Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Laber chokoladekage med marcipan

5. januar 2018 af Anne au Chocolat 13 kommentarer

Det er januar, men jeg har ingen intentioner om at spise mindre sukker. Til gengæld har jeg store planer om at få mere frisk luft og gåture i mit liv, mere søvn og endnu flere grøntsager. Det eneste jeg for alvor har tænkt at skrue ned for er brugen af min iPhone. Og generelt at reducere den daglige tid brugt på at surfe SoMe platforme og tjekke mails og i stedet indføre en slags administrativ kontortid, hvor jeg så i stedet et par gange dagligt tjekker mails og instagram. Resten af arbejdstiden kan jeg så bruge på at være kreativ og på at arbejde mere koncentreret uden at blive mentalt forstyrret af diverse inputs hele tiden. Det er min veninde Najaaraq, som har inspireret mig til at arbejde med en mere konsekvent og koncentreret kreativitet og samt det med at indføre kontortid. Jeg skal lige ind i rytmen, men jeg tror virkelig, at det kan batte noget mentalt og arbejdsmæssigt.

Og nu til denne labre chokoladekage med marcipan, som jeg bagte i går aftes, mens ungerne sov sødt, og Christian spillede fodbold. Den er intens, tung og saftig som alle min chokoladekager er, men marcipanen gør den endnu mere cremet og aromatisk – og de knasende letristede mandelflager er prikken over i’et. Jeg puttede i øvrigt marcipanen i, da jeg stadig har en del rester fra julen. Christian og jeg diskuterede lidt, om den var synd for chokoladekagen at rive marcipan i, men vi blev enige om, at det var forsøget værd. Og det er vi begge glade for, at jeg gjorde. For nøj, hvor smager den godt, den chokoladekage med marcipan!

Kagen skal helst bages dagen før, den skal serveres, så den kan sætte sig på køl og blive rigtig konfektagtig.

Jeg har lavet en lyn hindbærcoulis til kagen og serverer den sammen med creme fraiche, fordi det var hvad, køleskabet kunne byde på. Letpisket fløde eller vaniljeprikket i ville også være et hit.

Ps. Min søde svigerfar sagde her til aften, at kagen er allerbedst uden noget til, da dens fine smag fremstår mere ren og lækker sådan.

Chokoladekage med marcipan og hindbærcoulis
10 personer

160 g smør
160 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
160 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
100 g marcipan
20 g mandelflager

Hindbærcoulis:
100 g hindbær, friske eller frosne
40 g sukker

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis

Chokoladekage:
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Rør straks sukker i og køl derefter lidt af. Tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i. Og riv tilsidst marcipan i. Hæld dejen i springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Drys med mandelflager. Bag chokoladekagen i ca. 30 min ved 180 grader varmluft. Køl af, og opbevar den på køl indtil servering.

Hindbærcoulis:
Giv hindbær og sukker et hurtigt opkog og kom i en skål.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavede Kajkager til Kajs 3 års fødselsdag
Next Post: Sødmefuld inspiration til en kold januar »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristina K. skriver

    24. januar 2018 kl. 17:23

    Nøj, det ser lækkert ud! Det må jeg afprøve en dag. Tak for opskriften 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2018 kl. 20:49

    Juhuu det lyder godt, Kristina 🙂

  3. Pernille skriver

    31. januar 2018 kl. 17:16

    Lækker opskrift, den kan man jo oplagt få brugt sit restmacipan fra julen af. Ved du om den er velegnet til at blive frosset ned?

  4. Anne au Chocolat skriver

    31. januar 2018 kl. 17:47

    Kære Pernille,
    Lige præcis:) Ja, den kan sagtens fryses!

  5. Catharina skriver

    17. februar 2018 kl. 16:04

    Skal æggene piskes eller røres i?

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2018 kl. 21:31

    Kære Catharina,
    De skal bare røres i.

  7. Iben skriver

    4. august 2018 kl. 17:08

    Er det korrekt at det kun er en spsk mel i din chokoladekage med marcipan fra 2018

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. august 2018 kl. 09:23

    Kære Iben,
    Det er nemlig helt korrekt ja – den bliver den konfektagtig 🙂
    Kh Anne

  9. Stine skriver

    29. november 2018 kl. 23:35

    Ville man kunne tilføje kanel til denne opskrift, tror du – og i så fald, hvor meget/lidt ville du anbefale? 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2018 kl. 10:26

    Kære Stine,
    1/2 tsk ville jeg prøve med:)

  11. Sara Mølgaard skriver

    21. oktober 2019 kl. 12:05

    Den tror jeg skal prøve, at lave til min 18 års fødselsdag om 9 dage.

  12. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2019 kl. 09:57

    Kære Sara,
    Det lyder rigtig godt 🙂

Trackbacks

  1. Martsipani-brownie | Cook the day away! siger:
    11. august 2021 kl. 18:50

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap