E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kartoffelkage – vandbakkelse med vaniljecreme og marcipanlåg

25. april 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Jeg fortsætter temaet med klassiske konditorkager med fløde på bloggen i dag og serverer de lækreste kartoffelkager for jer. Den slags som består af en let og luftig vandbakkelse, silkeblød og vaniljeprikket kagecreme med flødeskum og et låg af marcipandrysset med kakao. En super hyggelig flødekage som er perfekt til eftermiddagskaffen.
Kartoffelkagen og hindbærsnitten var altid de kager, jeg købte hos bageren i min barndom <3

Kartoffelkager
10 stk

Vandbakkelsedej:
70 g smør
1,5 dl vand
70 g mel
2 tsk sukker
1 nip salt
2 æg

Kagecreme med flødeskum:
180 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
14 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer
1,5 dl piskefløde

200 g marcipan
Kakaopulver

Vandbakkelser:
Bring vand og smør i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt mel, sukker og salt og rør kraftigt med en ske, til dejen samler sig og slipper både skeen og gryden. Tag gryden af varmen, og lad dejen køle lidt af. Pisk æggene let sammen i en anden skål og tilsæt dem lidt ad gangen, og rør godt efter hver gang, indtil dejen samler sig fint og er blød og skinnende. Kom vandbakkelsesdejen i en sprøjtepose med en 1 centimeter rund tylle og sprøjt 10 vandbakkelser ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Det gøres sådan: Sprøjt en stribe dej på 7-8 cm ud på pladen og sprøjt en stribe parallelt med den første, så de sidder sammen. For at få højde på vandbakkelsen sprøjt da en stribe dej i midten oven på de to striber.
Bag vandbakkelserne ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter. Åbn ikke ovndøren undervejs i bagningen.
Køl vandbakkelserne af på en bagerist.

Kagecreme med flødeskum:
Varm mælken op til kogepunktet sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena. Fjern vaniljestangen og hæld mælken over i æggemassen og pisk godt imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål, og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl i en times tid inden brug. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen.

Samling:
Skær en god lomme vandret i hver vandbakkelse og fordel et par skefulde creme i lommen. Rul marcipanen ud til 2-3 mm tykkelse og drys med kakaopulver. Udstik 10 cirkler med en kageudstikker på ca. 7,5 cm. Læg en marcipancirkel oven på hver vandbakkelse. Nyd vandbakkelserne med det samme eller stil dem på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavede medaljer
Next Post: Overnight oats – køleskabsgrød med peanut butter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. trine skriver

    23. juni 2017 kl. 00:20

    kartoffelkage – er det ikke det, som man kalder for gåsebryst? Kært barn har mange navne.. 😉

  2. Kasper skriver

    4. april 2018 kl. 16:13

    Nej trine, det er det ikke. Kært barn har kun mange navne, hvis man ikke kalder dem det rigtige. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap