Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Den ultimative gulerodskage

10. februar 2017 af Anne au Chocolat


Det her er uden tvivl min nye favorit gulerodskage. Den er krydret med kanel og ingefær, hvilket giver en helt perfekt og meget harmonisk smag, og så er den noget lysere i farven og smagen end mine normale gulerodskager på grund af mængden af sukker og sirup i stedet for brun farin. Det synes jeg klæder gulerodskage helt genialt godt. Toppingen har jeg valgt at forsimple med en citronglasur, men der findes tre forskellige opskrifter på flødeostetoppings her på bloggen, hvis det frister mere end denne syrligt søde og fantastisk forfriskende glasur. Så bare søg på gulerodskage i bloggens søgefelt.

Kagen er lige så svampet og lækker, som den skal være. Den smager også godt i sig selv uden glasur og kan sagtens suppleres med rosiner og valnødder, hvis I er til den slags gulerodskager.

To andre kageplusser i bogen: Opskriften er helt vanvittigt simpel, og så holder kagen sig frisk i mange dage.

Den ultimative weekend- og vinterferiekage <3

Gulerodskage med citronglasur
8-10 personer

Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie (jeg bruger solsikkeolie)
230 g sukker
70 g mørk sirup
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Glasur:
150 g flormelis
Saft af ca. 1 citron

Hasselnøddeflager og frysetørret hindbær til pynt

Gulerodskage:
Rør alt sammen i en skål. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i ca. 60 minutter ved 180 graders varmluft. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt. Køl gulerodskagen af i formen. Sæt kagen på et fad og rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft. Fordel den på kagen og drys med hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær .

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Læs om min yndlingsdessert og kogebogsfavoritter i Magasinet Lækkerier
Next Post: The ultimate carrot cake »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap