E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavede Kajkager til Kajs 3 års fødselsdag

28. december 2017 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

På 2. juledag fyldte Kaj 3 år. Vores dejlige Kaj – den gladeste børnehavedreng med en fantastisk appetit på livet og det største smil på læben. Og så er han verdens bedste storebror for Emil. Tiden flyver afsted i Kajs selskab, og han gør vores familieliv til en daglig fest og fylder os med ubetinget kærlighed og stolthed.

Kaj blev fejret på dagen af vores nærmeste familie med nybagte boller og disse hjemmelavede kajkager, lavet af min mand og mig, som fik de søde gæster til at trække på smilebåndet. De var et kæmpe hit! Saftige mazarinbunde med en forfriskende hindbærproppet flødeskum og så det klassiske grønne marcipanlåg. Jeg fandt på hindbærskummet, da jeg ikke er så begejstret for smørcreme, og det blev så vellykket og lækkert, at jeg tænker, at jeg også vil bruge det til fyld i andre lagkager i fremtiden.

Vi samlede kajkagerne lige, inden gæsterne kom, men man kan sagtens bage mazarinbunde dagen før, og så samle kagerne om morgenen og stille dem på køl indtil servering om eftermiddagen. Og vi spiste faktisk også par kajkager på andendagen i går – og de var mindst lige så lækre!

Her er opskriften:

Kajkager
15 stk

Mazarinbunde:
200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
4 æg
100 g mel

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under fortsat piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend tilsidst mel i. Smør dejen ud i ca. 1 cm tykkelse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 180 grader varmluft til den er fint gylden i ca. 10-12 minutter. Køl af.

Marcipanovertræk:
630 g marcipan
335 g flormelis
55 g glukosesirup
Grøn frugtfarve
Lidt rød frugtfarve

Ælt marcipan godt sammen med flormelis og glukosesirup. Tag en lille portion marcipan fra til kagernes røde tunger. Tilsæt grøn frugtfarve til den store portion og ælt den til farven er ensartet. Gør det samme med rød frugtfarve i den lille portion. Stil på køl i et par timer inden brug.

Hindbærskum:
5 blade husblas
250 g god hindbærmarmelade, gerne hjemmelavet
½ l piskefløde
80 g flormelis

Udblød husblas i koldt vand i en skål i 5-10 minutter. Varm hindbærmarmeladen i en lille gryde. Vrid husblasen fri for vand. Tag marmeladen væk fra varmen og opløs husblasen i den lune marmelade. Lad den svale til stuetemperatur. Pisk i mellemtiden fløden og flormelis til skum. Vend forsigtigt marmeladen i flødeskummet. Hæld hindbærskummet i en sprøjtepose med en stor glat tylle, og lad den hvile på køl i 30 minutter.

Pynt:
Lidt ekstra flormelis
æggehvide
kakaopulver

Samling og pynt:
Udstik mazarinbundene med en udstikker på 6 cm. Udstik gerne nogle mindre også til helt små kajkager.
Rul den grønne marcipan tyndt ud i mellem to stykker bagepapir (eller på et bord drysset med flormelis) og udstik låg af cirkler på 12 cm til de store kajkager. Stil gerne marcipanlågene tilbage på køl for en stund.
Sprøjt hindbærskum på bundene i 4-5 cm høje toppe, som når helt ud til kanten. Overtræk forsigtigt kagerne med de grønne marcipanlåg. Lav små tunger af den røde marcipan. Skær et snit til munden i hver kage og kom en rød tunge i munden på hver kage.
Lav til sidst to tykke glasurer af æggehvide og flormelis og farv den ene glasur mørk med lidt kakao. Kom glasuren i to små sprøjteposer med et lillebitte hul eller lav kræmmerhuse af bagepapir til glasuren. Lav små fine øjne med den hvide glasur og dernæst den mørke glasur.

Nyd med det samme eller stil kagerne på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « De bedste romkugler
Next Post: Laber chokoladekage med marcipan »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    29. december 2017 kl. 15:26

    Hvor er de skønne! Jeg har naturligvis en stor svaghed for denne type kager. Desværre hviner bager-udgaverne ofte af sukker, så jeg må hellere lave dem selv på et tidspunkt.

    Tillykke til Kaj og godt nytår til jer alle 🙂

  2. Camilla skriver

    1. oktober 2018 kl. 21:24

    Hej Anne
    Nu er det min tur til at fejre 3 års fødselsdag for min dreng😊 Jeg overvejer at lave din kaj opskrift til en stor kajkage. Tænker du det kan lykkes?
    Vh Camilla

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2018 kl. 08:19

    Kære Camilla,
    Det lyder som verdens bedste idé!
    Glæder mig til at høre om resultatet 🙂
    Og rigtig god fødselsdagsfejring for din søn!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap