E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærkage med mandelbund

17. juni 2019 af Anne au Chocolat 8 kommentarer


Når de danske sødmefulde, saftige jordbær er i sæson, spiser vi dem i kæmpe mængder herhjemme. Til alles store glæde! De skal også altid bruges i en tærte eller kage, og denne gang har jeg kreeret en stjernesimpel og vanvittigt velsmagende jordbærkage med en konfektagtig mandelbund uden sidestykke, vaniljesødt flødeskum og modne jordbær. Ikke så mange dikkedarer – bare ren sommerlykke ♥

Jordbærkage
6-8 personer

Kagebund:
100 g smør
120 g sukker
2 æg, delt i æggehvider og -blommer
75 g mandelmel
25 g mel
1 nip salt

Bageform:
Springform 18 cm (reklamelink)

Vaniljeflødeskum:
1 dl piskefløde
10 g flormelis
1/2 vaniljestang, korn af

Friske jordbær

Kagebund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Pisk æggehvider stive i en skål. Stil til side. Pisk æggeblommer med sukker og vend derefter mandelmel i. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen og rør godt rundt undervejs. Vend mel og salt i. Vend tilsidst forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en 18 cm smurt springform beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i ovnen i 20-25 minutter. Køl den helt af.

Vaniljeflødeskum:
Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn sammen til en let skum og fordel på kagen. Pynt med jordbær.

God fornøjelse!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Nye lækre økologiske opskrifter til Dansukker
Next Post: Skovjordbærtærte med pistacie-frangipane og chantilly creme »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette Bjerregaard skriver

    19. juni 2019 kl. 06:30

    Ville man kunne tilføje rabarber stykker i dejen tror du?
    Jeg skal bage en luftig bund med rabarber og ønsker at pynte den med jordbær.

  2. Stine skriver

    19. juni 2019 kl. 09:29

    Hej.
    Ville man kunne bage kagenbunden dagen før?

  3. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2019 kl. 09:34

    Kære Mette,
    Ja det tror jeg sagtens! Glæder mig til at høre om det 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    19. juni 2019 kl. 09:35

    Kære Stine
    Sagtens ja 🙂

  5. Emma skriver

    6. juli 2019 kl. 14:09

    Hej 🙂
    Kan man erstatte mandelmel med noget andet?

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. juli 2019 kl. 09:27

    Kære Emma
    Ja evt. bare mere mel, men så bliver den ikke lige så saftig!
    Kh Anne

  7. Ditte skriver

    30. april 2020 kl. 16:28

    Hej Anne
    Kan man lave den på ren mandelmel? Min svigermor er glutenallergiker, og jeg leder efter kage til hende 😊

    Hilsen Ditte

  8. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2020 kl. 12:04

    Kære Ditte,
    Ja gør det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap