E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fabelagtig chokolademoussekage

13. juni 2018 af Anne au Chocolat 22 kommentarer

Denne kage er simpelthen fabelagtig ♥

Den byder på en saftig og konfektagtig bund med Orelys 35% fra Valrhona som er sødet med muscovadosukker og har lækre milde noter af lakrids. Et knasende sprødt lag af Azélia 35% fra Valrhona med masser af mælkechokoladesmag samt hasselnødder blandet med letknuste cornflakes og fræk friskhed fra citronskallen. På toppen et silkeblødt, cremet og luftigt mousselag med Azélia chokoladen i selskab med en masse polynesiske vaniljekorn, som afrunder den fine hasselnøddesmag på smukkeste vis.

Jeg har lavet opskriften til Magasin Mad&Vin, hvor man også kan købe de lækre Valrhona chokolader.

Fabelagtig chokolademoussekage
10 personer

Orelys kagebund:
100 g mandler
100 g smør
100 g Orelys 35% fra Valrhona
2 æg
80 g sukker
1 nip salt

Sprødt lag:
50 g Azélia 35% fra Valrhona
10 g cornflakes
skal af 1/4 øko citron

Azélia chokolademousse:
150 g Azélia 35% fra Valrhona
300 ml piskefløde
1/2 polynesisk vaniljestang

Pynt:
Crunchy Dulcey pearls fra Valrhona
Ristede hasselnødder
Spiselige blomster

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Orelys kagebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend mandlerne helt fint i en minihakker eller blender (mandelmel kan også bruges). Smelt smør i en gryde. Finthak Orelys chokoladen. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede mandler i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Køl kagen helt af.

Sprødt lag:
Smelt Azélia chokoladen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tag chokoladen af varmen og tilsæt letknuste cornflakes og fintrevet citronskal under omrøring. Fordel på den afkølede kage. Stil på køl.

Azélia chokolademousse:
Hak Azélia chokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 100 ml piskefløde og vaniljekorn op til kogepunktet i en gryde og hæld fløden over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil chokoladen er smeltet sammen med fløden. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen og derned forsigtigt det resterende flødeskum uden at slå for meget luft ud. Fordel moussen oven på det sprøde lag. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler chokolademoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen på køl, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Inden servering pynt med Dulcey perler, ristede hasselnødder og lidt spiselige blomster. Nyd kagen direkte fra køl.

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kom til Copenhagen Food event: Hjemme hos Maja Vase og Anne Au Chocolat
Next Post: Jordbærtærte med frangipane, chantilly og Dark Milk chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina skriver

    13. juni 2018 kl. 19:39

    Meget delikat kage:-)
    God aften ønskes.

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. juni 2018 kl. 19:43

    Kære Tina,
    Tusind tak skal du have 🙂

  3. Laura skriver

    14. juni 2018 kl. 07:13

    Must make now!
    Klokken er 07.13 og jeg har nu kun lyst til chokolademousse…

  4. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2018 kl. 23:30

    Kære Laura,
    Klokken er 23.30, og jeg synes, du er sød! 🙂

  5. Helle Anker skriver

    17. juni 2018 kl. 00:05

    Den kage vil jeg gerne prøve at lave men jeg kan ikke finde Orelys chokoladen nogen steder på nettet. Kan du sige hvor man kan få den?

  6. susanne skriver

    17. juni 2018 kl. 17:56

    Hej 🙂

    Lyder alt for lækkert. Den vil jeg lave til mine veninder på lørdag 🙂

    Kan chocoladen købes i Irma ?

    VH
    Susanne

  7. Marie skriver

    18. juni 2018 kl. 13:39

    Kære Anne

    Hvor kan man mon købe Valrhona chokolade i store poser?

    Kh Marie

  8. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2018 kl. 17:35

    Kære Helle,
    Du kan købe den i Magasin Mad&Vin i hvert fald. Jeg ved ikke, om de også har den i webshop. Jeg prøver lige at google rundt og se om jeg har hæld.
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2018 kl. 17:37

    Kære Susanne,
    Du kan i hvert fald købe den i Magasin Mad&Vin og også i Salling formentlig. Jeg er i tvivl om Irmas sortiment pt. Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2018 kl. 17:38

    Kære Marie,
    1 kg poserne kan man købe hos Bagetid, men hvis de skal være 3 kg poser, så skriv lige til mig bagom.
    Kram A

  11. Bodil skriver

    21. juni 2018 kl. 20:41

    Ser lækker ud ?.
    Orleys 35% jan den bare erstattes af en anden lys hvis gæsterne ikke kan lide lakrids?

    Kh Bodil

  12. Anne au Chocolat skriver

    22. juni 2018 kl. 13:25

    Kære Bodil,
    Sagtens 🙂 Dulcey eller Ivoire (eller anden hvid chokolade) kan bruges eksempelvis.
    Kh Anne

  13. Inge skriver

    13. september 2018 kl. 18:39

    Mmmm, hvor ser den lækker ud! Hvis nu man ikke kan fordrage cornflakes, hvad gør man så? ☺️

  14. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2018 kl. 12:42

    Kære Inge,
    Du kan ikke smage cornflakes som sådan i kagen – kun det dejlige knas, som bryder lidt af det meget bløde ved resten af kagen 🙂

  15. Sanne skriver

    12. november 2018 kl. 20:07

    Hej Anne
    Tak for en fantastisk opskrift. Det er godt nok den mest silkebløde mousse 🙂 Jeg har netop lavet de små karamelhalvkugler til dine små chokolademoussekager med saltkaramel. Jeg kommer nu til at tænke på, om denne mousse vil kunne bruges til disse? Eller er det nødvendigt med husblassen, som der er i den anden opskrift, for at det vil sætte sig ordenligt i halvkuglerne? På forhånd tak.

    Bedste hilsner Sanne

  16. Anne au Chocolat skriver

    13. november 2018 kl. 20:30

    Kære Sanne,
    Tusind tak skal du have – hvor dejligt at du synes om moussen:) Ja jeg tror godt, at du kan bruge moussen til de små moussekager med saltkaramel – også uden husblas. Men så skal de nok serveres direkte fra køleskabet og ikke stå ude for længe.
    Jeg glæder mig til at høre om resultatet 🙂
    Kh Anne

    Kh Anne

  17. Lisa skriver

    29. december 2018 kl. 18:29

    Hejsa. Alternativer til Orelys og Azelia hvis Magasin desværre ikke har hverken det ene eller det andet? Tusinde tak!

  18. Kristina skriver

    25. maj 2019 kl. 12:44

    Kan kagen blive i fryseren feks en uge, hvis man gerne vil lave den på forhånd?

  19. Anne au Chocolat skriver

    26. maj 2019 kl. 09:47

    Ja det kan den sagtens!

  20. Maria skriver

    24. september 2020 kl. 21:10

    Hej Anne
    Hvordan tilpasser jeg opskriften til en 22 cm springform i stedet for 20 cm?
    Kh Maria

  21. Kirstine skriver

    11. februar 2021 kl. 23:02

    Hej
    Kan man lave kagen uden kageplast?
    vh. Kirstine

  22. Anne au Chocolat skriver

    15. februar 2021 kl. 16:33

    Kære Kirstine,
    Ja sagtens!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap