Jeg fortsætter temaet med klassiske konditorkager med fløde på bloggen i dag og serverer de lækreste kartoffelkager for jer. Den slags som består af en let og luftig vandbakkelse, silkeblød og vaniljeprikket kagecreme med flødeskum og et låg af marcipandrysset med kakao. En super hyggelig flødekage som er perfekt til eftermiddagskaffen.
Kartoffelkagen og hindbærsnitten var altid de kager, jeg købte hos bageren i min barndom <3
Kartoffelkager
10 stk
Vandbakkelsedej:
70 g smør
1,5 dl vand
70 g mel
2 tsk sukker
1 nip salt
2 æg
Kagecreme med flødeskum:
180 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
14 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer
1,5 dl piskefløde
200 g marcipan
Kakaopulver
Vandbakkelser:
Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt mel, sukker og salt og rør kraftigt med en ske, til dejen samler sig og slipper både skeen og gryden. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle lidt af. Pisk æggene let sammen i en anden skål og tilsæt dem lidt ad gangen, og rør godt efter hver gang, indtil dejen samler sig fint og er blød og skinnende. Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose med en 1 centimeter rund tylle og sprøjt 10 vandbakkelser ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det gøres sådan: Sprøjt en stribe dej på 7-8 cm ud på pladen og sprøjt en stribe parallelt med den første, så de sidder sammen. For at få højde på vandbakkelsen sprøjt da en stribe dej i midten oven på de to striber.
Bag vandbakkelserne ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Åbn ikke ovndøren undervejs i bagningen.
Køl vandbakkelserne af på en bagerist.
Kagecreme med flødeskum:
Varm mælken op til kogepunktet sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena. Fjern vaniljestangen og hæld mælken over i æggemassen og pisk godt imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål, og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl i en times tid inden brug. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen.
Samling:
Skær en god lomme vandret i hver vandbakkelse og fordel et par skefulde creme i lommen. Rul marcipanen ud til 2-3 mm tykkelse og drys med kakaopulver. Udstik 10 cirkler med en kageudstikker på ca. 7,5 cm. Læg en marcipancirkel oven på hver vandbakkelse. Nyd vandbakkelserne med det samme eller stil dem på køl indtil servering.
trine skriver
kartoffelkage – er det ikke det, som man kalder for gåsebryst? Kært barn har mange navne.. 😉
Kasper skriver
Nej trine, det er det ikke. Kært barn har kun mange navne, hvis man ikke kalder dem det rigtige. 😉