Mælkechokolade soft ice – lyder det ikke mega nice?
Denne chokoladesøde og yderst bløde is kom til verden, da jeg drømte om noget cremet og iskoldt med mild og chokolækker smag i weekenden. Mine iscremer er normalt æggebaserede, men da mit køleskab ikke bød på æg denne dag, måtte jeg ty til andre midler. Derfor varmede jeg en dåse kondenseret mælk op, som jeg altid har et par stykker af derhjemme i tilfælde af, at jeg vil lave karameller, bounty eller min nye kærlighed brigadeiros. Jeg puttede min favorit mælkechokolade Jivara 40% fra Valrhona ned i mælken og lod de to smelte sammen til én. Da gryden kom af varmen, tilsatte jeg den dejlige fløde. Efter en komplet afkøling kunne isen køres på ismaskinen, og et kvarters tid efter var der soft ice, som blev serveret med granatæblekerner og grønne pistacier, hvis smag, farver og knas fortryller mig gang på gang.
Mælkechokolade soft ice (4 personer)
1 dåse kondenseret mælk
200 g hakket mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
2 dl piskefløde
serveringsforslag: granatæblekerner og pistacienødder
Varm den kondenserede mælk op i en gryde. Skru ned for varmen og tilsæt chokoladen. Lad den smelte helt og rør godt rundt. Tag gryden af varmen og rør fløden i. Hæld chokolademælken over i en skål, køl den af på køkkenbordet og senere i køleskabet, til den er helt kold. Kør den til en blød og lækker soft ice på ismaskinen og servér straks.


