E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Julefine småkager med hindbærsyltetøj i Kählers nye opbevaringsdåser

15. december 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF KÄHLER

Forkæl familie og venner med en smuk dåse fyldt med de lækreste småkager.

Den søde juletid byder på kvalitetshyggelige stunder med familie og venner i hjemmet og på visit i andres lune stuer. Man siger, at december er hjerternes fest, og vejen til vores søde julehjerter går ofte gennem maven, så at komme med en spiselig gave som en kagedåse fyldt med de lækreste småkager vil med garanti vække glæde.

De nye elegante opbevaringsdåser med de karakteristiske riller fra Kählers Hammershøi serie er en alletiders værtindegave og generelt bare en rigtig fin gaveidé. Låget på dåserne garanterer lufttæthed, så det er ret ideelt at bruge dem til opbevaring af de sprøde julekager, men deres enkle og elegante udseende gør, at jeg får lyst til at bruge dem året rundt som opbevaringsdåser til fx kageudstikkere og tyller eller måske til sygrej eller andet nips.

Jeg har fyldt dåsen med disse smørrige småkager med en delikat smag af vanilje og citronskal. De er lagt sammen med hindbærsyltetøj og har fået et fint (sne)drys af flormelis. Spiser man dem, når de lige er lagt sammen, er de helt sprøde. Dagen efter er de noget blødere på grund af syltetøjet, men smagen af småkage og hindbærsyltetøj er endnu finere forenet, og jeg er ret så vild med den bløde variant.

Småkagerne kan holde en 4-5 dage i den lufttætte dåse.

Inden I får opskriften, vil jeg lige tippe om Kählers store julekonkurrence på facebook med mange fine præmier på højkant, som passer til julens søde fristelser. Kähler trækker lod blandt alle deltagerne på mandag den 18. december, så skynd jer at deltage. Konkurrencen er lige her!

Småkager med hindbærfyld
18 stk

170 g smør, blødt
100 g sukker
1 citron, revet skal
Korn af 1/2 vaniljestang
1 æggeblomme
170 g mel
100 g mandelmel
1 nip salt

God hindbærsyltetøj, gerne hjemmelavet
Flormelis

Pisk smør, sukker, citronskal og vaniljekorn sammen i en røremaskine i et par minutter. Tilsæt æggeblomme. Tilsæt mel, mandelmel og salt og vend det sammen, til det er blandet godt. Del dejen i to og kom dem i en plastikpose hver. Lad dem hvile på køl i 1 times tid.
 Rul de to deje ud mellem to stykker bagepapir til 4-5 mm tykkelse, stik halvdelen af dejen ud med en udstikker på 5 cm. Stik den anden halvdel af dejen ud med samme udstikker og lav et hul i hver med en udstikker på 2,5 cm. Ælt den resterende dej sammen og rul ud igen for at udnytte hele portionen. Lad småkagerne hvile på køl i 30 minutter. Forvarm imens ovnen til 180 grader varmluft. Bag småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 10 minutter, til de er fint gyldne. Køl dem helt af.

Samling af småkagerne: Placer alle småkagerne med hullerne på et stykke bagepapir og drys med flormelis på toppen. Fordel hindbærsyltetøj på midten af resten af småkagerne og læg småkagerne drysset med flormelis på toppen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fine små citronmandelkager med citronglasur og pistacier
Next Post: De bedste romkugler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina KH skriver

    15. december 2017 kl. 11:42

    Glædelig 15.december,
    så smukke kagedåser og så lækre småkager:-)
    Jeg skal i sving med bagning og konfekt her i weekenden.
    Julehilsner herfra!

  2. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2017 kl. 14:52

    Kære Tina,
    Det lyder som en dejlig julelækker weekend i vente <3
    Kh Anne

  3. nathalie skriver

    15. december 2017 kl. 22:49

    recipe in english please?

  4. mick skriver

    24. januar 2018 kl. 11:27

    Fedt indlæg. Jeg har sat konen i sving med kagerne til vores næste vinsmagning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap