E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Vanilleprikket citronsuppe med hvid chokolade og knas

20. januar 2014 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

citronhvidchokolade

I går eftermiddags var jeg i Masterchef studierne sammen med en håndfuld søde bloggere inviteret af Samsung Danmark til en lille kokkedyst på tid. Vi lavede en hovedret og en dessert på halvanden time. Vores mad skulle bedømmes af det dygtige danske Kokkelandshold. Det var super sjovt og mega presset! Søde Emily var min makker, og vores dessert – som blev tryllet frem i kampens hede – bød på tre hovedelementer: citron, hvid chokolade og vanille. Vi lavede en kold citronsuppe med vanilleprikker, citroncarpaccio med en syrlig hvid chokoladecreme ovenpå og toppet af med karamelliseret hvid chokolade samt lidt ekstra crumbleknas.

Ser det ikke lækkert ud? Jeg kunne godt spise det NU tidlig mandag morgen!

Søde og seje Mette fra Becauseitmatters vandt eftermiddagens dyst i Masterchefstudiet. Well done 🙂

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Mælkechokolade soft ice
Next Post: Chokoladerige romkugler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    20. januar 2014 kl. 10:27

    TAK FOR KAMPEN, kære Anne <3

    Tænk, vi kunne slå sådan en dessertdronning 😉

    Jeres dessert smagte, som fuglene synger!!!

  2. A + K = ♥ skriver

    20. januar 2014 kl. 11:02

    Hvor ser det dog godt ud – citrusdesserter er bare det bedste!

    – Anne

  3. Mette Lindgaard skriver

    21. januar 2014 kl. 14:28

    Nam! Skal du ikke lave den til mig en dag 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    22. januar 2014 kl. 14:28

    Kære Mette

    Selv tak! Det var sjovt 🙂

    KRAM

  5. Anne au Chocolat skriver

    22. januar 2014 kl. 14:29

    Kære Anne

    Jeg er helt enig – og særligt i kombination med hvid chokolade 😉

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. januar 2014 kl. 14:29

    Kære Mette
    Det kan du tro!
    Kram fra mig

  7. Hans Olsen skriver

    22. januar 2014 kl. 19:27

    Det ser rigt fint og lækkert og anderledes ud.
    Skønt du var med til den dyst, har godt læst om den på Twin food.
    Håber I alle havde en god oplevelse og blev inspireret af hinanden.

    Jeg tager hatten af for jeres spændende mad.
    Hans
    http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  8. anette andersen skriver

    22. januar 2014 kl. 21:50

    Hold da op! Sikke en dessert. Ser ud til at være en himmerigs mundfuld 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    23. januar 2014 kl. 09:47

    Kære Hans,
    Tak for din søde hilsen.
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    23. januar 2014 kl. 09:47

    Kære Anette
    TUSIND tak for en sød kommentar 🙂
    Kh Anne

  11. Mace skriver

    27. januar 2014 kl. 13:39

    Kan man lokke en opskrift ud af dig? Det ser super lækkert ud.

  12. Helle skriver

    27. januar 2014 kl. 18:55

    Uh en opskrift ville være så dejligt, hvis den er til at lokke ud af dig?;) den ville være perfekt som dessert til mit kommende bryllup:)

  13. Anne au Chocolat skriver

    28. januar 2014 kl. 13:36

    Kære Mace,
    Jeg laver den igen i weekenden tror jeg! 🙂 Så kommer opskriften!
    Kh A

  14. Anne au Chocolat skriver

    28. januar 2014 kl. 13:37

    Kære Helle
    Den kommer i starten af næste uge 🙂 Skal lige teste den!
    Kh Anne

  15. Nina skriver

    19. marts 2014 kl. 19:14

    Har du en opskrift på den lækre citron suppe

  16. Anne au Chocolat skriver

    21. marts 2014 kl. 09:28

    Kære Nina,
    Jeg må snart genskabe desserten, så du kan få opskriften 🙂
    Kh Anne

  17. Nina Posin skriver

    3. april 2015 kl. 08:41

    Kan det mon lade sig gøre at få opskriften? Specielt citronsuppe opskriften vil jeg gerne se:-))

  18. Maiken Clausen skriver

    2. januar 2016 kl. 19:51

    Må jeg spørge om hvorfor der ikke er en opskrift ???

  19. Line skriver

    28. januar 2017 kl. 01:15

    Hvor mon opskriften er?

  20. Helle skriver

    16. juni 2020 kl. 11:12

    Kære Anne,
    Fantastisk blog du har dig – er trofast læser gennem mange år!
    Det er jo efterhånden nogle år siden at du lagde et billede af denne utrolig smukke dessert op. Har du mon opskriften på den, for den ville være perfekt som dessert til et bryllup!

    Dejlig dag til dig:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap