E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarber-banankage

21. juni 2018 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Hvad gør man, når man har tre modne bananer liggende på køkkenbordet? Jeg tryller dem oftest om til en svampet banankage. Det gjorde jeg også i går. Og det blev ikke til hvilken som helst banankage, men en banankage med små stykker hvid chokolade i dejen og masser af syrligt søde rabarber på toppen samt knasende sprøde letristede mandelflager. Kagen blev til, da jeg havde rabarber i køleskabet, som også skreg på at blive brugt. En yderst (også lidt overraskende) velsmagende kage!!

Den svampede sødme fra bananerne får et kærligt syrespark fra rabarberne og forenes noget så fint i kagen, som her på andendagen er mindst lige så svampet og lækker. Jeg spår, at den holder sig frisk i mange dage, men den når nok at blive spist inden.

♥

Rabarber-banankage 
8 personer

150 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg
175 g mel
1 tsk bagepulver
3 modne bananer
125 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
150 g rabarber
15 g mandelflager

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk undervejs. Vend mel og bagepulver i dejen. Mos bananerne godt og vend dem i kagedejen sammen med hakket hvid chokolade. Hæld dejen i en springform (20 cm) smurt og beklædt med bagepapir. Skær rabarberne i 2-3 cm stykker og fordel dem på dejen. Drys til sidst med mandelflager. Bag kagen i en 1 time, og kontroller om den er færdigbagt med en tandstik eller kødnål.

Køl af og nyd den, som den er eller med en skefuld creme fraiche eller vaniljeis til.

Processed with VSCO with a6 preset

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Jordbærtærte med frangipane, chantilly og Dark Milk chokolade
Next Post: En ny variant af hyldeblomstmoussekage med hyldeblomstsaft »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna skriver

    11. januar 2019 kl. 17:23

    Hej Anne,

    Kan man bruge frosne rabarber til denne lækre sag? Jeg har nogle på frost fra i sommers og tænker, at de skal have nyt liv snart.

    Mvh Nanna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap