Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Drømmebanankage

24. august 2021 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Tag alt det svampede fra banankagen og top den med den velkendte karamellækre, snasket-sprøde topping fra drømmekagen.

Kagefryd.

Her kommer opskriften, du ikke vil gå glip af:)

 

Drømmebanankage

Banankage:
3 æg
140 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
3 modne bananer (225 g)
30 ml piskefløde
80 g smør, smeltet og afkølet

Drømmekagetopping:
110 g kokosmel
½ dl piskefløde
80 g smør
150 g brun farin

Banankage
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk æg og sukker godt sammen i en skål. Vend mel, bagepulver og salt i. Mos bananerne godt i en skål og vend i dejen. Vend dernæst fløden i og til sidst det smeltede smør ad et par omgange.  Hæld dejen i en lille smurt sandkageform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i  35-40 minutter.

Lav toppingen imens. Kom kokosmel, brun farin, smør og piskefløde i en gryde og varm op til kogepunktet under omrøring. Lad det boble kort og tag af varmen.

Tag kagen ud og skru op for ovnen til 200 grader varmluft. Fordel topping på kagen og bag den færdig i 7-9 minutter.

Køl helt af, inden kagen nydes.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Et smut i flødebolleproduktionen
Next Post: Limemazarin med hasselnødder og hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Majken skriver

    24. august 2021 kl. 22:32

    Den skal prøves😍 mon den kan fryses ned?

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. august 2021 kl. 13:23

    Kære Majken
    Ja det tror jeg godt 🙂 Men vi spiste den hele med det samme 😀

  3. Mie skriver

    31. august 2021 kl. 09:40

    Hvor mange personer vil du vurdere denne portion er til?
    Ser så lækker ud!

  4. Mette skriver

    1. september 2021 kl. 19:31

    Lyder lækkert! Hvad er målene på din sandkageform? Mvh. Mette

  5. Anne au Chocolat skriver

    5. september 2021 kl. 19:54

    Kære Mie,
    Tak! Den er til 8-10 personer, vil jeg skyde på 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. september 2021 kl. 20:02

    Tak Mette,
    Den er ca. 1,5 liter, og måler 8,5 cm x 22,5 cm i bunden
    Kh Anne

  7. Rikke skriver

    7. september 2021 kl. 14:45

    Hej Anne
    Endnu en fantastisk opskrift, ser det ud til. Tak 🙂 Kan man lave den dagen i forvejen? Eller er den bedst samme dag?
    Vh Rikke

  8. Anne au Chocolat skriver

    11. september 2021 kl. 20:49

    Kære Rikke,
    Mange tak! Jeg tænker, at den sagtens kan laves dagen før! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap