E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Limemazarin med hasselnødder og hvid chokolade

30. august 2021 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Lime, hasselnød og hvid chokolade forenet i den mest saftige kage. Og som sædvanligt med mazarin er kagen her mindst lige så lækker på anden- og tredjedagen, hvis den altså får lov at holde så længe:)

Denne her kage skal I glæde jeg til at bage – og smage!

Limemazarin med hasselnødder og hvid chokolade

8 personer

Mazarin:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
75 g hvedemel
100 g hasselnødder, hakket
150 g god hvid chokolade
2 øko limes, fintrevet skal af.

Limesirup:
90 g sukker
2 øko limes, saften af

Pynt:
Lidt hakkede hasselnødder, hvid chokolade og limeskal

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel, hasselnødder, hvid chokolade og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Kog limesiruppen imens: Bring limesaft og sukker i kog i en gryde og lad det simre i et par minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik. Køl kagen af i 10 minutter, prik små huller i kagen med en tandstik og hæld da den lune sirup på. Køl kagen helt af og pynt med hasselnødder, hvid chokolade og limeskal.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Drømmebanankage
Next Post: Lagkage med mælkechokolade og hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mia skriver

    19. september 2021 kl. 08:13

    Det er den lækreste kage jeg nogen sinde har bagt!!! Og så vat det mega nemt!!! Jeg tænker på at bage den til min fødselsdagsfest – vi bliver 40 personer. Hvis jeg laver dobbeltportion i en stor springform – og så laver to af dem, tror du så ikke det er ok? Har du en ide til noget tilbehør – bare for at det ser endnu mere festligt ud. Jeg tænkte selv på noget mascarponecreme og måske nogle bær……

  2. Lena Bjørn skriver

    19. september 2021 kl. 15:34

    Jeg bagte denne kage i går, og den er netop blevet serveret – den smager helt vidunderligt! Den kommer helt sikkert på repertoiret 😍
    Jeg blev i tvivl om, hvordan den hvide chokolade skulle behandles – der står ikke noget. Jeg hakkede den groft og smed den i…?

  3. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2021 kl. 11:43

    Kære Lena,
    Ja den skal bare hakkes, hvis man ikke bruger Peru 38% hvid chokolade fra Elmelund, som kommer i chokoladeknapper 🙂
    Hvor dejligt at høre altså!
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2021 kl. 11:44

    Kære Mia,
    Hvor er det bare skønt at høre!
    Jo det tænker jeg er så fint 🙂
    Mascarponecreme og friske bær lyder genialt til!
    Kh Anne

  5. Naja skriver

    24. september 2021 kl. 21:17

    Hvor lyder det bare lækkert. Den skal helt klart prøvebages til barnedåb 🙂
    Hvordan skal kagen opbevares?

  6. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2021 kl. 09:16

    Kære Naja,
    Jeg er ked af det sene svar. Den kan sagtens opbevares ved stuetemperatur 🙂

  7. Louise skriver

    20. oktober 2021 kl. 21:38

    Hej!
    Den skal jeg bage i weekenden. Er det muligt at bage den dagen inden servering og have den på køl? Eller er den bedst friskbagt?
    Glæder mig til at smage den 😊

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2021 kl. 20:07

    Kære Louise,
    Jeg er ked af det sene svar. Ja det kan du sagtens gøre 🙂

  9. Pernille Sutrow skriver

    13. marts 2022 kl. 22:28

    Hvorfor skal springformen smøres når der kommes bagepapir i ?

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. marts 2022 kl. 13:47

    Det er heller ikke nødvendigt, men det er for at få den “skarpe” lige kant på kagen.

  11. Sarah Malou skriver

    13. april 2022 kl. 09:29

    Hej😊 Hvordan og hvorledes hvis jeg har en en springform på 25 cm?

  12. Anne au Chocolat skriver

    13. april 2022 kl. 16:27

    Så ville jeg fordoble opskriften og nok også forkorte bagetiden lidt, da jeg forventer, at den bliver noget lavere ☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap