E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarber-banankage

21. juni 2018 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Hvad gør man, når man har tre modne bananer liggende på køkkenbordet? Jeg tryller dem oftest om til en svampet banankage. Det gjorde jeg også i går. Og det blev ikke til hvilken som helst banankage, men en banankage med små stykker hvid chokolade i dejen og masser af syrligt søde rabarber på toppen samt knasende sprøde letristede mandelflager. Kagen blev til, da jeg havde rabarber i køleskabet, som også skreg på at blive brugt. En yderst (også lidt overraskende) velsmagende kage!!

Den svampede sødme fra bananerne får et kærligt syrespark fra rabarberne og forenes noget så fint i kagen, som her på andendagen er mindst lige så svampet og lækker. Jeg spår, at den holder sig frisk i mange dage, men den når nok at blive spist inden.

♥

Rabarber-banankage 
8 personer

150 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg
175 g mel
1 tsk bagepulver
3 modne bananer
125 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
150 g rabarber
15 g mandelflager

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Vend mel og bagepulver i dejen. Mos bananerne godt og vend dem i kagedejen sammen med hakket hvid chokolade. Hæld dejen i en springform (20 cm) smurt og beklædt med bagepapir. Skær rabarberne i 2-3 cm stykker og fordel dem på dejen. Drys til sidst med mandelflager. Bag kagen i en 1 time, og kontroller om den er færdigbagt med en tandstik eller kødnål.

Køl af og nyd den, som den er eller med en skefuld creme fraiche eller vaniljeis til.

Processed with VSCO with a6 preset

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Jordbærtærte med frangipane, chantilly og Dark Milk chokolade
Next Post: En ny variant af hyldeblomstmoussekage med hyldeblomstsaft »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna skriver

    11. januar 2019 kl. 17:23

    Hej Anne,

    Kan man bruge frosne rabarber til denne lækre sag? Jeg har nogle på frost fra i sommers og tænker, at de skal have nyt liv snart.

    Mvh Nanna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap