E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Limemazarin med hasselnødder og hvid chokolade

30. august 2021 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Lime, hasselnød og hvid chokolade forenet i den mest saftige kage. Og som sædvanligt med mazarin er kagen her mindst lige så lækker på anden- og tredjedagen, hvis den altså får lov at holde så længe:)

Denne her kage skal I glæde jeg til at bage – og smage!

Limemazarin med hasselnødder og hvid chokolade

8 personer

Mazarin:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
75 g hvedemel
100 g hasselnødder, hakket
150 g hvid chokolade, jeg bruger Peru 38% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
2 øko limes, fintrevet skal af.

Limesirup:
90 g sukker
2 øko limes, saften af

Pynt:
Lidt hakkede hasselnødder, hvid chokolade og limeskal

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel, hasselnødder, hvid chokolade og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Kog limesiruppen imens: Bring limesaft og sukker i kog i en gryde og lad det simre i et par minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik. Køl kagen af i 10 minutter, prik små huller i kagen med en tandstik og hæld da den lune sirup på. Køl kagen helt af og pynt med hasselnødder, hvid chokolade og limeskal.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Drømmebanankage
Next Post: Lagkage med mælkechokolade og hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mia skriver

    19. september 2021 kl. 08:13

    Det er den lækreste kage jeg nogen sinde har bagt!!! Og så vat det mega nemt!!! Jeg tænker på at bage den til min fødselsdagsfest – vi bliver 40 personer. Hvis jeg laver dobbeltportion i en stor springform – og så laver to af dem, tror du så ikke det er ok? Har du en ide til noget tilbehør – bare for at det ser endnu mere festligt ud. Jeg tænkte selv på noget mascarponecreme og måske nogle bær……

  2. Lena Bjørn skriver

    19. september 2021 kl. 15:34

    Jeg bagte denne kage i går, og den er netop blevet serveret – den smager helt vidunderligt! Den kommer helt sikkert på repertoiret 😍
    Jeg blev i tvivl om, hvordan den hvide chokolade skulle behandles – der står ikke noget. Jeg hakkede den groft og smed den i…?

  3. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2021 kl. 11:43

    Kære Lena,
    Ja den skal bare hakkes, hvis man ikke bruger Peru 38% hvid chokolade fra Elmelund, som kommer i chokoladeknapper 🙂
    Hvor dejligt at høre altså!
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2021 kl. 11:44

    Kære Mia,
    Hvor er det bare skønt at høre!
    Jo det tænker jeg er så fint 🙂
    Mascarponecreme og friske bær lyder genialt til!
    Kh Anne

  5. Naja skriver

    24. september 2021 kl. 21:17

    Hvor lyder det bare lækkert. Den skal helt klart prøvebages til barnedåb 🙂
    Hvordan skal kagen opbevares?

  6. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2021 kl. 09:16

    Kære Naja,
    Jeg er ked af det sene svar. Den kan sagtens opbevares ved stuetemperatur 🙂

  7. Louise skriver

    20. oktober 2021 kl. 21:38

    Hej!
    Den skal jeg bage i weekenden. Er det muligt at bage den dagen inden servering og have den på køl? Eller er den bedst friskbagt?
    Glæder mig til at smage den 😊

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2021 kl. 20:07

    Kære Louise,
    Jeg er ked af det sene svar. Ja det kan du sagtens gøre 🙂

  9. Pernille Sutrow skriver

    13. marts 2022 kl. 22:28

    Hvorfor skal springformen smøres når der kommes bagepapir i ?

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. marts 2022 kl. 13:47

    Det er heller ikke nødvendigt, men det er for at få den “skarpe” lige kant på kagen.

  11. Sarah Malou skriver

    13. april 2022 kl. 09:29

    Hej😊 Hvordan og hvorledes hvis jeg har en en springform på 25 cm?

  12. Anne au Chocolat skriver

    13. april 2022 kl. 16:27

    Så ville jeg fordoble opskriften og nok også forkorte bagetiden lidt, da jeg forventer, at den bliver noget lavere ☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap