I går besøgte Emil og jeg min kære veninde Nana og hendes søde lille søn Theo på 5 måneder. Jeg havde taget disse svampede citronmandelkager med, og de vakte stor glæde med deres syrligt søde og forfriskende glasur.
Jeg elsker kager som disse, som kan trylles frem på nul komma fem. Og lige så godt de smager, lige så nemme er de at lave!
Her er den super simple opskrift:
Citronmandelkager med citronglasur og pistacier
6 stk
Citronmandelkage:
100 smør, blødt
100 g sukker, gerne bagesukker
2 æg
50 g mandelmel
50 g mel
1/2 tsk bagepulver
Fintrevet skal af 1 øko citron
Glasur:
150 g flormelis
Saft af ca. 1 citron
Usaltede pistacier
Rosenblade
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend mel, mandelmel, bagepulver og citronskal i. Fordel dejen i smurte muffinsforme og bag i 15-18 minutter. Kontroller om kagerne er færdigbagte med en nål. Køl helt af og vend ud.
Rør glasuren sammen af flormelis og citronsaft og fordel den på kagerne. Drys med finthakkede pistacier og rosenblade.
Likh skriver
Do u have this site in English ? I follow you on Instagram and am always bumped when I click on recipe !