmelige gulerodskage??
På forhånd tak for svar!
Vh Lena!
Anne au Chocolat skriver
Kære Lena,
Det lyder genialt godt med en gulerodskage i lag og også med saltkaramel på toppen. Glæder mig til at høre om det, og jeg tror, at denne kage her vil være perfekt som bund.
Kh Anne
Lena skriver
Tusind tak for svar! Nu presser jeg den lige med lidt flere spørgsmål.. Jeg bager den jo så i en springform, men skal jeg bage bundene enkeltvis, eller lave én kage og efterfølgende dele den i lag? Jeg holder dig opdateret på resultatet! ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lena,
Jeg ville lave én kage og dele den efterfølgende. Men sørge for at den er helt kølet af, inden den flækkes.
🙂
Agathe skriver
Hej Anne
Tak for en super skøn blog! Jeg vil bage denne kage i en 26 cm. springform – hvor mange gange skal jeg gange opskriften op? Og vil din ostefrosting mon kunne laves til små rosetter i en tylle, eller er den for tynd til det? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Agathe,
Så ville jeg nok lave dobbelt portion og evt. forvente en lidt længere bagetid.
Jeg har en rigtig god opskrift på cream cheese frosting, jeg kan sende til dig. Den tror jeg sagtens, at du kan sprøjte ud til små rosetter.
Nichola Vasey skriver
Hi Anna – I don’t suppose you have this recipe in English please? I’m super keen to make it for my office colleagues in London. Loves wonderful! Many thanks Nichola
Anne au Chocolat skriver
Dear Nichola,
This is a version of it: https://anneauchocolat.dk/en/cakes/gulerodskage-med-hvid-chokolade-cream-cheese-topping/
Sometimes I use powdered instead of cloves – but versions are great 🙂
Best
Anne