Denne kage er simpelthen fabelagtig ♥
Den byder på en saftig og konfektagtig bund med Orelys 35% fra Valrhona som er sødet med muscovadosukker og har lækre milde noter af lakrids. Et knasende sprødt lag af Azélia 35% fra Valrhona med masser af mælkechokoladesmag samt hasselnødder blandet med letknuste cornflakes og fræk friskhed fra citronskallen. På toppen et silkeblødt, cremet og luftigt mousselag med Azélia chokoladen i selskab med en masse polynesiske vaniljekorn, som afrunder den fine hasselnøddesmag på smukkeste vis.
Jeg har lavet opskriften til Magasin Mad&Vin, hvor man også kan købe de lækre Valrhona chokolader.
Fabelagtig chokolademoussekage
10 personer
Orelys kagebund:
100 g mandler
100 g smør
100 g Orelys 35% fra Valrhona
2 æg
80 g sukker
1 nip salt
Sprødt lag:
50 g Azélia 35% fra Valrhona
10 g cornflakes
skal af 1/4 øko citron
Azélia chokolademousse:
150 g Azélia 35% fra Valrhona
300 ml piskefløde
1/2 polynesisk vaniljestang
Pynt:
Crunchy Dulcey pearls fra Valrhona
Ristede hasselnødder
Spiselige blomster
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Orelys kagebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker eller blender (mandelmel kan også bruges). Smelt smør i en gryde. Finthak Orelys chokoladen. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede mandler i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Køl kagen helt af.
Sprødt lag:
Smelt Azélia chokoladen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tag chokoladen af varmen og tilsæt letknuste cornflakes og fintrevet citronskal under omrøring. Fordel på den afkølede kage. Stil på køl.
Azélia chokolademousse:
Hak Azélia chokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 100 ml piskefløde og vaniljekorn op til kogepunktet i en gryde og hæld fløden over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil chokoladen er smeltet sammen med fløden. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel moussen oven på det sprøde lag. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler chokolademoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.
Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen på køl, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Inden servering pynt med Dulcey perler, ristede hasselnødder og lidt spiselige blomster. Nyd kagen direkte fra køl.
Tina skriver
Meget delikat kage:-)
God aften ønskes.
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Tusind tak skal du have 🙂
Laura skriver
Must make now!
Klokken er 07.13 og jeg har nu kun lyst til chokolademousse…
Anne au Chocolat skriver
Kære Laura,
Klokken er 23.30, og jeg synes, du er sød! 🙂
Helle Anker skriver
Den kage vil jeg gerne prøve at lave men jeg kan ikke finde Orelys chokoladen nogen steder på nettet. Kan du sige hvor man kan få den?
susanne skriver
Hej 🙂
Lyder alt for lækkert. Den vil jeg lave til mine veninder på lørdag 🙂
Kan chocoladen købes i Irma ?
VH
Susanne
Marie skriver
Kære Anne
Hvor kan man mon købe Valrhona chokolade i store poser?
Kh Marie
Anne au Chocolat skriver
Kære Helle,
Du kan købe den i Magasin Mad&Vin i hvert fald. Jeg ved ikke, om de også har den i webshop. Jeg prøver lige at google rundt og se om jeg har hæld.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Susanne,
Du kan i hvert fald købe den i Magasin Mad&Vin og også i Salling formentlig. Jeg er i tvivl om Irmas sortiment pt. Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
1 kg poserne kan man købe hos Bagetid, men hvis de skal være 3 kg poser, så skriv lige til mig bagom.
Kram A
Bodil skriver
Ser lækker ud ?.
Orleys 35% jan den bare erstattes af en anden lys hvis gæsterne ikke kan lide lakrids?
Kh Bodil
Anne au Chocolat skriver
Kære Bodil,
Sagtens 🙂 Dulcey eller Ivoire (eller anden hvid chokolade) kan bruges eksempelvis.
Kh Anne
Inge skriver
Mmmm, hvor ser den lækker ud! Hvis nu man ikke kan fordrage cornflakes, hvad gør man så? ☺️
Anne au Chocolat skriver
Kære Inge,
Du kan ikke smage cornflakes som sådan i kagen – kun det dejlige knas, som bryder lidt af det meget bløde ved resten af kagen 🙂
Sanne skriver
Hej Anne
Tak for en fantastisk opskrift. Det er godt nok den mest silkebløde mousse 🙂 Jeg har netop lavet de små karamelhalvkugler til dine små chokolademoussekager med saltkaramel. Jeg kommer nu til at tænke på, om denne mousse vil kunne bruges til disse? Eller er det nødvendigt med husblassen, som der er i den anden opskrift, for at det vil sætte sig ordenligt i halvkuglerne? På forhånd tak.
Bedste hilsner Sanne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sanne,
Tusind tak skal du have – hvor dejligt at du synes om moussen:) Ja jeg tror godt, at du kan bruge moussen til de små moussekager med saltkaramel – også uden husblas. Men så skal de nok serveres direkte fra køleskabet og ikke stå ude for længe.
Jeg glæder mig til at høre om resultatet 🙂
Kh Anne
Kh Anne
Lisa skriver
Hejsa. Alternativer til Orelys og Azelia hvis Magasin desværre ikke har hverken det ene eller det andet? Tusinde tak!
Kristina skriver
Kan kagen blive i fryseren feks en uge, hvis man gerne vil lave den på forhånd?
Anne au Chocolat skriver
Ja det kan den sagtens!
Maria skriver
Hej Anne
Hvordan tilpasser jeg opskriften til en 22 cm springform i stedet for 20 cm?
Kh Maria
Kirstine skriver
Hej
Kan man lave kagen uden kageplast?
vh. Kirstine
Anne au Chocolat skriver
Kære Kirstine,
Ja sagtens!