E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Julefine småkager med hindbærsyltetøj i Kählers nye opbevaringsdåser

15. december 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF KÄHLER

Forkæl familie og venner med en smuk dåse fyldt med de lækreste småkager.

Den søde juletid byder på kvalitetshyggelige stunder med familie og venner i hjemmet og på visit i andres lune stuer. Man siger, at december er hjerternes fest, og vejen til vores søde julehjerter går ofte gennem maven, så at komme med en spiselig gave som en kagedåse fyldt med de lækreste småkager vil med garanti vække glæde.

De nye elegante opbevaringsdåser med de karakteristiske riller fra Kählers Hammershøi serie er en alletiders værtindegave og generelt bare en rigtig fin gaveidé. Låget på dåserne garanterer lufttæthed, så det er ret ideelt at bruge dem til opbevaring af de sprøde julekager, men deres enkle og elegante udseende gør, at jeg får lyst til at bruge dem året rundt som opbevaringsdåser til fx kageudstikkere og tyller eller måske til sygrej eller andet nips.

Jeg har fyldt dåsen med disse smørrige småkager med en delikat smag af vanilje og citronskal. De er lagt sammen med hindbærsyltetøj og har fået et fint (sne)drys af flormelis. Spiser man dem, når de lige er lagt sammen, er de helt sprøde. Dagen efter er de noget blødere på grund af syltetøjet, men smagen af småkage og hindbærsyltetøj er endnu finere forenet, og jeg er ret så vild med den bløde variant.

Småkagerne kan holde en 4-5 dage i den lufttætte dåse.

Inden I får opskriften, vil jeg lige tippe om Kählers store julekonkurrence på facebook med mange fine præmier på højkant, som passer til julens søde fristelser. Kähler trækker lod blandt alle deltagerne på mandag den 18. december, så skynd jer at deltage. Konkurrencen er lige her!

Småkager med hindbærfyld
18 stk

170 g smør, blødt
100 g sukker
1 citron, revet skal
Korn af 1/2 vaniljestang
1 æggeblomme
170 g mel
100 g mandelmel
1 nip salt

God hindbærsyltetøj, gerne hjemmelavet
Flormelis

Pisk smør, sukker, citronskal og vaniljekorn sammen i en røremaskine i et par minutter. Tilsæt æggeblomme. Tilsæt mel, mandelmel og salt og vend det sammen, til det er blandet godt. Del dejen i to og kom dem i en plastikpose hver. Lad dem hvile på køl i 1 times tid.
 Rul de to deje ud mellem to stykker bagepapir til 4-5 mm tykkelse, stik halvdelen af dejen ud med en udstikker på 5 cm. Stik den anden halvdel af dejen ud med samme udstikker og lav et hul i hver med en udstikker på 2,5 cm. Ælt den resterende dej sammen og rul ud igen for at udnytte hele portionen. Lad småkagerne hvile på køl i 30 minutter. Forvarm imens ovnen til 180 grader varmluft. Bag småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 10 minutter, til de er fint gyldne. Køl dem helt af.

Samling af småkagerne: Placer alle småkagerne med hullerne på et stykke bagepapir og drys med flormelis på toppen. Fordel hindbærsyltetøj på midten af resten af småkagerne og læg småkagerne drysset med flormelis på toppen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fine små citronmandelkager med citronglasur og pistacier
Next Post: De bedste romkugler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina KH skriver

    15. december 2017 kl. 11:42

    Glædelig 15.december,
    så smukke kagedåser og så lækre småkager:-)
    Jeg skal i sving med bagning og konfekt her i weekenden.
    Julehilsner herfra!

  2. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2017 kl. 14:52

    Kære Tina,
    Det lyder som en dejlig julelækker weekend i vente <3
    Kh Anne

  3. nathalie skriver

    15. december 2017 kl. 22:49

    recipe in english please?

  4. mick skriver

    24. januar 2018 kl. 11:27

    Fedt indlæg. Jeg har sat konen i sving med kagerne til vores næste vinsmagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap