E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

De bedste romkugler

20. december 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Da jeg bagte disse brownie juletræer, frøs jeg al den resterende brownie ned, så jeg kunne trylle den om til lækre romkugler ved lejlighed. Det har jeg så gjort nu, og åh hvor jeg E L S K E R disse saftige luksusromkugler, som er lavet på under 10 minutter og byder på masser af chokoladesmag fra den intense brownie.

Udover chokoladefyldigheden byder disse romkugler på en ret delikat syrlighed fra hindbærsyltetøjet, en anelse knas fra de ultrafinthakkede hasselnødder og naturligvis den fineste runde snert af rom – jeg har brugt Zacapa rom.

Opskriften giver 6 store romkugler, men lav dem gerne mindre og server dem som en del af julekonfekten!

Romkugler

250 g brownie, brækket i mindre stykker
50 g hindbærsyltetøj
50 g hasselnødder, blendet fint
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
15 g kakaopulver

Til at trille i:
Finthakkede usaltede pistacier
Ristet kokosmel
Frysetørret hindbær

Rør alle romkugle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og form til 6 kugler à 55 g.
Tril dem i pistacier, kokosmel og frysetørret hindbær. Sæt på køl indtil servering.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Julefine småkager med hindbærsyltetøj i Kählers nye opbevaringsdåser
Next Post: Hjemmelavede Kajkager til Kajs 3 års fødselsdag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anna Enevold Fløistrup Poulsen skriver

    14. februar 2019 kl. 15:45

    Ser lækkert ud! Kan nødderne udelades? (Nøddeallergi) 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2019 kl. 15:03

    Kære Anna
    Ja det kan du tro. Evt. tag tilsvarende mængde af mere kage så!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap