E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mælkechokolade soft ice

16. januar 2014 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

soft1

Mælkechokolade soft ice – lyder det ikke mega nice?

Denne chokoladesøde og yderst bløde is kom til verden, da jeg drømte om noget cremet og iskoldt med mild og chokolækker smag i weekenden. Mine iscremer er normalt æggebaserede, men da mit køleskab ikke bød på æg denne dag, måtte jeg ty til andre midler. Derfor varmede jeg en dåse kondenseret mælk op, som jeg altid har et par stykker af derhjemme i tilfælde af, at jeg vil lave karameller, bounty eller min nye kærlighed brigadeiros. Jeg puttede min favorit mælkechokolade Jivara 40% fra Valrhona ned i mælken og lod de to smelte sammen til én. Da gryden kom af varmen, tilsatte jeg den dejlige fløde. Efter en komplet afkøling kunne isen køres på ismaskinen, og et kvarters tid efter var der soft ice, som blev serveret med granatæblekerner og grønne pistacier, hvis smag, farver og knas fortryller mig gang på gang.

soft

Mælkechokolade soft ice (4 personer) 

1 dåse kondenseret mælk
200 g hakket mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
2 dl piskefløde

serveringsforslag: granatæblekerner og pistacienødder

Varm den kondenserede mælk op i en gryde. Skru ned for varmen og tilsæt chokoladen. Lad den smelte helt og rør godt rundt. Tag gryden af varmen og rør fløden i. Hæld chokolademælken over i en skål, køl den af på køkkenbordet og senere i køleskabet, til den er helt kold. Kør den til en blød og lækker soft ice på ismaskinen og servér straks.

soft2

Skrevet i: Is Tags: granatæble, jivara, kondenseret milk, mælkechokolade, pistacienødder, soft ice, valrhona

Previous Post: « Marengstopping med Earl Grey fra NUTE
Next Post: Vanilleprikket citronsuppe med hvid chokolade og knas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nadja skriver

    16. januar 2014 kl. 09:06

    Oh my, det lyder bare ALT for godt!

  2. Nadja skriver

    16. januar 2014 kl. 09:06

    Oh my, det lyder bare ALT for godt!

  3. Fru Kofoeds Køkken skriver

    16. januar 2014 kl. 11:10

    Genialt med kondenseret mælk! Det må blive lækkert karamelagtigt… Jeg må virkelig se at få købt den ismaskine!

  4. Anne E skriver

    16. januar 2014 kl. 14:56

    Er der en alternativ måde at lave det på, hvis ikke jeg har en ismaskine tror du? 🙂

  5. Nanna skriver

    16. januar 2014 kl. 16:26

    Kan man lave den uden ismaskine, og hvordan vil du tro, at det er bedst at gøre?
    Kh. Nanna

  6. Mette skriver

    16. januar 2014 kl. 17:23

    Hurtigt, nemt og drønlækkert!!!!

    God inspiration, kære Anne. Nogle gange har man bare lyst og må klare sig med de forhåndenværende midler, så er det godt at kunne tænke alternativt.

    Din is uden ismaskine kræver en MASSE omrøring for at blive lige så dejlig cremet. Minimum hver halve time og så vil det tage væsentlig længere tid at fryse den.

    Jeg vil endda anbefale at bruge håndmixer til at røre med 🙂

  7. Piskeriset skriver

    16. januar 2014 kl. 19:28

    … hvem elsker ikke chokolade-soft ice!? Det skal man da! 😀
    Smuk servering i øvrigt 🙂

  8. A + K = ♥ skriver

    17. januar 2014 kl. 12:45

    Smukke og fristende billeder som altid, selvom jeg ikke engang kan lide lys chokolade, får jeg lyst til at smage.

    – Anne

  9. Hans Olsen skriver

    19. januar 2014 kl. 11:38

    Hvor ser det lækkert ud. jeg må have gang i ismaskinen:-)

    Hans
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  10. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:56

    Kære Nadja
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:56

    Kære Fru Kofoed
    Ja det vil jeg bestemt anbefale 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:57

    Kære Anne og Nanna,
    Jeg tror desværre, at I bliver nødt til at bruge en ismaskine.
    Kh Anne
    Ps. Ellers kan I lave en parfaitis med mælkechokolade og så ikke fryse den helt fast.

  13. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:58

    Kære Mette,
    Du er sød! Dejligt at se dig i dag, seje!
    Kram herfra

  14. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:58

    Kære Piske,
    Du er sød! Kram herfra og godt nytår!

  15. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:59

    Kære Anne,
    Jeg er sikker på, at du kan lide mælkechokolade, når den er iskold og cremet 🙂
    kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:59

    Kære Hans
    Tak! Det tror jeg nok du skal 🙂
    kh Anne

  17. Julie skriver

    26. januar 2014 kl. 14:01

    Hvor lang tid kørte du den på ismaskinen? 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    27. januar 2014 kl. 11:41

    Kære Julie
    Ca. 20-25 minutter tror jeg 🙂
    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap