Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Limemazarin med hasselnødder og hvid chokolade

30. august 2021 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

Lime, hasselnød og hvid chokolade forenet i den mest saftige kage. Og som sædvanligt med mazarin er kagen her mindst lige så lækker på anden- og tredjedagen, hvis den altså får lov at holde så længe:)

Denne her kage skal I glæde jeg til at bage – og smage!

Limemazarin med hasselnødder og hvid chokolade

8 personer

Mazarin:
200 g marcipan
200 g sukker
200 g blødt smør
4 æg
75 g hvedemel
100 g hasselnødder, hakket
150 g god hvid chokolade
2 øko limes, fintrevet skal af.

Limesirup:
90 g sukker
2 øko limes, saften af

Pynt:
Lidt hakkede hasselnødder, hvid chokolade og limeskal

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel, hasselnødder, hvid chokolade og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Kog limesiruppen imens: Bring limesaft og sukker i kog i en gryde og lad det simre i et par minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik. Køl kagen af i 10 minutter, prik små huller i kagen med en tandstik og hæld da den lune sirup på. Køl kagen helt af og pynt med hasselnødder, hvid chokolade og limeskal.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Drømmebanankage
Next Post: Lagkage med mælkechokolade og hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mia skriver

    19. september 2021 kl. 08:13

    Det er den lækreste kage jeg nogen sinde har bagt!!! Og så vat det mega nemt!!! Jeg tænker på at bage den til min fødselsdagsfest – vi bliver 40 personer. Hvis jeg laver dobbeltportion i en stor springform – og så laver to af dem, tror du så ikke det er ok? Har du en ide til noget tilbehør – bare for at det ser endnu mere festligt ud. Jeg tænkte selv på noget mascarponecreme og måske nogle bær……

  2. Lena Bjørn skriver

    19. september 2021 kl. 15:34

    Jeg bagte denne kage i går, og den er netop blevet serveret – den smager helt vidunderligt! Den kommer helt sikkert på repertoiret 😍
    Jeg blev i tvivl om, hvordan den hvide chokolade skulle behandles – der står ikke noget. Jeg hakkede den groft og smed den i…?

  3. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2021 kl. 11:43

    Kære Lena,
    Ja den skal bare hakkes, hvis man ikke bruger Peru 38% hvid chokolade fra Elmelund, som kommer i chokoladeknapper 🙂
    Hvor dejligt at høre altså!
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. september 2021 kl. 11:44

    Kære Mia,
    Hvor er det bare skønt at høre!
    Jo det tænker jeg er så fint 🙂
    Mascarponecreme og friske bær lyder genialt til!
    Kh Anne

  5. Naja skriver

    24. september 2021 kl. 21:17

    Hvor lyder det bare lækkert. Den skal helt klart prøvebages til barnedåb 🙂
    Hvordan skal kagen opbevares?

  6. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2021 kl. 09:16

    Kære Naja,
    Jeg er ked af det sene svar. Den kan sagtens opbevares ved stuetemperatur 🙂

  7. Louise skriver

    20. oktober 2021 kl. 21:38

    Hej!
    Den skal jeg bage i weekenden. Er det muligt at bage den dagen inden servering og have den på køl? Eller er den bedst friskbagt?
    Glæder mig til at smage den 😊

  8. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2021 kl. 20:07

    Kære Louise,
    Jeg er ked af det sene svar. Ja det kan du sagtens gøre 🙂

  9. Pernille Sutrow skriver

    13. marts 2022 kl. 22:28

    Hvorfor skal springformen smøres når der kommes bagepapir i ?

  10. Anne au Chocolat skriver

    18. marts 2022 kl. 13:47

    Det er heller ikke nødvendigt, men det er for at få den “skarpe” lige kant på kagen.

  11. Sarah Malou skriver

    13. april 2022 kl. 09:29

    Hej😊 Hvordan og hvorledes hvis jeg har en en springform på 25 cm?

  12. Anne au Chocolat skriver

    13. april 2022 kl. 16:27

    Så ville jeg fordoble opskriften og nok også forkorte bagetiden lidt, da jeg forventer, at den bliver noget lavere ☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap