E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den ultimative gulerodskage

10. februar 2017 af Anne au Chocolat 21 kommentarer


Det her er uden tvivl min nye favorit gulerodskage. Den er krydret med kanel og ingefær, hvilket giver en helt perfekt og meget harmonisk smag, og så er den noget lysere i farven og smagen end mine normale gulerodskager på grund af mængden af sukker og sirup i stedet for brun farin. Det synes jeg klæder gulerodskage helt genialt godt. Toppingen har jeg valgt at forsimple med en citronglasur, men der findes tre forskellige opskrifter på flødeostetoppings her på bloggen, hvis det frister mere end denne syrligt søde og fantastisk forfriskende glasur. Så bare søg på gulerodskage i bloggens søgefelt.

Kagen er lige så svampet og lækker, som den skal være. Den smager også godt i sig selv uden glasur og kan sagtens suppleres med rosiner og valnødder, hvis I er til den slags gulerodskager.

To andre kageplusser i bogen: Opskriften er helt vanvittigt simpel, og så holder kagen sig frisk i mange dage.

Den ultimative weekend- og vinterferiekage <3

Gulerodskage med citronglasur
8-10 personer

Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie (jeg bruger solsikkeolie)
230 g sukker
70 g mørk sirup
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Glasur:
150 g flormelis
Saft af ca. 1 citron

Hasselnøddeflager og frysetørret hindbær til pynt

Gulerodskage:
Rør alt sammen i en skål. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i ca. 60 minutter ved 180 graders varmluft. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt. Køl gulerodskagen af i formen. Sæt kagen på et fad og rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft. Fordel den på kagen og drys med hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær .

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Læs om min yndlingsdessert og kogebogsfavoritter i Magasinet Lækkerier
Next Post: The ultimate carrot cake »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    10. februar 2017 kl. 11:35

    Det kan du ikke gøre imod mig en fredag hvor jeg har lovet at være sund i weekenden – en update at min ynglings gulerodskage 🙂
    Den skal helt klart testes.

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2017 kl. 13:28

    Kære Mette,
    Tihi undskyld 🙂
    Hvis du nu spiser salat til frokost, er der vel plads til lidt gulerodskage til eftermiddagskaffen i weekenden?
    Kh Anne

  3. Ida skriver

    10. februar 2017 kl. 13:34

    Hej Anne!
    Hvis man vil bage dem som muffins hvad er bagetiden så?
    Og tak for nogle lækre opskrifter – de er altid en succes!
    Mvh Ida

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2017 kl. 16:39

    Kære Ida,
    Selv tak fordi du læser med!! Det ville du sagtens kunne! Bag dem i ca. 20-25 minutter og husk at tjekke med en kniv eller strikkepind, om de er færdigbagt 🙂
    Kh Anne

  5. Anne skriver

    17. februar 2017 kl. 13:08

    Har allerede lavet denne 3 gange, med forskellige små variationer i krydderimængde og sukker-/sirupstype. Hold op hvor er den lækker! Havde ikke troet det ville føles rigtigt uden flødeostglasur, men det fungerer vildt godt med noget lettere.
    Skøn opskrift!!

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2017 kl. 20:47

    Kære Anne,
    Ih hvor er det dejligt at høre. Og hyggeligt at du selv eksperimenterer videre for at finde din favorit 🙂

  7. Louise skriver

    19. februar 2017 kl. 17:38

    Super dejlig opskrift. Dejlig svampet konsistens. ??

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. februar 2017 kl. 21:22

    Kære Louise,
    Det er jeg så glad for at høre – og jeg er helt enig 😉
    Kh Anne

  9. Maria skriver

    3. marts 2017 kl. 13:29

    Hej Anne,

    Sikke en god og lækker kage! Lige så svampet som den skal være! ?
    Hvis du skulle bage den i en bradepande, hvor mange gange ville du så gange kagen op? Og hvordan ændrer bagetiden sig?

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2017 kl. 08:34

    Kære Maria,
    Det er så dejligt at høre, tak!
    Jeg ville nok gange opskriften med tre og bage den noget kortere tid, eller i hvert fald begynde at tjekke med strikkepind/kniv fra 45 minutter. Det kan sagtens være, at den skal op på en time, men jeg har ikke selv prøvet at bage den i bradepande, så tjek hellere undervejs i bagningen 🙂
    Kh Anne

  11. Henriette skriver

    16. marts 2017 kl. 12:40

    Den er lækker – og vildt sød ?. Hvis jeg nu ønsker knap så meget sødme – skal jeg så reducere sukker eller sirup? Og tage højde for noget ift de andre ingredienser?
    Tak for dejlige opskrifter i det hele taget

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:17

    Kære Henriette,
    Så ville jeg reducere lidt i sukkermængden 🙂
    Tak fordi du læser med!
    Kh Anne

  13. Lena skriver

    20. maj 2017 kl. 21:45

    Hej Anne!
    Jeg er VILD med dine gulerodskager! Denne her og din hemmelige er mine go to’s hver gang jeg vil være sikker på et godt resultat! Nu er det så sådan at jeg skal bage kage til min nevøs dåb, og jeg har prøvekørt forskellige chokoladekager i lag for at lave det ‘naked look, og desværre bliver det tørt og kedeligt. Og jeg magter ikke flere mislykkede forsøg!! ? Så jeg overvejer at lave en høj gulerodskage med cream cheese frosting mellem lagene istedet, og måske med en saltkaramel på toppen.. Tror du denne opskrift vil egne sig, eller skal det måske hellere være den hemmelige gulerodskage??
    På forhånd tak for svar!
    Vh Lena!

  14. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2017 kl. 10:47

    Kære Lena,
    Det lyder genialt godt med en gulerodskage i lag og også med saltkaramel på toppen. Glæder mig til at høre om det, og jeg tror, at denne kage her vil være perfekt som bund.
    Kh Anne

  15. Lena skriver

    21. maj 2017 kl. 17:31

    Tusind tak for svar! Nu presser jeg den lige med lidt flere spørgsmål.. Jeg bager den jo så i en springform, men skal jeg bage bundene enkeltvis, eller lave én kage og efterfølgende dele den i lag? Jeg holder dig opdateret på resultatet! ?

  16. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2017 kl. 22:02

    Kære Lena,
    Jeg ville lave én kage og dele den efterfølgende. Men sørge for at den er helt kølet af, inden den flækkes.
    🙂

  17. Agathe skriver

    31. maj 2017 kl. 08:50

    Hej Anne
    Tak for en super skøn blog! Jeg vil bage denne kage i en 26 cm. springform – hvor mange gange skal jeg gange opskriften op? Og vil din ostefrosting mon kunne laves til små rosetter i en tylle, eller er den for tynd til det? 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    1. juni 2017 kl. 08:13

    Kære Agathe,
    Så ville jeg nok lave dobbelt portion og evt. forvente en lidt længere bagetid.
    Jeg har en rigtig god opskrift på cream cheese frosting, jeg kan sende til dig. Den tror jeg sagtens, at du kan sprøjte ud til små rosetter.

  19. Nichola Vasey skriver

    13. november 2018 kl. 22:59

    Hi Anna – I don’t suppose you have this recipe in English please? I’m super keen to make it for my office colleagues in London. Loves wonderful! Many thanks Nichola

  20. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2018 kl. 15:07

    Dear Nichola,
    This is a version of it: https://anneauchocolat.dk/en/cakes/gulerodskage-med-hvid-chokolade-cream-cheese-topping/
    Sometimes I use powdered instead of cloves – but versions are great 🙂
    Best
    Anne

Trackbacks

  1. Confluence: Kageklub siger:
    2. juni 2017 kl. 11:22

    Kageklub Home

    Bagemester-mailliste Klik her for nemt at sende en

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap