E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Den ultimative gulerodskage

10. februar 2017 af Anne au Chocolat 21 kommentarer


Det her er uden tvivl min nye favorit gulerodskage. Den er krydret med kanel og ingefær, hvilket giver en helt perfekt og meget harmonisk smag, og så er den noget lysere i farven og smagen end mine normale gulerodskager på grund af mængden af sukker og sirup i stedet for brun farin. Det synes jeg klæder gulerodskage helt genialt godt. Toppingen har jeg valgt at forsimple med en citronglasur, men der findes tre forskellige opskrifter på flødeostetoppings her på bloggen, hvis det frister mere end denne syrligt søde og fantastisk forfriskende glasur. Så bare søg på gulerodskage i bloggens søgefelt.

Kagen er lige så svampet og lækker, som den skal være. Den smager også godt i sig selv uden glasur og kan sagtens suppleres med rosiner og valnødder, hvis I er til den slags gulerodskager.

To andre kageplusser i bogen: Opskriften er helt vanvittigt simpel, og så holder kagen sig frisk i mange dage.

Den ultimative weekend- og vinterferiekage <3

Gulerodskage med citronglasur
8-10 personer

Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie (jeg bruger solsikkeolie)
230 g sukker
70 g mørk sirup
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Glasur:
150 g flormelis
Saft af ca. 1 citron

Hasselnøddeflager og frysetørret hindbær til pynt

Gulerodskage:
Rør alt sammen i en skål. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i ca. 60 minutter ved 180 graders varmluft. Tjek med en strikkepind eller kniv, om kagen er færdigbagt. Køl gulerodskagen af i formen. Sæt kagen på et fad og rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft. Fordel den på kagen og drys med hasselnøddeflager og frysetørrede hindbær .

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Læs om min yndlingsdessert og kogebogsfavoritter i Magasinet Lækkerier
Next Post: The ultimate carrot cake »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    10. februar 2017 kl. 11:35

    Det kan du ikke gøre imod mig en fredag hvor jeg har lovet at være sund i weekenden – en update at min ynglings gulerodskage 🙂
    Den skal helt klart testes.

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2017 kl. 13:28

    Kære Mette,
    Tihi undskyld 🙂
    Hvis du nu spiser salat til frokost, er der vel plads til lidt gulerodskage til eftermiddagskaffen i weekenden?
    Kh Anne

  3. Ida skriver

    10. februar 2017 kl. 13:34

    Hej Anne!
    Hvis man vil bage dem som muffins hvad er bagetiden så?
    Og tak for nogle lækre opskrifter – de er altid en succes!
    Mvh Ida

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. februar 2017 kl. 16:39

    Kære Ida,
    Selv tak fordi du læser med!! Det ville du sagtens kunne! Bag dem i ca. 20-25 minutter og husk at tjekke med en kniv eller strikkepind, om de er færdigbagt 🙂
    Kh Anne

  5. Anne skriver

    17. februar 2017 kl. 13:08

    Har allerede lavet denne 3 gange, med forskellige små variationer i krydderimængde og sukker-/sirupstype. Hold op hvor er den lækker! Havde ikke troet det ville føles rigtigt uden flødeostglasur, men det fungerer vildt godt med noget lettere.
    Skøn opskrift!!

  6. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2017 kl. 20:47

    Kære Anne,
    Ih hvor er det dejligt at høre. Og hyggeligt at du selv eksperimenterer videre for at finde din favorit 🙂

  7. Louise skriver

    19. februar 2017 kl. 17:38

    Super dejlig opskrift. Dejlig svampet konsistens. ??

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. februar 2017 kl. 21:22

    Kære Louise,
    Det er jeg så glad for at høre – og jeg er helt enig 😉
    Kh Anne

  9. Maria skriver

    3. marts 2017 kl. 13:29

    Hej Anne,

    Sikke en god og lækker kage! Lige så svampet som den skal være! ?
    Hvis du skulle bage den i en bradepande, hvor mange gange ville du så gange kagen op? Og hvordan ændrer bagetiden sig?

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. marts 2017 kl. 08:34

    Kære Maria,
    Det er så dejligt at høre, tak!
    Jeg ville nok gange opskriften med tre og bage den noget kortere tid, eller i hvert fald begynde at tjekke med strikkepind/kniv fra 45 minutter. Det kan sagtens være, at den skal op på en time, men jeg har ikke selv prøvet at bage den i bradepande, så tjek hellere undervejs i bagningen 🙂
    Kh Anne

  11. Henriette skriver

    16. marts 2017 kl. 12:40

    Den er lækker – og vildt sød ?. Hvis jeg nu ønsker knap så meget sødme – skal jeg så reducere sukker eller sirup? Og tage højde for noget ift de andre ingredienser?
    Tak for dejlige opskrifter i det hele taget

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:17

    Kære Henriette,
    Så ville jeg reducere lidt i sukkermængden 🙂
    Tak fordi du læser med!
    Kh Anne

  13. Lena skriver

    20. maj 2017 kl. 21:45

    Hej Anne!
    Jeg er VILD med dine gulerodskager! Denne her og din hemmelige er mine go to’s hver gang jeg vil være sikker på et godt resultat! Nu er det så sådan at jeg skal bage kage til min nevøs dåb, og jeg har prøvekørt forskellige chokoladekager i lag for at lave det ‘naked look, og desværre bliver det tørt og kedeligt. Og jeg magter ikke flere mislykkede forsøg!! ? Så jeg overvejer at lave en høj gulerodskage med cream cheese frosting mellem lagene istedet, og måske med en saltkaramel på toppen.. Tror du denne opskrift vil egne sig, eller skal det måske hellere være den hemmelige gulerodskage??
    På forhånd tak for svar!
    Vh Lena!

  14. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2017 kl. 10:47

    Kære Lena,
    Det lyder genialt godt med en gulerodskage i lag og også med saltkaramel på toppen. Glæder mig til at høre om det, og jeg tror, at denne kage her vil være perfekt som bund.
    Kh Anne

  15. Lena skriver

    21. maj 2017 kl. 17:31

    Tusind tak for svar! Nu presser jeg den lige med lidt flere spørgsmål.. Jeg bager den jo så i en springform, men skal jeg bage bundene enkeltvis, eller lave én kage og efterfølgende dele den i lag? Jeg holder dig opdateret på resultatet! ?

  16. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2017 kl. 22:02

    Kære Lena,
    Jeg ville lave én kage og dele den efterfølgende. Men sørge for at den er helt kølet af, inden den flækkes.
    🙂

  17. Agathe skriver

    31. maj 2017 kl. 08:50

    Hej Anne
    Tak for en super skøn blog! Jeg vil bage denne kage i en 26 cm. springform – hvor mange gange skal jeg gange opskriften op? Og vil din ostefrosting mon kunne laves til små rosetter i en tylle, eller er den for tynd til det? 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    1. juni 2017 kl. 08:13

    Kære Agathe,
    Så ville jeg nok lave dobbelt portion og evt. forvente en lidt længere bagetid.
    Jeg har en rigtig god opskrift på cream cheese frosting, jeg kan sende til dig. Den tror jeg sagtens, at du kan sprøjte ud til små rosetter.

  19. Nichola Vasey skriver

    13. november 2018 kl. 22:59

    Hi Anna – I don’t suppose you have this recipe in English please? I’m super keen to make it for my office colleagues in London. Loves wonderful! Many thanks Nichola

  20. Anne au Chocolat skriver

    16. november 2018 kl. 15:07

    Dear Nichola,
    This is a version of it: https://anneauchocolat.dk/en/cakes/gulerodskage-med-hvid-chokolade-cream-cheese-topping/
    Sometimes I use powdered instead of cloves – but versions are great 🙂
    Best
    Anne

Trackbacks

  1. Confluence: Kageklub siger:
    2. juni 2017 kl. 11:22

    Kageklub Home

    Bagemester-mailliste Klik her for nemt at sende en

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap