Tag alt det svampede fra banankagen og top den med den velkendte karamellækre, snasket-sprøde topping fra drømmekagen.
Kagefryd.
Her kommer opskriften, du ikke vil gå glip af:)
Drømmebanankage
Banankage:
3 æg
140 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
3 modne bananer (225 g)
30 ml piskefløde
80 g smør, smeltet og afkølet
Drømmekagetopping:
110 g kokosmel
½ dl piskefløde
80 g smør
150 g brun farin
Banankage
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk æg og sukker godt sammen i en skål. Vend mel, bagepulver og salt i. Mos bananerne godt i en skål og vend i dejen. Vend dernæst fløden i og til sidst det smeltede smør ad et par omgange. Hæld dejen i en lille smurt sandkageform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i 35-40 minutter.
Lav toppingen imens. Kom kokosmel, brun farin, smør og piskefløde i en gryde og varm op til kogepunktet under omrøring. Lad det boble kort og tag af varmen.
Tag kagen ud og skru op for ovnen til 200 grader varmluft. Fordel topping på kagen og bag den færdig i 7-9 minutter.
Køl helt af, inden kagen nydes.
Den skal prøves😍 mon den kan fryses ned?
Kære Majken
Ja det tror jeg godt 🙂 Men vi spiste den hele med det samme 😀
Hvor mange personer vil du vurdere denne portion er til?
Ser så lækker ud!
Lyder lækkert! Hvad er målene på din sandkageform? Mvh. Mette
Kære Mie,
Tak! Den er til 8-10 personer, vil jeg skyde på 🙂
Tak Mette,
Den er ca. 1,5 liter, og måler 8,5 cm x 22,5 cm i bunden
Kh Anne
Hej Anne
Endnu en fantastisk opskrift, ser det ud til. Tak 🙂 Kan man lave den dagen i forvejen? Eller er den bedst samme dag?
Vh Rikke
Kære Rikke,
Mange tak! Jeg tænker, at den sagtens kan laves dagen før! 🙂