INDLÆGGET ER SPONSORERET AF KÄHLER
Forkæl familie og venner med en smuk dåse fyldt med de lækreste småkager.
Den søde juletid byder på kvalitetshyggelige stunder med familie og venner i hjemmet og på visit i andres lune stuer. Man siger, at december er hjerternes fest, og vejen til vores søde julehjerter går ofte gennem maven, så at komme med en spiselig gave som en kagedåse fyldt med de lækreste småkager vil med garanti vække glæde.
De nye elegante opbevaringsdåser med de karakteristiske riller fra Kählers Hammershøi serie er en alletiders værtindegave og generelt bare en rigtig fin gaveidé. Låget på dåserne garanterer lufttæthed, så det er ret ideelt at bruge dem til opbevaring af de sprøde julekager, men deres enkle og elegante udseende gør, at jeg får lyst til at bruge dem året rundt som opbevaringsdåser til fx kageudstikkere og tyller eller måske til sygrej eller andet nips.
Jeg har fyldt dåsen med disse smørrige småkager med en delikat smag af vanilje og citronskal. De er lagt sammen med hindbærsyltetøj og har fået et fint (sne)drys af flormelis. Spiser man dem, når de lige er lagt sammen, er de helt sprøde. Dagen efter er de noget blødere på grund af syltetøjet, men smagen af småkage og hindbærsyltetøj er endnu finere forenet, og jeg er ret så vild med den bløde variant.
Småkagerne kan holde en 4-5 dage i den lufttætte dåse.
Inden I får opskriften, vil jeg lige tippe om Kählers store julekonkurrence på facebook med mange fine præmier på højkant, som passer til julens søde fristelser. Kähler trækker lod blandt alle deltagerne på mandag den 18. december, så skynd jer at deltage. Konkurrencen er lige her!
Småkager med hindbærfyld
18 stk
170 g smør, blødt
100 g sukker
1 citron, revet skal
Korn af 1/2 vaniljestang
1 æggeblomme
170 g mel
100 g mandelmel
1 nip salt
God hindbærsyltetøj, gerne hjemmelavet
Flormelis
Pisk smør, sukker, citronskal og vaniljekorn sammen i en røremaskine i et par minutter. Tilsæt æggeblomme. Tilsæt mel, mandelmel og salt og vend det sammen, til det er blandet godt. Del dejen i to og kom dem i en plastikpose hver. Lad dem hvile på køl i 1 times tid. Rul de to deje ud mellem to stykker bagepapir til 4-5 mm tykkelse, stik halvdelen af dejen ud med en udstikker på 5 cm. Stik den anden halvdel af dejen ud med samme udstikker og lav et hul i hver med en udstikker på 2,5 cm. Ælt den resterende dej sammen og rul ud igen for at udnytte hele portionen. Lad småkagerne hvile på køl i 30 minutter. Forvarm imens ovnen til 180 grader varmluft. Bag småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 10 minutter, til de er fint gyldne. Køl dem helt af.
Samling af småkagerne: Placer alle småkagerne med hullerne på et stykke bagepapir og drys med flormelis på toppen. Fordel hindbærsyltetøj på midten af resten af småkagerne og læg småkagerne drysset med flormelis på toppen.
Tina KH skriver
Glædelig 15.december,
så smukke kagedåser og så lækre småkager:-)
Jeg skal i sving med bagning og konfekt her i weekenden.
Julehilsner herfra!
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Det lyder som en dejlig julelækker weekend i vente <3
Kh Anne
nathalie skriver
recipe in english please?
mick skriver
Fedt indlæg. Jeg har sat konen i sving med kagerne til vores næste vinsmagning.