Mandag morgen er kold og mørk. Jeg har i skrivende stund (kl.6.45) lige spist morgenmad og sidder nu med min kop kaffe og blogger. Det er ganske hyggeligt og en meget fredelig start på en lidt hektisk uge.
Sidst på efteråret fortalte jeg om den nye lækre NUTE te i forbindelse med tesmagningen af NUTE teerne, som fandt sted i POP UP NR 103 på Gl. Kongevej. I indlægget serverede jeg jule-te trøfler for jer. I dag får I opskriften på en lækker og anderledes marengs, som jeg brugte til topping sammen med lidt citronverbena på et par chokoladeballader til tesmagningen. Jeg har lånt billedet af Gitte, som står bag den skønne webshop Objects & Use, som også forhandler en håndfuld af NUTE teerne (og en masse andet lækkert, så kig forbi!).
Marengstoppingen er lavet med Earl Grey fra NUTE og smager aromatisk uden sidestykke. Jeg tror, at det er første gang i bloggens historie, at jeg poster en andens opskrift (som ikke er min mors eller en venindes), men jeg vil ikke snyde jer for denne fortryllende smagsoplevelse. Jeg lavede en anden variant af den her i weekenden, som også kommer på bloggen inden længe:
Earl Grey marengs topping:
115 g sukker
2 æggehvider
1/2 tsk citronsaft
1 knivspids salt
1 1/2 tsk Earl Grey fra NUTE
Pisk sukker, æggehvider, citronsaft og salt sammen i en skål. Tilsæt den løse te. Sæt skålen over en gryde med simrende vand og pisk, til blandingen er varm og sukkeret opløst, i ca. 2 minutter. Stil skålen på køkkenbordet og pisk ved mediumhastighed (hvis I bruger en elpisker) i ca. 5 minutter. Hæld marengsen i en sprøjtepose med en tylle og fordel den på kagerne som ønsket.
Skriv et svar