E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Mælkechokolade soft ice

16. januar 2014 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

soft1

Mælkechokolade soft ice – lyder det ikke mega nice?

Denne chokoladesøde og yderst bløde is kom til verden, da jeg drømte om noget cremet og iskoldt med mild og chokolækker smag i weekenden. Mine iscremer er normalt æggebaserede, men da mit køleskab ikke bød på æg denne dag, måtte jeg ty til andre midler. Derfor varmede jeg en dåse kondenseret mælk op, som jeg altid har et par stykker af derhjemme i tilfælde af, at jeg vil lave karameller, bounty eller min nye kærlighed brigadeiros. Jeg puttede min favorit mælkechokolade Jivara 40% fra Valrhona ned i mælken og lod de to smelte sammen til én. Da gryden kom af varmen, tilsatte jeg den dejlige fløde. Efter en komplet afkøling kunne isen køres på ismaskinen, og et kvarters tid efter var der soft ice, som blev serveret med granatæblekerner og grønne pistacier, hvis smag, farver og knas fortryller mig gang på gang.

soft

Mælkechokolade soft ice (4 personer) 

1 dåse kondenseret mælk
200 g hakket mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
2 dl piskefløde

serveringsforslag: granatæblekerner og pistacienødder

Varm den kondenserede mælk op i en gryde. Skru ned for varmen og tilsæt chokoladen. Lad den smelte helt og rør godt rundt. Tag gryden af varmen og rør fløden i. Hæld chokolademælken over i en skål, køl den af på køkkenbordet og senere i køleskabet, til den er helt kold. Kør den til en blød og lækker soft ice på ismaskinen og servér straks.

soft2

Skrevet i: Is Tags: granatæble, jivara, kondenseret milk, mælkechokolade, pistacienødder, soft ice, valrhona

Previous Post: « Marengstopping med Earl Grey fra NUTE
Next Post: Vanilleprikket citronsuppe med hvid chokolade og knas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nadja skriver

    16. januar 2014 kl. 09:06

    Oh my, det lyder bare ALT for godt!

  2. Nadja skriver

    16. januar 2014 kl. 09:06

    Oh my, det lyder bare ALT for godt!

  3. Fru Kofoeds Køkken skriver

    16. januar 2014 kl. 11:10

    Genialt med kondenseret mælk! Det må blive lækkert karamelagtigt… Jeg må virkelig se at få købt den ismaskine!

  4. Anne E skriver

    16. januar 2014 kl. 14:56

    Er der en alternativ måde at lave det på, hvis ikke jeg har en ismaskine tror du? 🙂

  5. Nanna skriver

    16. januar 2014 kl. 16:26

    Kan man lave den uden ismaskine, og hvordan vil du tro, at det er bedst at gøre?
    Kh. Nanna

  6. Mette skriver

    16. januar 2014 kl. 17:23

    Hurtigt, nemt og drønlækkert!!!!

    God inspiration, kære Anne. Nogle gange har man bare lyst og må klare sig med de forhåndenværende midler, så er det godt at kunne tænke alternativt.

    Din is uden ismaskine kræver en MASSE omrøring for at blive lige så dejlig cremet. Minimum hver halve time og så vil det tage væsentlig længere tid at fryse den.

    Jeg vil endda anbefale at bruge håndmixer til at røre med 🙂

  7. Piskeriset skriver

    16. januar 2014 kl. 19:28

    … hvem elsker ikke chokolade-soft ice!? Det skal man da! 😀
    Smuk servering i øvrigt 🙂

  8. A + K = ♥ skriver

    17. januar 2014 kl. 12:45

    Smukke og fristende billeder som altid, selvom jeg ikke engang kan lide lys chokolade, får jeg lyst til at smage.

    – Anne

  9. Hans Olsen skriver

    19. januar 2014 kl. 11:38

    Hvor ser det lækkert ud. jeg må have gang i ismaskinen:-)

    Hans
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  10. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:56

    Kære Nadja
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:56

    Kære Fru Kofoed
    Ja det vil jeg bestemt anbefale 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:57

    Kære Anne og Nanna,
    Jeg tror desværre, at I bliver nødt til at bruge en ismaskine.
    Kh Anne
    Ps. Ellers kan I lave en parfaitis med mælkechokolade og så ikke fryse den helt fast.

  13. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:58

    Kære Mette,
    Du er sød! Dejligt at se dig i dag, seje!
    Kram herfra

  14. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:58

    Kære Piske,
    Du er sød! Kram herfra og godt nytår!

  15. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:59

    Kære Anne,
    Jeg er sikker på, at du kan lide mælkechokolade, når den er iskold og cremet 🙂
    kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    19. januar 2014 kl. 20:59

    Kære Hans
    Tak! Det tror jeg nok du skal 🙂
    kh Anne

  17. Julie skriver

    26. januar 2014 kl. 14:01

    Hvor lang tid kørte du den på ismaskinen? 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    27. januar 2014 kl. 11:41

    Kære Julie
    Ca. 20-25 minutter tror jeg 🙂
    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap