Lime, hasselnød og hvid chokolade forenet i den mest saftige kage. Og som sædvanligt med mazarin er kagen her mindst lige så lækker på anden- og tredjedagen, hvis den altså får lov at holde så længe:)
Denne her kage skal I glæde jeg til at bage – og smage!
Limemazarin med hasselnødder og hvid chokolade
8 personer
Mazarin:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
75 g hvedemel
100 g hasselnødder, hakket
150 g god hvid chokolade
2 øko limes, fintrevet skal af.
Limesirup:
90 g sukker
2 øko limes, saften af
Pynt:
Lidt hakkede hasselnødder, hvid chokolade og limeskal
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel, hasselnødder, hvid chokolade og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Kog limesiruppen imens: Bring limesaft og sukker i kog i en gryde og lad det simre i et par minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik. Køl kagen af i 10 minutter, prik små huller i kagen med en tandstik og hæld da den lune sirup på. Køl kagen helt af og pynt med hasselnødder, hvid chokolade og limeskal.
Mia skriver
Det er den lækreste kage jeg nogen sinde har bagt!!! Og så vat det mega nemt!!! Jeg tænker på at bage den til min fødselsdagsfest – vi bliver 40 personer. Hvis jeg laver dobbeltportion i en stor springform – og så laver to af dem, tror du så ikke det er ok? Har du en ide til noget tilbehør – bare for at det ser endnu mere festligt ud. Jeg tænkte selv på noget mascarponecreme og måske nogle bær……
Lena Bjørn skriver
Jeg bagte denne kage i går, og den er netop blevet serveret – den smager helt vidunderligt! Den kommer helt sikkert på repertoiret 😍
Jeg blev i tvivl om, hvordan den hvide chokolade skulle behandles – der står ikke noget. Jeg hakkede den groft og smed den i…?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lena,
Ja den skal bare hakkes, hvis man ikke bruger Peru 38% hvid chokolade fra Elmelund, som kommer i chokoladeknapper 🙂
Hvor dejligt at høre altså!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mia,
Hvor er det bare skønt at høre!
Jo det tænker jeg er så fint 🙂
Mascarponecreme og friske bær lyder genialt til!
Kh Anne
Naja skriver
Hvor lyder det bare lækkert. Den skal helt klart prøvebages til barnedåb 🙂
Hvordan skal kagen opbevares?
Anne au Chocolat skriver
Kære Naja,
Jeg er ked af det sene svar. Den kan sagtens opbevares ved stuetemperatur 🙂
Louise skriver
Hej!
Den skal jeg bage i weekenden. Er det muligt at bage den dagen inden servering og have den på køl? Eller er den bedst friskbagt?
Glæder mig til at smage den 😊
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Jeg er ked af det sene svar. Ja det kan du sagtens gøre 🙂
Pernille Sutrow skriver
Hvorfor skal springformen smøres når der kommes bagepapir i ?
Anne au Chocolat skriver
Det er heller ikke nødvendigt, men det er for at få den “skarpe” lige kant på kagen.
Sarah Malou skriver
Hej😊 Hvordan og hvorledes hvis jeg har en en springform på 25 cm?
Anne au Chocolat skriver
Så ville jeg fordoble opskriften og nok også forkorte bagetiden lidt, da jeg forventer, at den bliver noget lavere ☺️