E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De bedste romkugler

20. december 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Da jeg bagte disse brownie juletræer, frøs jeg al den resterende brownie ned, så jeg kunne trylle den om til lækre romkugler ved lejlighed. Det har jeg så gjort nu, og åh hvor jeg E L S K E R disse saftige luksusromkugler, som er lavet på under 10 minutter og byder på masser af chokoladesmag fra den intense brownie.

Udover chokoladefyldigheden byder disse romkugler på en ret delikat syrlighed fra hindbærsyltetøjet, en anelse knas fra de ultrafinthakkede hasselnødder og naturligvis den fineste runde snert af rom – jeg har brugt Zacapa rom.

Opskriften giver 6 store romkugler, men lav dem gerne mindre og server dem som en del af julekonfekten!

Romkugler

250 g brownie, brækket i mindre stykker
50 g hindbærsyltetøj
50 g hasselnødder, blendet fint
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
15 g kakaopulver

Til at trille i:
Finthakkede usaltede pistacier
Ristet kokosmel
Frysetørret hindbær

Rør alle romkugle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og form til 6 kugler à 55 g.
Tril dem i pistacier, kokosmel og frysetørret hindbær. Sæt på køl indtil servering.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Julefine småkager med hindbærsyltetøj i Kählers nye opbevaringsdåser
Next Post: Hjemmelavede Kajkager til Kajs 3 års fødselsdag »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anna Enevold Fløistrup Poulsen skriver

    14. februar 2019 kl. 15:45

    Ser lækkert ud! Kan nødderne udelades? (Nøddeallergi) 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. februar 2019 kl. 15:03

    Kære Anna
    Ja det kan du tro. Evt. tag tilsvarende mængde af mere kage så!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap