Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Rabarber-banankage

21. juni 2018 af Anne au Chocolat

Hvad gør man, når man har tre modne bananer liggende på køkkenbordet? Jeg tryller dem oftest om til en svampet banankage. Det gjorde jeg også i går. Og det blev ikke til hvilken som helst banankage, men en banankage med små stykker hvid chokolade i dejen og masser af syrligt søde rabarber på toppen samt knasende sprøde letristede mandelflager. Kagen blev til, da jeg havde rabarber i køleskabet, som også skreg på at blive brugt. En yderst (også lidt overraskende) velsmagende kage!!

Den svampede sødme fra bananerne får et kærligt syrespark fra rabarberne og forenes noget så fint i kagen, som her på andendagen er mindst lige så svampet og lækker. Jeg spår, at den holder sig frisk i mange dage, men den når nok at blive spist inden.

♥

Rabarber-banankage 
8 personer

150 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg
175 g mel
1 tsk bagepulver
3 modne bananer
125 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
150 g rabarber
15 g mandelflager

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Vend mel og bagepulver i dejen. Mos bananerne godt og vend dem i kagedejen sammen med hakket hvid chokolade. Hæld dejen i en springform (20 cm) smurt og beklædt med bagepapir. Skær rabarberne i 2-3 cm stykker og fordel dem på dejen. Drys til sidst med mandelflager. Bag kagen i en 1 time, og kontroller om den er færdigbagt med en tandstik eller kødnål.

Køl af og nyd den, som den er eller med en skefuld creme fraiche eller vaniljeis til.

Processed with VSCO with a6 preset

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Jordbærtærte med frangipane, chantilly og Dark Milk chokolade
Next Post: En ny variant af hyldeblomstmoussekage med hyldeblomstsaft »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap