Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærkage med mandelbund

17. juni 2019 af Anne au Chocolat 8 kommentarer


Når de danske sødmefulde, saftige jordbær er i sæson, spiser vi dem i kæmpe mængder herhjemme. Til alles store glæde! De skal også altid bruges i en tærte eller kage, og denne gang har jeg kreeret en stjernesimpel og vanvittigt velsmagende jordbærkage med en konfektagtig mandelbund uden sidestykke, vaniljesødt flødeskum og modne jordbær. Ikke så mange dikkedarer – bare ren sommerlykke ♥

Jordbærkage
6-8 personer

Kagebund:
100 g smør
120 g sukker
2 æg, delt i æggehvider og -blommer
75 g mandelmel
25 g mel
1 nip salt

Bageform:
Springform 18 cm (reklamelink)

Vaniljeflødeskum:
1 dl piskefløde
10 g flormelis
1/2 vaniljestang, korn af

Friske jordbær

Kagebund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Pisk æggehvider stive i en skål. Stil til side. Pisk æggeblommer med sukker og vend derefter mandelmel i. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og rør godt rundt undervejs. Vend mel og salt i. Vend tilsidst forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en 18 cm smurt springform beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i ovnen i 20-25 minutter. Køl den helt af.

Vaniljeflødeskum:
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn sammen til en let skum og fordel på kagen. Pynt med jordbær.

God fornøjelse!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Nye lækre økologiske opskrifter til Dansukker
Next Post: Skovjordbærtærte med pistacie-frangipane og chantilly creme »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette Bjerregaard skriver

    19. juni 2019 kl. 06:30

    Ville man kunne tilføje rabarber stykker i dejen tror du?
    Jeg skal bage en luftig bund med rabarber og ønsker at pynte den med jordbær.

  2. Stine skriver

    19. juni 2019 kl. 09:29

    Hej.
    Ville man kunne bage kagenbunden dagen før?

  3. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2019 kl. 09:34

    Kære Mette,
    Ja det tror jeg sagtens! Glæder mig til at høre om det 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2019 kl. 09:35

    Kære Stine
    Sagtens ja 🙂

  5. Emma skriver

    6. juli 2019 kl. 14:09

    Hej 🙂
    Kan man erstatte mandelmel med noget andet?

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. juli 2019 kl. 09:27

    Kære Emma
    Ja evt. bare mere mel, men så bliver den ikke lige så saftig!
    Kh Anne

  7. Ditte skriver

    30. april 2020 kl. 16:28

    Hej Anne
    Kan man lave den på ren mandelmel? Min svigermor er glutenallergiker, og jeg leder efter kage til hende 😊

    Hilsen Ditte

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2020 kl. 12:04

    Kære Ditte,
    Ja gør det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap