E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærtærte med frangipane, chantilly og Dark Milk chokolade

18. juni 2018 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

Dette års jordbærtærte byder på en smørsprød mørdej, mandelsaftigt frangipanefyld med sprøde mandelflager på toppen, et lag luksuschokolade (jeg har brugt verdens bedste (bogstaveligt talt) Dark Milk 65% chokolade fra Friis-Holm), silkeblød og luftig chantilly creme, som er det franske fancy ord for flødeskum pisket med flormelis og vaniljekorn, og alle de jordbær jeg kunne fylde på.

Egentlig ret så simpel – og så lækker at sommersmagsløgene slår flik-flak af glæde ♥

Jordbærtærte med frangipane, chantilly og Dark Milk chokolade
6-8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg
20 g mandelflager

75 g god chokolade, jeg brugte Dark Milk 65% chokolade fra Friis-Holm

Chantilly:
1,5 dl piskefløde
15 g flormelis
1/2 stang vanilje

1 bakke  jordbær
evt. lidt mynte til pynt

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm (reklamelink) på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og drys med mandelflager. Bag tærten i ca. 20-25 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.

Chokoladelag:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Fordel den smeltede chokolade på den bagte frangipanecreme. Stil den på køl,  til den er størknet.

Chantilly:
Pisk fløde, flormelis og vanilje til en let skum og fordel på chokoladelaget.

Pynt med jordbær og server straks. Tærten kan også pyntes et par timer i forvejen og opbevares på køl til servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fabelagtig chokolademoussekage
Next Post: Rabarber-banankage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ida skriver

    19. juni 2018 kl. 10:43

    Jeg har kun en tærteform på 24 cm, hvor meget vil du tro jeg skal gange op for at den passer dertil?

  2. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2018 kl. 13:37

    Kære Ida,
    Jeg ville gange opskriften med 2 for en sikkerhedsskyld. Måske kun 1,5 med chokolade og flødeskum.
    Kh Anne

  3. Laura skriver

    23. juni 2018 kl. 18:00

    Kan jeg lave selve tærten dagen før og så pynte med creme og jordbær lige inden den serveres? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. juni 2018 kl. 19:52

    Kære Laura,
    Det kan du tro, du kan 🙂
    Kh Anne

  5. Helle Anker skriver

    13. juli 2018 kl. 22:18

    Nu har jeg lavet denne tærte to gange, den er nem at lave og den er så lækker. Sidst havde jeg den med til 6 kollegaer og der blev spist op;-). Tak for opskriften.

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. juli 2018 kl. 20:48

    Kære Helle,
    Hvor er jeg bare glad for at høre det 🙂
    Kh Anne

  7. Julie skriver

    11. juni 2019 kl. 20:40

    Kære Anne,

    Nu har jeg lavet denne tærte så mange gange! Og alle elsker den!
    Har du en ide om, hvor mange gange den skal ganges op, for at få til en bradepande?

    Mvh. Julie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Små glimt af dejlige stunder med sommersød morge Små glimt af dejlige stunder med sommersød morgenmad og ditto eftermiddagssnack, velsmagende og hyggelig skovtur i det grønne, madpakkehittet, og aftendyp i fjorden 🌞🌿❤️💦
Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det blive Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det bliver en sød Pinsesøndag 🌞🤗
Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap