Årets første fastelavnsboller er bagt og smagt – og nydt til den store guldmedalje. Bløde boller med en snert af kardemomme, syrligt sødt hindbærfyld og marcipanlækker remonce. De er glaserede med sukkerlage (som giver dem deres skønne blanke glans) og byder på kakaoglasur. Et enkelt men smukt visuelt udtryk og ditto smag, hvis I spørger mig. Og en sand fryd for ganen.
Fastelavnsboller med hindbær og remonce
16 stk
Dej:
175 ml sødmælk
35 g gær
2 æg
120 g smør, blødt
1 tsk salt
30 g sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
ca. 500-550 g mel
Hindbærsyltetøj:
150 g hindbær, friske eller frosne
60 g sukker
Remonce:
60 g smør, blødt
60 g sukker
60 marcipan, revet
Æg til pensling
Glasering:
50 ml vand
50 g sukker
Glasur:
Flormelis
Kakaopulver
Kogende vand
Dejen:
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød og smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Hindbærsyltetøj:
Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lad simre i 5 minuter uden låg. Køl af.
Remonce:
Rør smør, sukker og marcipan sammen i en skål.
Samling af fastelavnsbollerne:
Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord og rul den ud til en firkant på ca. 40 cm x 40 cm. Skær dejen i 16 firkanter. Fordel en skefuld remonce på hver firkant og derefter en skefuld hindbærsyltetøj. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen. Læg boller med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve et lunt sted i ca. 45 minutter under et rent opvredet (fugtigt)viskestykke.
Bagning og glasering:
Pensl de hævede boller med sammenpisket æg og bag dem i 12-13 minutter ved 200 grader varmluft, til de er flot gyldne. Bring imens vand og sukker i kog til glasering og lad det koge, til sukkeret er opløst. Pensl de helt nybagte boller med den varme sukkerlage.
Køl fastelavnsbollerne af på en bagerist. Lav glasur af flormelis, kakaopulver og lidt kogende vand og fordel på bollerne.
Tanja skriver
Tror du, at de kan stå fyldte i køleskabet natten over, så de bare skal bages om morgenen? Jeg har lovet at bidrage med fastelavnsboller til mine børns skole, og de skal afleveres om morgenen – og bliver jo lidt tørre, hvis jeg bager dem dagen før. Og jeg vil gerne undgå at skulle op midt om natten for at lave fastelavnsboller.
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja, jeg tror, at det er smartest, at du bager dem om aftenen, og så bare dækker dem til og pynter dem om morgenen.
Efterhævetiden vil jeg mene er lidt for lang om morgenen, hvis du skal nå at bage dem 🙂